
Ce ati gatit astazi?
#12881
Postat 20 September 2019 - 12:03 PM

#12882
Postat 22 September 2019 - 10:32 AM

#12883
Postat 22 September 2019 - 02:39 PM
M am destabilizat...
Eu am avut adunate, de vreo saptamana:
Ratoi umplut cu sarmale

Icre

Au mai fost niste cartofi cu unt si cascaval, niste cefuta cu sos alb si ciuperci brune, o salata tabbouleh cu o tona de patrunjel si menta.
Pupicei🌹
#12884
Postat 22 September 2019 - 04:28 PM
#12885
Postat 22 September 2019 - 05:11 PM
Am tăiat totul felii, am uns cu ulei și pus pe grătar. Apoi am tăiat o ceapa mai mare și am călit-o, am adăugat sos de roșii și am lăsat sa scadă apoi am am mai pus niște usturoi, salvie și cimbru. Legumele griluite le-am adăugat in sosul de ceapa cu roșii și am lăsat încă vreo 10 minute sa mustaceasca împreuna.
Nu arată de revista dar e gustos. Cred ca fac și o mămăliga lângă.

#12887
Postat 22 September 2019 - 09:22 PM
Wowerful, la 22 September 2019 - 05:11 PM, a spus:
Am tăiat totul felii, am uns cu ulei și pus pe grătar. Apoi am tăiat o ceapa mai mare și am călit-o, am adăugat sos de roșii și am lăsat sa scadă apoi am am mai pus niște usturoi, salvie și cimbru. Legumele griluite le-am adăugat in sosul de ceapa cu roșii și am lăsat încă vreo 10 minute sa mustaceasca împreuna.
Nu arată de revista dar e gustos. Cred ca fac și o mămăliga lângă.

Mie chiar mi se pare de revistă, arată foarte bine!
#12889
Postat 24 September 2019 - 02:25 PM
Eu pastaiute simplute , le-am fiert cam mult ca mi-e frica de ate...de aia s-au facut terci in oala. Si atele tot or ramas.

Ma rog, pentru potolit pofta merge.



#12890
Postat 24 September 2019 - 07:16 PM



din cei mai frumosi gogosari si ultimele rosioare



am prestat gogosari dulci-acrisori in otet si bulion de gogosari

cu atatia gogosari frumosi, logic, gulas cu vitel

ciuperci cu smantana si brie, somon cu legume picante, sira de miel cu legume, la cuptor



plus diverse salate, nimic dulce
Aceasta postare a fost editata de moatza: 24 September 2019 - 07:23 PM
#12891
Postat 24 September 2019 - 11:09 PM

mamaliga si ciuperci cu smintina

#12892
Postat 25 September 2019 - 10:53 AM
Lapona Enigel, la 24 September 2019 - 02:25 PM, a spus:
Am făcut varianta cea mai simplă, găsisem variante cu morcov, cu păstârnac ras, cu ceapa înăbușită în apă și apoi transferată în tuci, dar n-am avut răbdare. Ca o paranteză, bunica mea făcea zacuscă cu ghebe pe care le culegea din pădure. Un deliciu. Aș face și eu o dată, dar habar n-am, oare o merge cu ghebele uscate pe care le găsim în supermarket, rehidratate? Bunica nu mai e și ghebe proaspete nu am idee de unde să iau.
Am copt la foc de lemne 4 kg de vinete și 4 kg de ardei și le-am curățat. Am tocat la robot 4 cepe mari cât pumnul, le-am călit în ulei cât să le acopere, apoi am adăugat vinetele tocate cu tocătorul de lemn și ardeii tocați la robot. După 30 de minute am adăugat bulion de roșii (să fi fost vreun litru, făcusem bulion sâmbătă și am păstrat într-o olicică). Am condimentat cu sare, piper și câteva foi de dafin. Când mi s-a părut suficient de scăzută și am gustat-o și era bună (să zic vreo oră la foc mediu) am pus-o în borcanele sterilizate și am mai dat borcanele o oră la cuptor.
Ieri, fasole cu afumătură și cu ardei copți pe care nu i-am mai pozat:

#12893
Postat 25 September 2019 - 02:25 PM
Aceasta postare a fost editata de mino: 25 September 2019 - 02:25 PM
#12894
Postat 25 September 2019 - 07:30 PM
Oana, multumesc tare mult pentru idei! Nu prea am inteles faza cu ceapa: deci intai inabusita in aba si apoi transferata in tuci cu ulei incins?

#12895
Postat 25 September 2019 - 09:42 PM
Lapona Enigel, la 25 September 2019 - 07:30 PM, a spus:
Oana, multumesc tare mult pentru idei! Nu prea am inteles faza cu ceapa: deci intai inabusita in aba si apoi transferata in tuci cu ulei incins?
Nuuu, așa era într-o rețetă găsită pe net, dar mi-a fost lene să fac toată operațiunea.
Eu am făcut doar atât: „Am copt la foc de lemne 4 kg de vinete și 4 kg de ardei și le-am curățat. Am tocat la robot 4 cepe mari cât pumnul, le-am călit în ulei cât să le acopere, apoi am adăugat vinetele tocate cu tocătorul de lemn și ardeii tocați la robot. După 30 de minute am adăugat bulion de roșii (să fi fost vreun litru, făcusem bulion sâmbătă și am păstrat într-o olicică). Am condimentat cu sare, piper și câteva foi de dafin. Când mi s-a părut suficient de scăzută și am gustat-o și era bună (să zic vreo oră la foc mediu) am pus-o în borcanele sterilizate și am mai dat borcanele o oră la cuptor.”
Restul am scris pe lângă subiect

#12896
Postat 26 September 2019 - 08:06 AM

#12898
Postat 30 September 2019 - 04:09 AM
Am găsit fasole lata, o raritate la supermarket. Am dat iama la ele- eu si turcii. Și când zic ca eu și turcii, chiar așa este. Eu am luat o sacoșa mare dar ăștia, turcii, luau cu sacul.
In fine: am făcut fasole lata


#12900
Postat 30 September 2019 - 09:12 PM


Nu eram sigura ce vreau maine la proteine, acuma mi-s!

