Ce ati gatit astazi?
#12861
Postat 11 September 2019 - 06:04 PM

#12862
Postat 12 September 2019 - 10:08 AM

#12863
Postat 12 September 2019 - 02:39 PM

Asa ca poza direct de la locul comiterii faptei ca de acolo ne-am balacit si noi ca sa nu mai murdarim


#12864
Postat 12 September 2019 - 05:17 PM




Giani, dar voi chiar sunteti oropsiti cu apa asta! la noi au schimbat magistralele chiar cand ne-am mutat noi, sper sa mai tina!
Aceasta postare a fost editata de moatza: 12 September 2019 - 05:19 PM
#12865
Postat 12 September 2019 - 06:39 PM

#12866
Postat 12 September 2019 - 07:34 PM
si tre sa ai doua facultati si trei mastere

tai cubulete sau pe-aproape, dovleceii fara partea cu miez, pui intai cartofii in zeama putina, sa nu depaseasca zeama nivelul cartofilor, ii lasi si tu pana-ti aduci aminte de ei, si-atunci pui dovleceii.
de-acum tre sa mai completezi cu putina supa, dar nu pana la nivel, ca-si mai lasa ei zeama. si lasi dovleceii sa fie al dente sau cum preferi tu - dar e misto sa fie mai fermi!
deci: supa putina, dovleceii mai fermi, iar cartofii un pic mai mult fierti, ca sa se ia un strat fin din ei si sa lege un pic sosul.
daca faci si-un pic de usturoi tot cu supa, nu mai vrei nimic altceva.
io n-am mancat decat fiertura asta.
la mine e si-un mijloc de-a-l face pe om sa manance dovlecei, consistenta amidonoasa a cartofului completeaza aposenia dovlecelului. ca proportie am avut 1 cartof, 2 dovlecei medii.
edit:acuma vazui ca voiai pe scurt...deh!
Aceasta postare a fost editata de moatza: 12 September 2019 - 07:36 PM
#12867
Postat 12 September 2019 - 09:16 PM
moatza, la 12 September 2019 - 07:34 PM, a spus:
si tre sa ai doua facultati si trei mastere

tai cubulete sau pe-aproape, dovleceii fara partea cu miez, pui intai cartofii in zeama putina, sa nu depaseasca zeama nivelul cartofilor, ii lasi si tu pana-ti aduci aminte de ei, si-atunci pui dovleceii.
de-acum tre sa mai completezi cu putina supa, dar nu pana la nivel, ca-si mai lasa ei zeama. si lasi dovleceii sa fie al dente sau cum preferi tu - dar e misto sa fie mai fermi!
deci: supa putina, dovleceii mai fermi, iar cartofii un pic mai mult fierti, ca sa se ia un strat fin din ei si sa lege un pic sosul.
daca faci si-un pic de usturoi tot cu supa, nu mai vrei nimic altceva.
io n-am mancat decat fiertura asta.
la mine e si-un mijloc de-a-l face pe om sa manance dovlecei, consistenta amidonoasa a cartofului completeaza aposenia dovlecelului. ca proportie am avut 1 cartof, 2 dovlecei medii.
edit:acuma vazui ca voiai pe scurt...deh!
Drace, tre sa mai lucrez la partea cu masterele

La cat timp ti-ai luat ca sa imi explici nu am nici o scuza sa nu o fac


#12868
Postat 15 September 2019 - 12:06 PM






#12869
Postat 18 September 2019 - 07:39 AM
Mazăre cu afumătură

Bucățele de carne (un rest de piept de pui și ceva carne de porc rămasă de la fasonatul unei fripturi) cu morcovi, ceapă și cartofi, peste care am pus felii de brânză, date la cuptor în forme individuale. Nu e prea aspectuoasă, dar a fost tare gustos și o soluție bună de reciclat ce mai e prin frigider

Și tochitură cu carne de pui - fără ou, că am fi pocnit probabil

#12870
Postat 18 September 2019 - 08:21 AM
Geany, la 15 September 2019 - 12:06 PM, a spus:






Ce bine arata! Sa va fie de bine!
Eu am facut aseara un fel de marinata din macrou, doar ca am inlocuit otetul cu sirop de rodie. Poza nu am facut dar a iesit super pentru gustul meu.
Aceasta postare a fost editata de mino: 18 September 2019 - 08:22 AM
#12871
Postat 18 September 2019 - 11:52 AM
Poza direct de la locul comiterii faptei din ceaun


Si pozic' cu soare..

Si fara soare



Lui domnul Geany ii place servita fierbinte alaturi de telemea de oaie (de cand a fost la sarbi i se trage,zau ca e faina combinatia) si musai cu paine neagra eu am avut lipie,mie imi place cu ceapa rosie si salata de gogosari copti(castraveciorii sunt pt. ''nehotarati''


Aceasta postare a fost editata de Geany: 18 September 2019 - 11:57 AM
#12872
Postat 18 September 2019 - 01:36 PM
mino, la 18 September 2019 - 08:21 AM, a spus:
Ce bine arata! Sa va fie de bine!
Merci mult draga Mino'





#12873
Postat 18 September 2019 - 01:37 PM


Aceasta postare a fost editata de mino: 18 September 2019 - 01:37 PM
#12874
Postat 18 September 2019 - 01:43 PM
mino, la 18 September 2019 - 01:37 PM, a spus:

Parrttyy!!!









#12875
Postat 18 September 2019 - 04:21 PM
Revin cu ce am gătit astăzi... când m-oi lămuri ce gătesc astăzi

#12876
Postat 18 September 2019 - 09:29 PM
Oana Adriana, la 18 September 2019 - 04:21 PM, a spus:
Revin cu ce am gătit astăzi... când m-oi lămuri ce gătesc astăzi

Ma bucur daca te-am inspirat,e tocmai buna pt. vremea asta de toamna si merge de minune cu ardei copti

#12877
Postat 18 September 2019 - 09:39 PM

#12878
Postat 19 September 2019 - 09:51 AM
Am mai gatit si eu chestii super simple. Astea de luni incoace:
carne "alla palermitana"
tarta sarata cu spanac prosciutto cotto si branza afumata
piept de pui la gratar
merluciu(merluzzo) proaspat file fiert si mancat numai cu ulei ev deasupra si lamaie
paste cu creveti, zucchine si rosii tip curmala
crema de morcovi (mult morcov, o ceapa, un cartof si o zucchina ) mancata cu crutoane
salate multe si fructe
Diseara somon proaspat la cuptor si cred ca refac rosiile confit.

Aceasta postare a fost editata de any_annette: 19 September 2019 - 09:51 AM
#12879
Postat 19 September 2019 - 10:31 AM
Oana Adriana, la 18 September 2019 - 09:39 PM, a spus:
Bravo! Și pentru capră și pentru bulgur


Stil pilaf uzbec, pe nume plov, dar preluat de multe alte popoare. În Dobrogea îl fac atît bulgarii, cît și găgăuzii.

Aseară am făcut o ciorbă din toate legumele de sezon: ceapă, pătrunjel, păstîrnac, țelină, morcovi, ardei, dovlecel, păstăi galbene, roșii, borș, niște feliuțe de costiță și leuștean. Vaaai, cum a fost!

Și niște pulpe de pui dezosare cu păstăi galbene, singurele care-mi plac.

Aceasta postare a fost editata de Carmella: 19 September 2019 - 11:28 AM
#12880
Postat 19 September 2019 - 12:09 PM





Restul condimentelor atat pt. sos cat si pt. orez cu cury si curcuma

Am inceput asa

A ajuns asa

Servit cu orezul

Si salata verde cu sos de iaurt(cred ca un fel ca la coleslow,iaurt gras vreo 2 linguri,1 lingura de maio' cumparata,un strop de miere,lamaie putin ulei de masline) si grisine
