Forum Culinar: Ce ati gatit astazi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 792 Pagini +
  • « Prima
  • 606
  • 607
  • 608
  • 609
  • 610
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce ati gatit astazi?

#12141 Useril este offline   mino 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,007
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 26 March 2019 - 10:43 AM

Vezi postareaEataly, la 26 March 2019 - 09:24 AM, a spus:

Mino eu am vechitura asta, acum au aparut instrumente mai noi.

Atasament 20190326_082214.jpg

Stai sa caut ca parca am mai vorbit de instrumentul asta.

Asta-i poza pusa de Iulia la topicul cu cartofi in sos alb.

Atasament post-115-13416914385609.jpg


Mersi Lily, o sa caut scula si o sa incerc si reteta de cartofi cu sos alb, chit ca îngrașă :).

#12142 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,466
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 26 March 2019 - 06:50 PM

Vezi postareaDexter, la 20 January 2019 - 06:11 PM, a spus:

nu tempura, kaarage, o altă tehnică de frigere japoneză. Am reușit să-i fac aseară.
Pulpe superioare de pui dezosate ( 8 am făcut), tăiate cam in 3-4.
Se marinează cam 1 oră la frigider cu 2 căței de usturoi pisați, o lingură mare de ginger ras, 2 linguri de sos de soia negru, o lingură de mirin.
duă marinare se amestecă cu 3 linguri de potato starch (zeamil de cartofi?) și se deep fry după cum uremează: 80% din coacere cu uleiul la 145 C (cam 5 minute) după care ridicăm la 175 C și mai coacem 1 minut

da, vreau numai sa zic ca am luat azi o sticluta de mirin
am insfacat-o de pe raft ca-mi suna cunoscut numele =))

#12143 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 27 March 2019 - 08:25 PM

Imagine atasata: monthly_03_2019/post-9-0-13705500-1553710951.jpg

Ricotta al forno

Imagine atasata: monthly_03_2019/post-9-0-86776600-1553711010.jpg

O ricotta lasata la scurs, taiata in orizontal, stropita cu ulei si la cuptor.Mai trebuia lasata dar nu mai aveam timp.

Imagine atasata: monthly_03_2019/post-9-0-13773700-1553711110.jpg

#12144 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 28 March 2019 - 08:08 AM

si ce se intampla cu ea in cuptor? isi schimba consistenta, se topeste inauntru?
ala-i bob langa ea? fava? la noi nu am vazut =)) sau nu stiu eu unde sa ma uit :)
oricum, proaspat in piata nu am vazut niciodata. stiu ca avea o vecina din copilarie niste tufe pe langa gard, dar pe mine nu ma interesa pe-atunci si nici mama n-a gatit niciodata. are gust de fasole sau mai spre mazare?

#12145 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,466
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 28 March 2019 - 09:54 AM

Vezi postareamoatza, la 28 March 2019 - 08:08 AM, a spus:

ala-i bob langa ea? fava? la noi nu am vazut :rolleyes: sau nu stiu eu unde sa ma uit :rolleyes:
oricum, proaspat in piata nu am vazut niciodata. stiu ca avea o vecina din copilarie niste tufe pe langa gard, dar pe mine nu ma interesa pe-atunci si nici mama n-a gatit niciodata. are gust de fasole sau mai spre mazare?

bob e
bunicul meu avea deci se poate zice ca pina-n 7 ani il mincasem deja
e spre mazare dupa mine si spre deosebire de mazare si fasole se poate minca si crud, asa imi amintesc ca il mincam cind eram mica mica
aici crud se maninca impreuna cu brinza numita pecorino

#12146 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 28 March 2019 - 01:22 PM

Nu, ricotta nu se topeste inauntru.
Devina mai consistenta si mai gustoasa dupa parerea mea.

Da, bob, fava si cum zice Adinana si eu o mancasem in Moldova la bunici.

Daca vrei iti trimit seminte.Daca creste la Rasnov la mama ca-i frig, creste peste tot.

#12147 Useril este offline   clau_ash 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,019
  • Inregistrat: 05-February 10
  • LocationIsrael

Postat 28 March 2019 - 02:11 PM

Eu am facut o tava de snitele rapide la cuptor de dimi iar diseara cred ca mergem pe salate 🤔🤔😅

#12148 Useril este offline   clau_ash 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,019
  • Inregistrat: 05-February 10
  • LocationIsrael

Postat 30 March 2019 - 05:59 PM

Sfarsit de saptamana:

Humus cu carne

Imagine atasata: monthly_03_2019/post-591-0-39392500-1553961465.jpg

Conopida cu thnina

Imagine atasata: monthly_03_2019/post-591-0-06555400-1553961481.jpg

Salata de fasole falbena cu maioneza si usturoi

Imagine atasata: monthly_03_2019/post-591-0-64854600-1553961496.jpg

Supa de ceapa

Imagine atasata: monthly_03_2019/post-591-0-52895800-1553961512.jpg

#12149 Useril este offline   black_cat 

  • crossing your path
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,545
  • Inregistrat: 27-November 09

Postat 30 March 2019 - 08:43 PM

Clau totularata apetisant,combinatia de tahini cu conopida ma atrage, adica nu ce celelaltenu ma atrag dar le stiu si le-am incercat, asta ar fi ceva nou si suna foarte interesant.

La mine ,fara poze, creier de porc pane, fasole cu ciolan afumat si ciorba de salata cu leustean,patrunjel si marar proaspat.
In seara asta orez cu fructe de mare.

Imagine atasata: monthly_03_2019/post-178-0-11954200-1553971348.jpg
brain loading....please wait....

#12150 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,466
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 30 March 2019 - 09:46 PM

Vezi postareaclau_ash, la 30 March 2019 - 05:59 PM, a spus:

Conopida cu

Cum ai făcut-o că am curățat-o buchetele s-o fac mîine

#12151 Useril este offline   clau_ash 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,019
  • Inregistrat: 05-February 10
  • LocationIsrael

Postat 30 March 2019 - 09:54 PM

Vezi postareaAdriana, la 30 March 2019 - 09:46 PM, a spus:

Vezi postareaclau_ash, la 30 March 2019 - 05:59 PM, a spus:

Conopida cu

Cum ai făcut-o că am curățat-o buchetele s-o fac mîine


Am spalat-o bine, un pic de sare presatrat deasupra, bagat la cuptor 180 de grade cam 40 de minute, am scos-o cand era rumenita. Dupa aceea am taiat-o bucatele, am facut rapid thina si am pus peste.
La noi thina (tahini- pasta de susan) se gaseste la borcanele si trebuie preparata. Eu adaug apa, multa zeama de lamaie, un pic de mujdei de usturoi si sare.

Scoasa de la cuptor:

Imagine atasata: monthly_03_2019/post-591-0-66891200-1553975651.jpg

Separate bucatelele si thina adaugata
Imagine atasata: monthly_03_2019/post-591-0-84840300-1553975725.jpg

Aceasta postare a fost editata de clau_ash: 30 March 2019 - 09:55 PM


#12152 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,466
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 31 March 2019 - 12:50 AM

atunci o sa incerc si eu sa o imbunatatesc astfel cu nitel usturoi si lamiie
mersi

#12153 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 31 March 2019 - 02:08 PM

In ordinea numerelor de pe tricou: entrecote, porc negru din muntii Nebrodi, black angus australian, carnati si frigarui.

Am inceput asa

Imagine atasata: monthly_03_2019/post-13-0-60053800-1554033958.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2019/post-13-0-95123300-1554034091.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2019/post-13-0-54887800-1554034103.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2019/post-13-0-49601600-1554034215.jpg

Aceasta postare a fost editata de any_annette: 31 March 2019 - 02:10 PM


#12154 Useril este offline   mino 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,007
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 31 March 2019 - 03:06 PM

Iar nu am reusit sa fac poze, dar am avut iepure la cuptor, carnati de porc facuti de mine si totul asezonat cu un castron mare de salata, ridichi si castraveti. Pentru doritori a fost si un castronel cu usturoi. La aperitiv am avut urda cu ridichi!


Any, arata demential totul! Sa va fie de bine!

#12155 Useril este offline   Wowerful 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,422
  • Inregistrat: 23-November 12

Postat 31 March 2019 - 03:17 PM

Wow Any! Sa va fie de bine!
Aștept sa-mi vina grătarul și deschid și eu sezonul!

#12156 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,244
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 31 March 2019 - 04:28 PM

Pui umplut cu mere și gutui cu scorțișoară, iar puiul frecat cu ulei, sare, piper și... sos de rodie :rolleyes: am pus puiul într-un vas de sticlă cu capac pentru o oră și jumătate, apoi am scos capacul și am scurs zeama din vas într-o crăticioară. Puiul l-am pus mai departe în cuptor, să se rumenească bine, iar în zeama din crăticioară am tăiat 3 căței de usturoi și o eșalotă și am băgat și crăticioara la cuptor, că mi-era lene s-o supraveghez pe aragaz. După jumătate de oră am scos și puiul și sosul puiul l-am pus pe platou la odihnă, iar sosul l-am trecut /pasat printr-o strecurătoare. Gata masa :) fructele coapte din interior au ținut loc și de garnitură, dar au și parfumat puiul.

Imagine atasata: monthly_03_2019/post-233-0-68551000-1554042346.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2019/post-233-0-86344600-1554042422.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2019/post-233-0-50275800-1554042403.jpg

#12157 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 31 March 2019 - 07:53 PM

Merci fetele, ne-am oprit la ce se vede pe gratar ca n-a mai mers.

#12158 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 01 April 2019 - 10:28 AM

Ani, dar erai pregatita corespunzator, aveai cartofii deja gata :) cand te-ai apucat de carne :)

Carmella, puiul era de-ala fericit? :lol:

Noi, pe fuga, si printre altele, ciorba de burta, ca se-mpiedica omu' de oase prin congelator si vine vremea mieilor :rolleyes:

Imagine atasata: monthly_04_2019/post-100-0-37546000-1554106995.jpg Imagine atasata: monthly_04_2019/post-100-0-08920600-1554107012.jpg

fasole cu Plescoi si fasole batuta

Imagine atasata: monthly_04_2019/post-100-0-88623400-1554107047.jpg

stevie trasa la tigaie cu praf de usturoi, dovlecel cu smantana ptr mine, ca mie nu-mi place fasolea

si torturile cadouri-cadouri, ganache alb si amarui, ciocolata alba cu migdale si piersici

Imagine atasata: monthly_04_2019/post-100-0-51294900-1554107123.jpg Imagine atasata: monthly_04_2019/post-100-0-64875500-1554107140.jpg

plus o crema de zahar ars, ptr noi

Aceasta postare a fost editata de moatza: 01 April 2019 - 10:29 AM


#12159 Useril este offline   mino 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,007
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 01 April 2019 - 10:33 AM

Carmella, pentru duminica am in plan un pui sau friptura de pui si abia astept sa folosesc sosul de rodie.

Moatza, bune bucate! Crema de zahar ars am avut si eu!

#12160 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 01 April 2019 - 11:32 AM

Da Moatza, focul era incins numai trebuia pusa carnea pe gratar, iar cartofii abia ce-i scosesem din cuptor.

Arata acest topic


  • 792 Pagini +
  • « Prima
  • 606
  • 607
  • 608
  • 609
  • 610
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

8 useri citesc topicul
0 membri, 8 vizitatori, 0 utilizatori anonimi