Forum Culinar: Ce ati gatit astazi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 792 Pagini +
  • « Prima
  • 621
  • 622
  • 623
  • 624
  • 625
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce ati gatit astazi?

#12441 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 01 June 2019 - 07:15 AM

Vezi postareaAdriana, la 31 May 2019 - 11:16 PM, a spus:

Vezi postareamino, la 31 May 2019 - 12:26 PM, a spus:

Abia astept sa ajung acasa, mai ales ca e venit si prințul acasa!

La noi a fost taman invers, printu' s-a dus la pizza cu colegii asa ca eu n-am facut nic, aperol spritz pe terasa care a inlocuit cina. :bounce:

Vezi postareaLapona Enigel, la 31 May 2019 - 11:10 PM, a spus:

Mai tineti minte cine a inventat unitatea de masura?

evident :bounce:
dar de ce e asa de lata unitatea ta de masura, nu cumva e mai scurta decit cea normala? =))
oricum ar fi, ciupercile arata superb, eu prin drumurile mele rar le gasesc atit de mari


Mama , ce ochi ageri ai! Asa-i, aia mi-a venit prima la mana in sertarul cu capcane Imagine postata Desi nu fumez, am de toate felurile, mi-e mereu frica sa raman fara brichete/chibrituri cand vreau sa aprind lumanarele . Chiar asa, oare ce-o mai face N. Puiu? Mai tii legatura cu el?

Sunt super ciupercile, eu le mananc cu mare pofta, dar foarte greu le diger...
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#12442 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 01 June 2019 - 03:12 PM

Io-s pe drumuri umbrite, pe sub poala de codru verde, si-i plin de tigani cu saci de bureti.

#12443 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 02 June 2019 - 01:02 PM

Eu ador ciupercutele si la diger f. bine :bounce: ....Moatzo' de invidiez :bounce: ...la noi 1 iunie a debutat cu tunete si fulgere ploaie torentiala etc,asa ca am anulat toate planurile si mai aveam o caserola cu burgeri proaspeti de la K. i-am facut pe aia pe tigaia cu riduri si aia a fost (i-am luat lui Ale' de la magazinasul meu de la sacara blocului dulciuri fel de fel si inghetate )

Imagine atasata: monthly_06_2019/post-405-0-51042900-1559473144.jpg

Imagine atasata: monthly_06_2019/post-405-0-26084700-1559473179.jpg

Azi in schimb e frumos,am facut pulpite de pui dezosate fripte, cu piure ,mujdei si salata

Imagine atasata: monthly_06_2019/post-405-0-26242000-1559473340.jpg

#12444 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 02 June 2019 - 06:12 PM

Stati, stati, sa ne lamurim:
cu buretii nu am treaba, dar ciupercile, champignons, imi pica mult mai greu, chit ca le iubesc grav. De aia le si mananc foarte rar ori, cand pe laf, le amestec cu bureti. Doar ciuperci...rar...
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#12445 Useril este offline   mihamarky 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 142
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationconstanta

Postat 03 June 2019 - 06:06 AM

Buna! Salata de ficatei:
Ficatei fierti, maioneza, usturoi, marar, patrunjel. Cat de usturoiat/picant va place. Imagine atasata: monthly_06_2019/post-124-0-65682300-1559534772.jpg

#12446 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 03 June 2019 - 07:05 AM

la salata de ficatei nu m-as fi gandit :bounce: sa va fie de bine!

dupa ce-mi fac analizele :bounce: poate o-ncerc si eu.

#12447 Useril este offline   mino 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,007
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 03 June 2019 - 07:23 AM

Vezi postareamoatza, la 01 June 2019 - 03:12 PM, a spus:

Io-s pe drumuri umbrite, pe sub poala de codru verde, si-i plin de tigani cu saci de bureti.


Eu m-am lecuit de a lua ciuperci de la tigani. Ori sunt pline de viermi ori faceau pana ajungeam acasa. Plus ca sunt destul de scumpe chuar si la marginea drumului. Asa ca zic pas, chit ca mor de pofta lor.

Mare lucru nu am facut. Ciorba radauteana, pastai cu usturoi fara carne si separat o friptura la cuptor cu salata de varza.

#12448 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,465
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 03 June 2019 - 01:11 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 01 June 2019 - 07:15 AM, a spus:

Chiar asa, oare ce-o mai face N. Puiu? Mai tii legatura cu el?

nein

Vezi postareamihamarky, la 03 June 2019 - 06:06 AM, a spus:

Buna! Salata de ficatei:
Ficatei fierti, maioneza, usturoi, marar, patrunjel. Cat de usturoiat/picant va place.

chiar ca nici eu nu m-am gindit niciodata ca s-ar putea minca ficateii in forma asta

eu in weekend am facut:
- salata de vinete
- ardei copti
- pastai la tigaie (acu realizez ca n-am pus deloc usturoi)
- piine uscata inmuiata cu lapte peste care am pus ou batut, brinza si kaiser (caruia i-am topit grasimea in prealabil)
- piadina cu prosciutto cotto si cheddar
- bresaola cu rucola da' asta nu se pune ca e prea simplu
- minestrone
- risotto cu sparanghel si bergader care e o brinza care seamana cu gorgonzola
- sparanghel fiert la abur in mo, peste care o sa pun ori niste oua ochiuri ori un sos, decid pe moment
- fasole verde fiarta pentru "pachetele"

si aseara am cules si prima tura serioasa de dovlecei de pe terasa, tre sa ma gindesc cum sa-i gatesc
Imagine atasata: monthly_06_2019/post-4-0-83301400-1559560298.jpeg

#12449 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 03 June 2019 - 01:31 PM

Vezi postareaAdriana, la 03 June 2019 - 01:11 PM, a spus:

- risotto cu sparanghel si bergader care e o brinza care seamana cu gorgonzola

bergader e si la noi.

- fasole verde fiarta pentru "pachetele"

la repezeala, am citit pacate - io citesc si pe diagonala.
m-a dus gandul la pacate ptr ca fix de-asta fac eu fasole verde fiarta, ca sa=mi spal pacatele :bounce:




azi prestez un bors de miel, snitele cu ceva mancare de ceapa si vreo doi cartofi noi si crap la tigaie pe seara, c-avem musafiri la masa.
si spal si ceva pacate...aaa, aburesc niste fasole lata.

#12450 Useril este offline   mino 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,007
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 03 June 2019 - 01:46 PM

Vezi postareaAdriana, la 03 June 2019 - 01:11 PM, a spus:


si aseara am cules si prima tura serioasa de dovlecei de pe terasa, tre sa ma gindesc cum sa-i gatesc
Atasament zucchine.jpeg


Eu o parte i-as taia bastoane, tavaliti prin ou si parmezan si copti in cuptor iar restul i-as taia rondele si pusi alternativ cu rosii si eventual rondele de vinete, stropiti cu ulei si dati la cuptor. Spre final aruncat ou batut si parmezan pentru a le da fata! Iese o mancare suuuuper de vara!

#12451 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,465
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 03 June 2019 - 02:07 PM

Vezi postareamoatza, la 03 June 2019 - 01:31 PM, a spus:

m-a dus gandul la pacate ptr ca fix de-asta fac eu fasole verde fiarta, ca sa=mi spal pacatele :blackeye:

:floare: pai e foarte valabila si varianta ta, cum sa nu

Vezi postareamino, la 03 June 2019 - 01:46 PM, a spus:

Eu o parte i-as taia bastoane, tavaliti prin ou si parmezan si copti in cuptor iar restul i-as taia rondele si pusi alternativ cu rosii si eventual rondele de vinete, stropiti cu ulei si dati la cuptor. Spre final aruncat ou batut si parmezan pentru a le da fata! Iese o mancare suuuuper de vara!

mersi mino asa fac :-*
pe primii ii incerc cu optiunea crisp de la mo ca sa fac mai repede
si pentu a doua idee am si rosii cuore di bue si am si 2 vinete mari (dintr-alea rotunde) pe care am vrut initial sa le usuc, dar cre' ca data viitoare ca nu mai am chef acu sa ma lungesc cu uscatul

#12452 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,050
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 03 June 2019 - 06:46 PM

si eu am facut ficatei sambata dar nu-ș ce m-a pus sa le pun vin si nu mi-a placut cum au iesit Imagine postata

sa va dau un pont pentru sparaghelul verde, 2 minute la MO dupa care săltat citeva minute in tigaie cu ulei si sos de soia. super combinatie

#12453 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,465
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 03 June 2019 - 09:38 PM

Vezi postareaDexter, la 03 June 2019 - 06:46 PM, a spus:

si eu am facut ficatei sambata dar nu-ș ce m-a pus sa le pun vin si nu mi-a placut cum au iesit Imagine postata

sa va dau un pont pentru sparaghelul verde, 2 minute la MO dupa care săltat citeva minute in tigaie cu ulei si sos de soia. super combinatie

Mersi

#12454 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 05 June 2019 - 12:31 PM

Paste (proaspete alla chitara cumparate de la K') cu sos de carne (ragu)

Imagine atasata: monthly_06_2019/post-405-0-25180800-1559730658.jpg

#12455 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,465
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 06 June 2019 - 09:05 AM

Pe linga cele gatite in prealabil :lol: si incalzite aseara am pus in cuptor felii de piine care deacu se cheama veche, =)) cind era gata le-am uns cu nitel usturoi si am pus deasupra salsiccia di Bra (am mai zis ca e un cirnat facut din carne de vita deci foarte putin gras si aromat, care se maninca crud) si peste el rosii amestecate cu sare si ulei (rosii superbe cadorisite de la un coleg de-al lui Marco de la Catania=Sicilia)
Imagine atasata: monthly_06_2019/post-4-0-76440700-1559804670.jpg
in cuptor am facut pulpe superioare de pui dezosate si deschise care de obicei se fac pe gratar (rustichelle) aromate de macelari, se vor minca in zilele urmatoare

#12456 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 06 June 2019 - 01:01 PM

Hristos s-a inaltat ! Eu am facut sarmalute (sunt fierbinti)

Imagine atasata: monthly_06_2019/post-405-0-54439900-1559818827.jpg

Cas,rosii ,drob...Cozonac,cumparat si clasic si unul cu crema care-i place mult lui domnul Geany =)) si cateva oute rosii sa dau de pomana

Imagine atasata: monthly_06_2019/post-405-0-80839200-1559818625.jpg

#12457 Useril este offline   mino 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,007
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 06 June 2019 - 01:07 PM

Adevarat s-a înălțat! Geany ce bine arata totul! Mie foame si nu am acasa decat o ciorba radauteana. Poate cumpar ceva bun si eu ca nu stiu ce am dar as manca numai dulciuri, parca am innebunit!

Adriana, mi-ar place sa fac dovlecei asa!


Aceasta postare a fost editata de mino: 06 June 2019 - 01:18 PM


#12458 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 06 June 2019 - 01:12 PM

Vezi postareamino, la 06 June 2019 - 01:07 PM, a spus:

Geany ce bine arata totul! Mie foame si nu am acasa decat o ciorba radauteana. Poate cumpar ceva bun si eu ca nu stiu ce zm dar as manca numsi dulciuri, parca am innebunit!



Multumesc,imi pare rau ca nu te pot servi decat virtual din pacate =)) ...Despre dulciuri ieti' di' mana' cu domnul Geany',el intai a spus<'' nu faci nimic!!'' si azi la cumparaciuni' a achizitionat un cozonac ,apoi pe al doilea si un tort de inghetata =)) a mancat din toate cu maxim interes ,vreau sa spun =)) ... :lol:

#12459 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,465
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 06 June 2019 - 01:19 PM

Vezi postareamino, la 06 June 2019 - 01:07 PM, a spus:


Adriana, mi-ar place sa fac niste dovlecei din astia!....sper sa se vada linkul.

https://www.instagra...id=66wz95me9zcv

cred ca sint buni dar...mozzarellele facute in felul ala vor curge masiv la prajit
de aia nu prea ma atrag
mai bune sint cred niste pirjolute din dovlecei dati pe razatoare, parerea mea
https://www.artaculi...post__p__242257

P.S. am incercat o singura data o reteta de-asta filmata si a iesit un mare dezastru, asa ca nu prea mai am incredere, e totul frumos acolo la ei da' in realitate cre ca e diferit (parerea mea)


#12460 Useril este offline   mino 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,007
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 06 June 2019 - 01:25 PM

Vezi postareaAdriana, la 06 June 2019 - 01:19 PM, a spus:

Vezi postareamino, la 06 June 2019 - 01:07 PM, a spus:


Adriana, mi-ar place sa fac niste dovlecei din astia!....sper sa se vada linkul.

https://www.instagra...id=66wz95me9zcv

cred ca sint buni dar...mozzarellele facute in felul ala vor curge masiv la prajit
de aia nu prea ma atrag
mai bune sint cred niste pirjolute din dovlecei dati pe razatoare, parerea mea

P.S. am incercat o singura data o reteta de-asta filmata si a iesit un mare dezastru, asa ca nu prea mai am incredere, e totul frumos acolo la ei da' in realitate cre ca e diferit (parerea mea)



Ma gandesc ca nu trebuie tinuti mult in baia de ulei...nu stiu, dar desi imi plac dovleceii, m-am cam saturat de ei facuti doar chiftelute sau snitzele.

Arata acest topic


  • 792 Pagini +
  • « Prima
  • 621
  • 622
  • 623
  • 624
  • 625
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

4 useri citesc topicul
0 membri, 4 vizitatori, 0 utilizatori anonimi