Forum Culinar: Ce ati gatit astazi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 792 Pagini +
  • « Prima
  • 630
  • 631
  • 632
  • 633
  • 634
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce ati gatit astazi?

#12621 Useril este offline   mino 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,007
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 10 July 2019 - 06:04 PM

Am pus anul asta la tara un plic de seminte de zuchini iar acum am o multime sa mananc sa ma satur, asa ca azi....mancarica de zuchini cu rosii.

Vezi postareaGeany, la 10 July 2019 - 05:20 PM, a spus:

E simplu draga Bris',sa ai ardeiii copti curatati si daca vrei asa fasiute ii faci fasiute ,in rest e o simpla tocanita,inabusi o ceapa tocata marunt (sau mai mare cum iti place),adaugi rosii tocate marunt marunt ,fasiutele de ardei copt,in rest pui ce-ti mai place,usturoi,ardei iute,piper ,etc,e si reteta sefului acolo pe la pagina 2 cred, pt. reteta cu smantana procedezi exact ca la puiul cu smanatana sau la ciupercile cu smantana doar ca in loc de carne de pui sau ciuperci pui fasiutele de ardei copt !

Draga Mino' imi pare rau daca ti-am facut pofta =)) ,dar vara e lunga astea sunt mancaruri de vara,poate o sa-ti faci pofta cand vei avea timp :violent1: =))


Draga Geany, astept ardeii aia carnosi, jumate galbeni jumate rosii, copti bine de soare, abia atunci imi fac mancarica de ardei copti!

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_07_2019/post-343-0-81540200-1562774369.jpg


#12622 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 10 July 2019 - 06:44 PM

Maii e putin :violent1:

#12623 Useril este offline   dragos 

  • Ratatouille
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,237
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationZierikzee, NL

Postat 10 July 2019 - 08:42 PM

Vezi postareamino, la 10 July 2019 - 06:04 PM, a spus:

Am pus anul asta la tara un plic de seminte de zuchini iar acum am o multime sa mananc sa ma satur, asa ca azi....mancarica de zuchini cu rosii.


Adica dovlecei?

Iaca ce facui io!


Imagine atasata: monthly_07_2019/post-102-0-33617100-1562784121.jpg


Creveti cu usturoi, sos de vin si patrunjel.

Aceasta postare a fost editata de dragos: 10 July 2019 - 08:42 PM

"Pamantul s-ar fi dus, hainul,
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"

#12624 Useril este offline   mino 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,007
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 11 July 2019 - 07:40 AM

Vezi postareadragos, la 10 July 2019 - 08:42 PM, a spus:

Vezi postareamino, la 10 July 2019 - 06:04 PM, a spus:

Am pus anul asta la tara un plic de seminte de zuchini iar acum am o multime sa mananc sa ma satur, asa ca azi....mancarica de zuchini cu rosii.


Adica dovlecei?

Iaca ce facui io!


Imagine atasata: monthly_07_2019/post-102-0-33617100-1562784121.jpg


Creveti cu usturoi, sos de vin si patrunjel.



Da, Dragos sunt acei dovlecei cu coaja verde care dupa mine sunt mai dulci decat dovleceii obisnuiti , mai putin aposi si pentru ca ajung doar sambata la tara cresc ca nebunii si sunt mult mai carnosi din cauza asta.

Arata super crevetii tai! Sa iti fie de bine, masa!

#12625 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,769
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 11 July 2019 - 09:41 AM

Și la mine cresc dovleceii într-o veselie. Am învățat de anii trecuți că îmi ajung 3 vreji. Altfel e producția prea mare.

Iar n-am poze, dar vă povestesc.
- supă cremă de dovlecei cu usturoi și cimbru, dreasă cu ou și smântână, servită cu crutoane din pâine de secară.
- tot din dovlecei, o budincă cu brânză telemea, ouă și busioc.
- pastă din păstrăv afumat cu cremă de brânză și mărar
- compot de vișine (pentru iarnă)
- granola

#12626 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 11 July 2019 - 12:09 PM

de povestit pot si io =))
-snitele de vitel
-legume picante la tigaie
-branza de oi cu salate de rosii si alte vezituri
-o sira de miel la cuptor, cu ciuperci, cherry si cartofi noi
-2 rondele de somon la grill
-am fiert o bucata de carne de pe burta vitelului, tre sa fac azi ceva cu ea
-gem de caise, ca-s o puzderie!

in fiecare zi tre sa fac cate ceva :violent1: ca se prezinta tineretul cu ciocurile deschise. noroc ca e o temperatura omeneasca.

#12627 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 11 July 2019 - 12:17 PM

Ciorbita de vitzel,cu os cu maduva,acrit cu corcoduse,pt. ca la noi in spate s-a facut un profi ,al o miilea' profi ,si n-are parcare,asea' ca se taie copaci intr-o veselie ca sa faca parcari :violent1: ,printre care si corcodusi cu fructe,am cules si eu direct de pe crengile puse la pamant =))

Imagine atasata: monthly_07_2019/post-405-0-20016100-1562840227.jpg

#12628 Useril este offline   mino 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,007
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 11 July 2019 - 02:43 PM

Nu am caise si vreau sa cumpar (de-a noastre daca se poate) sa fac macar cateva borcanele de gem cs imi place de mor.

#12629 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 12 July 2019 - 10:43 AM

A servit domnul Geany la restaurant un preparat numit ''tigaie picanta'' si i-a placut,am incercat sa reproduc ce am vazut eu in farfurie si ca si gust,(am taiat fasiute 500 de gr. de cotlet de porc fara os,l-am inabusit in tigaie,cand nu mai avea sange l-am impins intr-o parte si am pus ceapa taiata mai mare,s-a inabusit si asta am pus ardei gras verde/galbui,taiat fasiute s-a inabusit si asta,o rosie taiata cuburele,feliute de ciupercute,imprietenit tot,stropit cu vin,putin sos de rosii,usturoi,ardei iuite tocat si prospat dar si fulgi,piper ,totul scazut asa la tigaie,la sf. si fasii de ardei copt rosu,cam asta e) :violent1:

Imagine atasata: monthly_07_2019/post-405-0-01653600-1562920916.jpg

Imagine atasata: monthly_07_2019/post-405-0-40847300-1562920929.jpg

#12630 Useril este offline   bristena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,329
  • Inregistrat: 26-November 09

Postat 12 July 2019 - 11:24 AM

Vezi postareaGeany, la 12 July 2019 - 10:43 AM, a spus:

A servit domnul Geany la restaurant un preparat numit ''tigaie picanta'' si i-a placut,am incercat sa reproduc ce am vazut eu in farfurie si ca si gust,(am taiat fasiute 500 de gr. de cotlet de porc fara os,l-am inabusit in tigaie,cand nu mai avea sange l-am impins intr-o parte si am pus ceapa taiata mai mare,s-a inabusit si asta am pus ardei gras verde/galbui,taiat fasiute s-a inabusit si asta,o rosie taiata cuburele,feliute de ciupercute,imprietenit tot,stropit cu vin,putin sos de rosii,usturoi,ardei iuite tocat si prospat dar si fulgi,piper ,totul scazut asa la tigaie,la sf. si fasii de ardei copt rosu,cam asta e) :violent1:

Atasament SAM_7931.JPG

Atasament SAM_7932.JPG


Apetisant, ca de obicei, Janette

Si domnul Geany a mancat? Care.i verdictul?
fiica dacilor

#12631 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 12 July 2019 - 11:33 AM

Merci draga Bris'! inca nu a ajuns acasa ca e prin oras cu treburi,dar trebuie sa pice dintr-un moment intr-altul,de obicei vine f. flamand,si mereu imi lauda ''capodoperele'' intre timp eu ii tin mancarica la cald si el pana se schimba se spala pe maini etc o sa-i pun la grill si niste felii de paine frecate cu sexiunea unui catel de usturoi stropite cu putin ulei de masline si presarate cu oregano uscat de la plic,dar alea atunci calde :violent1: ..No' spuneti voi daca nu-l rasfatzez' =)) =))

#12632 Useril este offline   bristena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,329
  • Inregistrat: 26-November 09

Postat 12 July 2019 - 12:00 PM

Vezi postareaGeany, la 12 July 2019 - 11:33 AM, a spus:

Merci draga Bris'! inca nu a ajuns acasa ca e prin oras cu treburi,dar trebuie sa pice dintr-un moment intr-altul,de obicei vine f. flamand,si mereu imi lauda ''capodoperele'' intre timp eu ii tin mancarica la cald si el pana se schimba se spala pe maini etc o sa-i pun la grill si niste felii de paine frecate cu sexiunea unui catel de usturoi stropite cu putin ulei de masline si presarate cu oregano uscat de la plic,dar alea atunci calde :violent1: ..No' spuneti voi daca nu-l rasfatzez' =)) =))



Merita, baietu', nu? 🙂
fiica dacilor

#12633 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 12 July 2019 - 12:13 PM

Asta e scuza mea '' ca merita el'', =)) sincer?! :violent1: ...,imi place mult sa bucataresc =)) daca nu am ceva de facut in bucatarie ma simt legata de maini si de picioare ,daca ma crezi nici nu postez toate cele ce le fac =)) urasc comenturile',cu cate calorii sunt,si etc,asa ca mai bine evit,nu ati vazut multe torturi ne ornate doar asa pt. noi,multe placinte si clatite si gogosi checuri,mufinshi' etc,le postez dar mai rarut ashea,dar sunt multe multe =))

#12634 Useril este offline   mino 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,007
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 12 July 2019 - 01:02 PM

Arata bine amestecul. Eu ieri am facut niste aripioare marinate, luate la reducere de la Lidl, facute la ceaun si le-am servit cu usturoi. Nu am mai apucat sa fac poze ca era foamea mare :violent1: pentru azi nu fac mare luctu ca mai am mancarica de dovlecei pentru mine si de cartofi pentru domnul C, ca el nici nu gusta dovleceii .

Vezi postareaGeany, la 12 July 2019 - 12:13 PM, a spus:

Asta e scuza mea '' ca merita el'', =)) sincer?! =)) ...,imi place mult sa bucataresc =)) daca nu am ceva de facut in bucatarie ma simt legata de maini si de picioare ,daca ma crezi nici nu postez toate cele ce le fac =)) urasc comenturile',cu cate calorii sunt,si etc,asa ca mai bine evit,nu ati vazut multe torturi ne ornate doar asa pt. noi,multe placinte si clatite si gogosi checuri,mufinshi' etc,le postez dar mai rarut ashea,dar sunt multe multe =))


Geany , eu te cred pentru ca si mie imi place sa bucataresc dar mai ales sa prajituresc. Doar ca de o buna bucata de vreme am primit interdicție sa mai stau in bucatarie.

#12635 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 13 July 2019 - 12:46 PM

Gasii vinete albe (cu coaja alba) domnul Geany reticent a zis sa nu luam, :hug: ba eu am luat ca le cunosc au miezul f. alb si fara samburi sunt dulci si bune in opinia mea ,le-am facut salata doar cu ceapa si ulei sare atat,a iesit f. bine,rosii de ciorchine modelul asta f. gustoase

Imagine atasata: monthly_07_2019/post-405-0-80742100-1563014543.jpg

Carnaciori de gratar(asa scria pe eticheta) i-am parpalit pe tigaia cu riduri,serviti cu mustar de tecuci si paine neagra :appl:

Imagine atasata: monthly_07_2019/post-405-0-44006500-1563014618.jpg

Desert pepene nu prea pare cine stie ce in poza dar e dulce,eu o sa ma balacesc cu el cu paine neagra si branza :71:

Imagine atasata: monthly_07_2019/post-405-0-88129500-1563014686.jpg

Concluzie< nimicutzuri',da' bunutze' !! =))

#12636 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,050
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 13 July 2019 - 03:23 PM

si eu as face niste vinete dar se prevad cam multe grade asa ca nu cred ca aprind gratarul, poate la noapte Imagine postata

intre timp am facut tempura cu flori de zucchini

Imagine atasata: monthly_07_2019/post-1215-0-92571500-1563024146.jpg

#12637 Useril este offline   black_cat 

  • crossing your path
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,545
  • Inregistrat: 27-November 09

Postat 13 July 2019 - 03:54 PM

Vezi postareaDexter, la 13 July 2019 - 03:23 PM, a spus:

si eu as face niste vinete dar se prevad cam multe grade asa ca nu cred ca aprind gratarul, poate la noapte Imagine postata

intre timp am facut tempura cu flori de zucchini

Atasament IMG_0013.jpg

O tempura o mores

O salata de vinete m-ar tenta si pe mine.
brain loading....please wait....

#12638 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,465
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 13 July 2019 - 06:46 PM

Vezi postareaDexter, la 13 July 2019 - 03:23 PM, a spus:

si eu as face niste vinete dar se prevad cam multe grade asa ca nu cred ca aprind gratarul, poate la noapte Imagine postata

intre timp am facut tempura cu flori de zucchini

Dexter,
am cautat daca ai povestit cum faci tempura si ce faci cu florile dar n-am gasit
ne spui?
adica le usuci, le treci prin ceva apoi prin amestecul pe care il faci cum?

#12639 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,050
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 13 July 2019 - 10:13 PM

florile le iau de la ferma asa ca le tin in apa cu sare sa iasa nisipul (daca este), le clatesc si le usuc cu prosop de hartie. nu le fac nimic alteceva, nu scot pistilul, nimic.

maclavaisul il fac asa, cred ca ajunge cam la 20-30 de flori: 3 cuburi de gheața, un ou intreg, faina (din ochi), potato starch (optional, cam o lingura) si apa minerala cat cuprinde. amestecarea o fac cu betisoare (chop sticks) si delicat, ca sa nu se activeze glutenul, asa iese pasta foarte usoara si crunchy. am observat ca daca e mai subtire e mai bine

florile cit de cit uscate le-am dat direct prin maclavais si le-am fript in ulei cam de 2-3 degete, foarte inchins. proba la ulei se face asa: bagi chopstick in el si daca se formeaza bule pe linga, e la temperatura care trebuie.

daca vi e pare ca vedeti bulele dar ele sunt de fapt numai in imaginatia voastra uleiul e prea rece, bagati un vin in pahar si mai asteptati un pic.

#12640 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,465
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 14 July 2019 - 12:27 AM

mersi frumos
daca isi revin dovleceii mei si mai fac floricele incerc

Arata acest topic


  • 792 Pagini +
  • « Prima
  • 630
  • 631
  • 632
  • 633
  • 634
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

5 useri citesc topicul
0 membri, 5 vizitatori, 0 utilizatori anonimi