Forum Culinar: Ce ati gatit astazi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 792 Pagini +
  • « Prima
  • 642
  • 643
  • 644
  • 645
  • 646
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce ati gatit astazi?

#12861 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 11 September 2019 - 06:04 PM

Fete, aici se gaseste mai mereu proaspat, dar nu e soiul de la noi, ala de are gust super de porumb, e doar din ala super dulce ...
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#12862 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 12 September 2019 - 10:08 AM

Ceva de inspiratie asiatica, adica orez jasmin cu pastai si ardei copti.Piept de pui marinat in sos soya si suc de struguri pentru un efect salty-sticky.Avocado si lime.

Imagine atasata: monthly_09_2019/post-9-0-82222000-1568275714.jpg

#12863 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 12 September 2019 - 02:39 PM

Fara apa din nou https://debacau.ro/2...v6DBRozqD625XBc din ce am citit,cica cei ce spera ca se va reglementa pana sambata sunt optimisti :violent6:

Asa ca poza direct de la locul comiterii faptei ca de acolo ne-am balacit si noi ca sa nu mai murdarim :tongue3: (in propozitie'' vedem ficatei de pui la tigaie cu ceapa si jumarele ) am servit cu paine calda(cumparata) si branza de oi asa direct din tigaie

Imagine atasata: monthly_09_2019/post-405-0-58772700-1568291936.jpg

#12864 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 12 September 2019 - 05:17 PM

Azi pe baza de cocosei de curte si zeama lor: ostropel de pui de curte, cu masline, cartof si dovlecei inabusiti in zeama orataniei, cu usturoi, mamaliga fiarta tot in supa, aripile doar fierte, urmeaza sa fie mancate cu usturoi si mamaliga. Chestii simple si extrem de gustoase!

Imagine atasata: monthly_09_2019/post-100-0-50563800-1568301393.jpgImagine atasata: monthly_09_2019/post-100-0-00808000-1568301404.jpgImagine atasata: monthly_09_2019/post-100-0-54754600-1568301411.jpgImagine atasata: monthly_09_2019/post-100-0-06315700-1568301422.jpg

Giani, dar voi chiar sunteti oropsiti cu apa asta! la noi au schimbat magistralele chiar cand ne-am mutat noi, sper sa mai tina!

Aceasta postare a fost editata de moatza: 12 September 2019 - 05:19 PM


#12865 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 12 September 2019 - 06:39 PM

Motzalinda, spui, te rog pe scurt cum ai facut dovleceii cu cartofi? Fara prajeala?
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#12866 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 12 September 2019 - 07:34 PM

toata chestia misto e sa-i faci in supa bogata de pasare de curte.
si tre sa ai doua facultati si trei mastere :violent6:
tai cubulete sau pe-aproape, dovleceii fara partea cu miez, pui intai cartofii in zeama putina, sa nu depaseasca zeama nivelul cartofilor, ii lasi si tu pana-ti aduci aminte de ei, si-atunci pui dovleceii.
de-acum tre sa mai completezi cu putina supa, dar nu pana la nivel, ca-si mai lasa ei zeama. si lasi dovleceii sa fie al dente sau cum preferi tu - dar e misto sa fie mai fermi!
deci: supa putina, dovleceii mai fermi, iar cartofii un pic mai mult fierti, ca sa se ia un strat fin din ei si sa lege un pic sosul.
daca faci si-un pic de usturoi tot cu supa, nu mai vrei nimic altceva.
io n-am mancat decat fiertura asta.

la mine e si-un mijloc de-a-l face pe om sa manance dovlecei, consistenta amidonoasa a cartofului completeaza aposenia dovlecelului. ca proportie am avut 1 cartof, 2 dovlecei medii.

edit:acuma vazui ca voiai pe scurt...deh!

Aceasta postare a fost editata de moatza: 12 September 2019 - 07:36 PM


#12867 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 12 September 2019 - 09:16 PM

Vezi postareamoatza, la 12 September 2019 - 07:34 PM, a spus:

toata chestia misto e sa-i faci in supa bogata de pasare de curte.
si tre sa ai doua facultati si trei mastere :violent6:
tai cubulete sau pe-aproape, dovleceii fara partea cu miez, pui intai cartofii in zeama putina, sa nu depaseasca zeama nivelul cartofilor, ii lasi si tu pana-ti aduci aminte de ei, si-atunci pui dovleceii.
de-acum tre sa mai completezi cu putina supa, dar nu pana la nivel, ca-si mai lasa ei zeama. si lasi dovleceii sa fie al dente sau cum preferi tu - dar e misto sa fie mai fermi!
deci: supa putina, dovleceii mai fermi, iar cartofii un pic mai mult fierti, ca sa se ia un strat fin din ei si sa lege un pic sosul.
daca faci si-un pic de usturoi tot cu supa, nu mai vrei nimic altceva.
io n-am mancat decat fiertura asta.

la mine e si-un mijloc de-a-l face pe om sa manance dovlecei, consistenta amidonoasa a cartofului completeaza aposenia dovlecelului. ca proportie am avut 1 cartof, 2 dovlecei medii.

edit:acuma vazui ca voiai pe scurt...deh!


Drace, tre sa mai lucrez la partea cu masterele Imagine postata Voi avea diploma de master of...puppets!

La cat timp ti-ai luat ca sa imi explici nu am nici o scuza sa nu o fac Imagine postata Multumesc mult!
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#12868 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 15 September 2019 - 12:06 PM

Hi hi hi! deci pe unde am tot fost am mancat pizze' bune-bune in opinia mea,hunii mai ales sheful Ale' era dorit de pizza mea,i-o promisesem dar fara apa ,e greu,ca numai sa te desclei de pe maini dupa framantat,lighenasul si intinsul e mult''deranj'' credeti-ma,azi in sf. i-a venit randul,Ale' a stat lipit de mine ca pe vremuri,s-a bagat la framantat ,facut si degustat sosul si toate cele,ca pe vremuri,chiar imi lipsea :sad3: ,a lasat si calculator si tot si a fost f. activ la ''creatziune'' :sad3: :hug: asata-i ''capodoperu'' :love3:



Imagine atasata: monthly_09_2019/post-405-0-69182700-1568541923.jpg

Imagine atasata: monthly_09_2019/post-405-0-72073500-1568541935.jpg

#12869 Useril este offline   Oana Adriana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 146
  • Inregistrat: 08-August 19

Postat 18 September 2019 - 07:39 AM

Din ultimele zile:

Mazăre cu afumătură
Imagine atasata: monthly_09_2019/post-2240-0-98350500-1568784950.jpg


Bucățele de carne (un rest de piept de pui și ceva carne de porc rămasă de la fasonatul unei fripturi) cu morcovi, ceapă și cartofi, peste care am pus felii de brânză, date la cuptor în forme individuale. Nu e prea aspectuoasă, dar a fost tare gustos și o soluție bună de reciclat ce mai e prin frigider
Imagine atasata: monthly_09_2019/post-2240-0-23520500-1568784958.jpg


Și tochitură cu carne de pui - fără ou, că am fi pocnit probabil
Imagine atasata: monthly_09_2019/post-2240-0-37747800-1568784963.jpg

#12870 Useril este offline   mino 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,005
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 18 September 2019 - 08:21 AM

Vezi postareaGeany, la 15 September 2019 - 12:06 PM, a spus:

Hi hi hi! deci pe unde am tot fost am mancat pizze' bune-bune in opinia mea,hunii mai ales sheful Ale' era dorit de pizza mea,i-o promisesem dar fara apa ,e greu,ca numai sa te desclei de pe maini dupa framantat,lighenasul si intinsul e mult''deranj'' credeti-ma,azi in sf. i-a venit randul,Ale' a stat lipit de mine ca pe vremuri,s-a bagat la framantat ,facut si degustat sosul si toate cele,ca pe vremuri,chiar imi lipsea :) ,a lasat si calculator si tot si a fost f. activ la ''creatziune'' :) :) asata-i ''capodoperu'' :)



Atasament SAM_8122.JPG

Atasament SAM_8121.JPG


Ce bine arata! Sa va fie de bine!

Eu am facut aseara un fel de marinata din macrou, doar ca am inlocuit otetul cu sirop de rodie. Poza nu am facut dar a iesit super pentru gustul meu.

Aceasta postare a fost editata de mino: 18 September 2019 - 08:22 AM


#12871 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 18 September 2019 - 11:52 AM

Super meniu Oana si Mino,eu azi fasolica scazuta la ceaun cu afumatura(muschiulet afumat si carnaciori semiafumati)

Poza direct de la locul comiterii faptei din ceaun :)


Imagine atasata: monthly_09_2019/post-405-0-01978200-1568800000.jpg

Si pozic' cu soare..

Imagine atasata: monthly_09_2019/post-405-0-71269300-1568800050.jpg

Si fara soare B) ca nu stiam pe care sa o aleg :)

Imagine atasata: monthly_09_2019/post-405-0-13542000-1568800141.jpg

Lui domnul Geany ii place servita fierbinte alaturi de telemea de oaie (de cand a fost la sarbi i se trage,zau ca e faina combinatia) si musai cu paine neagra eu am avut lipie,mie imi place cu ceapa rosie si salata de gogosari copti(castraveciorii sunt pt. ''nehotarati'' :) ),mna' fiecare cu gusturile lui :)

Aceasta postare a fost editata de Geany: 18 September 2019 - 11:57 AM


#12872 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 18 September 2019 - 01:36 PM

Vezi postareamino, la 18 September 2019 - 08:21 AM, a spus:


Ce bine arata! Sa va fie de bine!



Merci mult draga Mino' :) B) ,urmatoarea pe lista mea ar fi iar si din nou o focacea cu ceapa ,picanta :) poate sambata,ca sunt iar singura cu Ale',dar si niste spaghete aglio olio peperoncino mi-ar face rau cu ochiul :) ma abtin si eu cat pot,sa vedem cat rezist :)

#12873 Useril este offline   mino 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,005
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 18 September 2019 - 01:37 PM

Eu sunt singura acasa, asa ca nu mai gatesc saptamana asta, am pestele de ieri, doi ardei umpluti si ciorba de fasole de sambata, intreaga! Vorba luu Geany, deci.... partyyyy :) :)

Aceasta postare a fost editata de mino: 18 September 2019 - 01:37 PM


#12874 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 18 September 2019 - 01:43 PM

Vezi postareamino, la 18 September 2019 - 01:37 PM, a spus:

Eu sunt singura acasa, asa ca nu mai gatesc saptamana asta, am pestele de ieri, doi ardei umpluti si ciorba de fasole de sambata, intreaga! Vorba luu Geany, deci.... partyyyy :)

Parrttyy!!! :) sa fie draga Mino' B) ,eu planuiesc partili' sambata ca sunt doar eu cu ALE' acasa :) spre disperasionul' lui domnul Geany ca facem partili' fara el,dar sa nu credeti ca-l excludem,mai facem unul duminica si cu el :) ,e gluma noastra,ca el e gelos cand noi facem ''partyy''!!! :) fara el.apoi ca sa-l consolam,facem si cu el,ci' sa' faci?!in viata asta mai tre' sa te sacrifici'! :) ... B) =)) csf.?! n-ai csf ! =))

#12875 Useril este offline   Oana Adriana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 146
  • Inregistrat: 08-August 19

Postat 18 September 2019 - 04:21 PM

Foarte bună ideea cu fasolea, fac și eu sâmbătă-duminică și mâncăm cu ardei copți, că oricum vreau să coc pentru zacuscă. Numai bine se va nimeri că se răcește vremea și mi-e tare poftă de fasole.

Revin cu ce am gătit astăzi... când m-oi lămuri ce gătesc astăzi Imagine postata

#12876 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 18 September 2019 - 09:29 PM

Vezi postareaOana Adriana, la 18 September 2019 - 04:21 PM, a spus:

Foarte bună ideea cu fasolea, fac și eu sâmbătă-duminică și mâncăm cu ardei copți, că oricum vreau să coc pentru zacuscă. Numai bine se va nimeri că se răcește vremea și mi-e tare poftă de fasole.

Revin cu ce am gătit astăzi... când m-oi lămuri ce gătesc astăzi Imagine postata

Ma bucur daca te-am inspirat,e tocmai buna pt. vremea asta de toamna si merge de minune cu ardei copti :)

#12877 Useril este offline   Oana Adriana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 146
  • Inregistrat: 08-August 19

Postat 18 September 2019 - 09:39 PM

Mi-a adus mama o bucată de carne de capră primită de la un fin, așa că inspirație de moment: friptură de capră la cuptor cu garnitură de bulgur și usturoi copt în coajă. Carnea a fost bună, dar bulgurul a fost o revelație. Deși am mai gătit bulgur până acum, nu mi-a ieșit niciodată atât de bun. Ceapă călită, apoi puse în același timp bulgurul și bulion de roșii (totul după ochi), adăugat apă din când în când după cum era nevoie, iar la final sare și pătrunjel.

Imagine atasata: monthly_09_2019/post-2240-0-61202100-1568835557.jpg

#12878 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 19 September 2019 - 09:51 AM

Am incercat in sfarsit rosiile confit. Am avut niste rosii foarte dulci, tip curmala, au fost perfecte.
Am mai gatit si eu chestii super simple. Astea de luni incoace:
carne "alla palermitana"
tarta sarata cu spanac prosciutto cotto si branza afumata
piept de pui la gratar
merluciu(merluzzo) proaspat file fiert si mancat numai cu ulei ev deasupra si lamaie
paste cu creveti, zucchine si rosii tip curmala
crema de morcovi (mult morcov, o ceapa, un cartof si o zucchina ) mancata cu crutoane
salate multe si fructe
Diseara somon proaspat la cuptor si cred ca refac rosiile confit.

Imagine atasata: monthly_09_2019/post-13-0-03511400-1568879386.jpg

Aceasta postare a fost editata de any_annette: 19 September 2019 - 09:51 AM


#12879 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,244
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 19 September 2019 - 10:31 AM

Vezi postareaOana Adriana, la 18 September 2019 - 09:39 PM, a spus:

Mi-a adus mama o bucată de carne de capră primită de la un fin, așa că inspirație de moment: friptură de capră la cuptor cu garnitură de bulgur și usturoi copt în coajă. Carnea a fost bună, dar bulgurul a fost o revelație. Deși am mai gătit bulgur până acum, nu mi-a ieșit niciodată atât de bun. Ceapă călită, apoi puse în același timp bulgurul și bulion de roșii (totul după ochi), adăugat apă din când în când după cum era nevoie, iar la final sare și pătrunjel.



Bravo! Și pentru capră și pentru bulgur :) Am făcut și eu sîmbătă un pilaf de bulgur cu oaie, pentru alții ;) nu am apucat să gust decît un vîrf de furculiță, dar mi-am propus să-mi fac o oală mare numai pentru mine.

Stil pilaf uzbec, pe nume plov, dar preluat de multe alte popoare. În Dobrogea îl fac atît bulgarii, cît și găgăuzii.

Imagine atasata: monthly_09_2019/post-233-0-83540600-1568881790.jpg

Aseară am făcut o ciorbă din toate legumele de sezon: ceapă, pătrunjel, păstîrnac, țelină, morcovi, ardei, dovlecel, păstăi galbene, roșii, borș, niște feliuțe de costiță și leuștean. Vaaai, cum a fost!

Imagine atasata: monthly_09_2019/post-233-0-81752900-1568885235.jpg

Și niște pulpe de pui dezosare cu păstăi galbene, singurele care-mi plac.

Imagine atasata: monthly_09_2019/post-233-0-81275100-1568885319.jpg

Aceasta postare a fost editata de Carmella: 19 September 2019 - 11:28 AM


#12880 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 19 September 2019 - 12:09 PM

La mine una calda,una rece :) iar o dadui in balarii ,dupa fasole,nu stiam ce sa le mai fac la huni,merg cu domnul Geany de manuta la K',sarea pe acolo intr-un picior mai ceva ca un copchil',am zis ca nu-l mai duc,ca mi-a cheltuit o gramada de bani ;) ,si dupa ce luase de toate dar mai nimic,il intreb,noi pana la urma azi ce mancam? zice,fa si tu o chinezarie' !! :) Am decis sa fac porc in sos dulce acrisor,da' mai ca la moldova ashea ;) Am luat sosul asta de la K' are de toate in el(in dreapta pozei),restul aveam nu am luat azi nimic pt. asta

Imagine atasata: monthly_09_2019/post-405-0-16394900-1568887331.jpg

Restul condimentelor atat pt. sos cat si pt. orez cu cury si curcuma

Imagine atasata: monthly_09_2019/post-405-0-81580700-1568887394.jpg

Am inceput asa

Imagine atasata: monthly_09_2019/post-405-0-36698100-1568887443.jpg

A ajuns asa

Imagine atasata: monthly_09_2019/post-405-0-25560700-1568887467.jpg

Servit cu orezul

Imagine atasata: monthly_09_2019/post-405-0-87316400-1568887491.jpg

Si salata verde cu sos de iaurt(cred ca un fel ca la coleslow,iaurt gras vreo 2 linguri,1 lingura de maio' cumparata,un strop de miere,lamaie putin ulei de masline) si grisine

Imagine atasata: monthly_09_2019/post-405-0-74191400-1568887596.jpg

Arata acest topic


  • 792 Pagini +
  • « Prima
  • 642
  • 643
  • 644
  • 645
  • 646
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

9 useri citesc topicul
0 membri, 9 vizitatori, 0 utilizatori anonimi