Forum Culinar: Ce ati gatit astazi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 792 Pagini +
  • « Prima
  • 632
  • 633
  • 634
  • 635
  • 636
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce ati gatit astazi?

#12661 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 21 July 2019 - 12:39 PM

Arata superb Mino' !! :hug:

Eu azi cum spuneam ardei umpluti(i-am dat si la cuptor de dimineata asa,ca azi o sa fie tare cald la noi) poza direct de la locul comiterii faptei :floare:

Imagine atasata: monthly_07_2019/post-405-0-15867700-1563705511.jpg



Imagine atasata: monthly_07_2019/post-405-0-84431900-1563705528.jpg

#12662 Useril este offline   bristena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,329
  • Inregistrat: 26-November 09

Postat 21 July 2019 - 12:47 PM

Vezi postareaGeany, la 21 July 2019 - 12:39 PM, a spus:

Arata superb Mino' !! :hug:

Eu azi cum spuneam ardei umpluti(i-am dat si la cuptor de dimineata asa,ca azi o sa fie tare cald la noi) poza direct de la locul comiterii faptei :floare:

Atasament SAM_7976.JPG



Atasament SAM_7983.JPG


Ma, Geany, ma, tu ma faci sa pacatuiesc si.s 40 grade afara (iar si din noi) , da' tot ajung io sa.mi fac "pohta ce-o pohtesc" si de.o fi la toamna 🙂

Sa va fie de bine si sa aveti o zi minunata
fiica dacilor

#12663 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 21 July 2019 - 12:56 PM

Merci mult draga Bris'! :71: :-* ,imi pare rau daca ti-am facut pofta,nu te pot servi decat virtual din pacate :-* cererea fu de la domnul Geany,am mancat toti azi restul la pachet la scarbici'(ca mananca cu colegii ),pofta mea m-am saturat eu de cand le spun hunilor si voua ''Vreeaauuu paassttee :floare: !!'''... :-* doar pt. mine nu-mi fac,ca scap mai multe si la mananc pe toate,in + cand gatesc altceva pt. huni ma satur din miros si din gustat,mai mananc apoi un pic si gata! :-*... :hug: Tare greu pe lumea asta!! ... :-*

#12664 Useril este offline   mino 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,007
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 21 July 2019 - 01:52 PM

Vezi postareabristena, la 21 July 2019 - 12:47 PM, a spus:

Vezi postareaGeany, la 21 July 2019 - 12:39 PM, a spus:

Arata superb Mino' !! :hug:

Eu azi cum spuneam ardei umpluti(i-am dat si la cuptor de dimineata asa,ca azi o sa fie tare cald la noi) poza direct de la locul comiterii faptei :floare:

Atasament SAM_7976.JPG



Atasament SAM_7983.JPG


Ma, Geany, ma, tu ma faci sa pacatuiesc si.s 40 grade afara (iar si din noi) , da' tot ajung io sa.mi fac "pohta ce-o pohtesc" si de.o fi la toamna 🙂

Sa va fie de bine si sa aveti o zi minunata


Bristena, daca-i fierbi la foc mic si cu capac nu se face foarte cald in bucatarie si ies la fel de buni. Eu fac mai mult sos de rosii la ei si la final arunc peste ardei, 1-2 oua batute ca la scob, functie de cat de mare este oala.

Azi cum spuneam, ceafa de porc la cuptor cu garnitira de brocoli si sos de smantana sau maioneza cu usturoi, functie de pofta fiecaruia.

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_07_2019/post-343-0-64056000-1563709919.jpg


#12665 Useril este offline   bristena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,329
  • Inregistrat: 26-November 09

Postat 21 July 2019 - 02:12 PM

Geany, nici eu nu gatesc doar pentru mine (prea mare efortul 😃)

Mino, tablou nu altceva, sa va fie de bine

Am "gatit" si io 😄, ia sa vedeti ca nu ma laud 😋

Imagine atasata: monthly_07_2019/post-142-0-18121200-1563710709.jpg

p.s. in ultima luna, la pranz "gatesc" branza cu rosii sau lebenita , seara lebenita si atat
fiica dacilor

#12666 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 21 July 2019 - 02:21 PM

Daa!! si eu mor dupa pepene cu branza(de care o fi nu conteaza pt. mine) si paine neagra :floare:

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_07_2019/post-405-0-34244800-1563711705.jpg


#12667 Useril este offline   bristena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,329
  • Inregistrat: 26-November 09

Postat 21 July 2019 - 02:42 PM

Vezi postareaGeany, la 21 July 2019 - 02:21 PM, a spus:

Daa!! si eu mor dupa pepene cu branza(de care o fi nu conteaza pt. mine) si paine neagra :floare:


Deocamdata, painea (alba, neagra, intermediara sau de care.o fi, ii tabù

dieta cere si sacrificii 😄 si noi ne sacrificam, cu valurile de canicula care ne asalteaza, adevarul e ca nici pofta de mancare nu am, fructe, fructe si ... bere
fiica dacilor

#12668 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 21 July 2019 - 02:46 PM

Felicitari Bris' pt. ambitie,tine-o tot asa! :floare:

#12669 Useril este offline   bristena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,329
  • Inregistrat: 26-November 09

Postat 21 July 2019 - 03:21 PM

Saru.mana, multumesc

Ma ajuta mult canicula, recunosc, altfel io nu.s deloc ambitioasa
fiica dacilor

#12670 Useril este offline   mino 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,007
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 21 July 2019 - 04:13 PM

Vezi postareabristena, la 21 July 2019 - 03:21 PM, a spus:

Saru.mana, multumesc

Ma ajuta mult canicula, recunosc, altfel io nu.s deloc ambitioasa


Am gatit la cuptor ca mi-a permis vremea, adica mi-e mi s-a parut rece de-a binelea pana acum, dar daca se incalzeste, salata de rosii cu branza scrie si in meniurile mele :floare:

#12671 Userul este online   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,465
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 21 July 2019 - 10:04 PM

Vezi postareaHazel, la 20 July 2019 - 12:39 PM, a spus:

PS Mi-am prins urechile la atasat poze, nu stiu cum sa le intorc :floare:

ti le-am intors si sa ma ierti ca le-am si micsorat un picut ca erau mari de tot

#12672 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,769
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 22 July 2019 - 10:07 AM

Vezi postareamino, la 21 July 2019 - 06:46 AM, a spus:

Ieri am facut gem de zarzare si caise ...

Mino, cum faci gemul de zarzare? Mă interesează cum scapi de sâmburi, ca tare greu se scot, nu e ca la vișine sau cireșe. Am și eu corcoduși în grădină și am făcut o singură dată gem. Mi-a plăcut foarte mult dar nu am nervi sa des-sâmburesc fructele. Ai făcut muncă de chinez sau ai o metodă pentru leneși. Imagine postata

#12673 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 22 July 2019 - 11:29 AM

Mama, le fierbea mai intai cu samburi, pana se inmuiau un pic.Dupa care le trece prin strecuratoare. si le repunea la fiert.

#12674 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 22 July 2019 - 11:43 AM

Paarrttyy!! :floare: cu hotdogi'' pt. Ale'! :hug:

Imagine atasata: monthly_07_2019/post-405-0-90185000-1563788566.jpg

#12675 Useril este offline   mino 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,007
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 22 July 2019 - 01:11 PM

Vezi postareaboni, la 22 July 2019 - 10:07 AM, a spus:

Vezi postareamino, la 21 July 2019 - 06:46 AM, a spus:

Ieri am facut gem de zarzare si caise ...

Mino, cum faci gemul de zarzare? Mă interesează cum scapi de sâmburi, ca tare greu se scot, nu e ca la vișine sau cireșe. Am și eu corcoduși în grădină și am făcut o singură dată gem. Mi-a plăcut foarte mult dar nu am nervi sa des-sâmburesc fructele. Ai făcut muncă de chinez sau ai o metodă pentru leneși. Imagine postata


Boni, zarzarele mele se desfac usor, ca si caisele. Dupa ce le curat de samburi, le pun zahăr las vreo ora sa isi lase putin sirop sau pun o cescuta de apa, apoi fierb intai la foc mic pana se topeste zaharul apoi la foc mediu spre mare pana se leaga. La gem am pus mai multe fructe la kg de zahar (2 kg de fructe la 1 kg zahar) nu kg/kg.
Din corcodușe am facut intr-un an marmelada, dar vorba ta, prea multa munca, daca sunt fructe la care iese greu samburele. Din fructele astea iese o țuică minunata, daca ai cazanel.

Vezi postareaEataly, la 22 July 2019 - 11:29 AM, a spus:

Mama, le fierbea mai intai cu samburi, pana se inmuiau un pic.Dupa care le trece prin strecuratoare. si le repunea la fiert.


Asa am facut la marmelada de corcoduse, am fiert corcodușele cu putina apa apoi le-am dat printr-o sită, dar tot munca multa este!

#12676 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,769
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 22 July 2019 - 01:39 PM

Vă mulțumesc. Eu am crezut că sunt tot una zarzărele cu corcodușele.
Cred că am să încerc varianta lui Lili, să le fierb cu totul întâi. Vă anunț dacă am clacat nervos sau nu. Imagine postata

#12677 Useril este offline   Hazel 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Red
  • Postari: 933
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSuffolk

Postat 22 July 2019 - 06:54 PM

Multumesc frumos Adriana, am uitat de cand nu am mai pus poze :notworthy:

Mino, zarzarele rules! Si eu faceam fel de fel de gemuri si dulceturi cand mi-erau copiii mici, dar asta a fost intr-o viata anterioara :rolleyes: . Parca era usor de scos samburii daca zarzarele erau coapte bine.

Geany, asa dor imi e de ardeii aia grasi galbeni-verzui, perfecti pentru umplut au copt :drool:
Imagine postata

#12678 Useril este offline   mino 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,007
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 22 July 2019 - 07:23 PM

Vezi postareaboni, la 22 July 2019 - 01:39 PM, a spus:

Vă mulțumesc. Eu am crezut că sunt tot una zarzărele cu corcodușele.
Cred că am să încerc varianta lui Lili, să le fierb cu totul întâi. Vă anunț dacă am clacat nervos sau nu. Imagine postata


Uite diferenta intre zarzare si caise! Alea mici si superparfumate sunt surorile caiselor!

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_07_2019/post-343-0-49553900-1563816197.jpg


#12679 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 22 July 2019 - 07:24 PM

Daa draga Hazel,acesti ardei sunt in opinia mea cei mai indicati pt. umplut.Pe la voi,sau unde te afli tu ,nu se gasesc?!....Vazusem in trecut la emisiunea cireasa de pe tort o cantareata de muzica populara era gazda si a facut gogosari(proaspeti nu la otet) umpluti si atata si-i mai lauda,am incercat si eu si au iesit f.f. dulci :notworthy:

#12680 Useril este offline   Hazel 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Red
  • Postari: 933
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSuffolk

Postat 22 July 2019 - 07:33 PM

Vezi postareaGeany, la 22 July 2019 - 07:24 PM, a spus:

Daa draga Hazel,acesti ardei sunt in opinia mea cei mai indicati pt. umplut.Pe la voi,sau unde te afli tu ,nu se gasesc?!....Vazusem in trecut la emisiunea cireasa de pe tort o cantareata de muzica populara era gazda si a facut gogosari(proaspeti nu la otet) umpluti si atata si-i mai lauda,am incercat si eu si au iesit f.f. dulci :notworthy:



Nu, nu sunt Geany, doar ceva intre ardei si gogosari, fac din aia, dar mi-e dor de legumele noastre, rosii ca la mama in grarina nu sunt nicaieri!
Imagine postata

Arata acest topic


  • 792 Pagini +
  • « Prima
  • 632
  • 633
  • 634
  • 635
  • 636
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

4 useri citesc topicul
1 membri, 3 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

  1. Adriana