Forum Culinar: Ce ati gatit astazi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 793 Pagini +
  • « Prima
  • 132
  • 133
  • 134
  • 135
  • 136
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce ati gatit astazi?

#2661 Useril este offline   Phoenix 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 29 March 2011 - 07:41 PM

Geany , mi-ai facut o pofta de fasoleeee...cu ceapa verde ...

#2662 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 30 March 2011 - 05:06 PM

Imi pare rau Izuka daca ti-am facut pofta ,am pastrat fasole fiarta de ieri si azi fasole prajita.

Imagine atasata: monthly_03_2011/post-405-13014974822857.jpg

Derect' de la locul faptei din tigaie.

Imagine atasata: monthly_03_2011/post-405-13014974934731.jpg

Si portie cum ii place sotului ,fierbinte cu branza si salata de varza murata.

Imagine atasata: monthly_03_2011/post-405-13014975048107.jpg

#2663 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 30 March 2011 - 05:25 PM

Am noroc ca am facut saptamana trecuta fasole prajita, asa ca nu mi-e pofta :(( !

#2664 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 30 March 2011 - 05:31 PM

Vezi postareaany_annette, la 30 March 2011 - 05:25 PM, a spus:

Am noroc ca am facut saptamana trecuta fasole prajita, asa ca nu mi-e pofta :) !

Heiii Ani! Deci si tu ii zici fasole prajitaa!! :((

Te pupez :(( :)

#2665 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 30 March 2011 - 05:34 PM

Vezi postareaGeany, la 30 March 2011 - 05:31 PM, a spus:

Vezi postareaany_annette, la 30 March 2011 - 05:25 PM, a spus:

Am noroc ca am facut saptamana trecuta fasole prajita, asa ca nu mi-e pofta :) !

Heiii Ani! Deci si tu ii zici fasole prajitaa!! :((

Te pupez :(( :)



Pai nu se cheama asa? La mine acasa ii zice fasole prajita.

#2666 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,774
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 30 March 2011 - 05:52 PM

la mine nu =)) cum se face exact?

#2667 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 30 March 2011 - 05:56 PM

Vezi postareaboni, la 30 March 2011 - 05:52 PM, a spus:

la mine nu =)) cum se face exact?



Eu prajesc carnatii in putin ulei, dupa care adaug fasolea deja fiarta, suc de rosii, sare, piper, cimbru.

Edit se poate pune si ceapa, eu o fac fara.

#2668 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 30 March 2011 - 06:05 PM

Da si eu fierb fasolea intai,calesc afumaturile in tigaie le scot deoparte in grasimea aia buna pun ceapa la inabusit sting cu bulion adaug bobii de fasole fierti,si afumaturile si bobite de piper foi de dafin cimbru,sare piper.
Asta mami meu ii zice fasole prajita,mancarica de fasole,o face in oala ca orice mancarica fiarta cu mai mult sos ,iar fasolea batuta sau facaluita credeam eu ca e iahnie de fasole dar mi-a zis Daniela sau Steluta nu mai stiu daca aici sau la han ca si asta se chiama iahnie (adica o mancare de fasole mai scazuta tot iahnie e) eu nu stiam asa,si am dat cu gogu si asa e.

Eii omu' cat traieste invata dar io' iahnie nu pot sa-i spun neam' ,la mine e fasoli pajata' =))

#2669 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 30 March 2011 - 06:08 PM

Vezi postareaGeany, la 30 March 2011 - 06:05 PM, a spus:

Da si eu fierb fasolea intai,calesc afumaturile in tigaie le scot deoparte in grasimea aia buna pun ceapa la inabusit sting cu bulion adaug bobii de fasole fierti,si afumaturile si bobite de piper foi de dafin cimbru,sare piper.
Asta mami meu ii zice fasole prajita,mancarica de fasole,o face in oala ca orice mancarica fiarta cu mai mult sos ,iar fasolea batuta sau facaluita credeam eu ca e iahnie de fasole dar mi-a zis Daniela sau Steluta nu mai stiu daca aici sau la han ca si asta se chiama iahnie (adica o mancare de fasole mai scazuta tot iahnie e) eu nu stiam asa,si am dat cu gogu si asa e.

Eii omu' cat traieste invata dar io' iahnie nu pot sa-i spun neam' ,la mine e fasoli pajata' :D


Putem sa ne luam de mana, eu la asta-i zic fasole prajita, iar la fasolea batuta ii zic iahnie.
Acasa la mine asa li s-a zis dintotdeauna, o fi gresit dar nu pot sa le zic altfel =))

#2670 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 30 March 2011 - 06:10 PM

Vezi postareaany_annette, la 30 March 2011 - 06:08 PM, a spus:

Vezi postareaGeany, la 30 March 2011 - 06:05 PM, a spus:

Da si eu fierb fasolea intai,calesc afumaturile in tigaie le scot deoparte in grasimea aia buna pun ceapa la inabusit sting cu bulion adaug bobii de fasole fierti,si afumaturile si bobite de piper foi de dafin cimbru,sare piper.
Asta mami meu ii zice fasole prajita,mancarica de fasole,o face in oala ca orice mancarica fiarta cu mai mult sos ,iar fasolea batuta sau facaluita credeam eu ca e iahnie de fasole dar mi-a zis Daniela sau Steluta nu mai stiu daca aici sau la han ca si asta se chiama iahnie (adica o mancare de fasole mai scazuta tot iahnie e) eu nu stiam asa,si am dat cu gogu si asa e.

Eii omu' cat traieste invata dar io' iahnie nu pot sa-i spun neam' ,la mine e fasoli pajata' :P


Putem sa ne luam de mana, eu la asta-i zic fasole prajita, iar la fasolea batuta ii zic iahnie.
Acasa la mine asa li s-a zis dintotdeauna, o fi gresit dar nu pot sa le zic altfel =))

Deaia te iubesc eu tari ' Anuta' :P :D noi 2 vb. aceeasi limba (oricare ar fi ea) :D :P

#2671 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 30 March 2011 - 09:57 PM

Vezi postareaGeany, la 30 March 2011 - 06:10 PM, a spus:

Vezi postareaany_annette, la 30 March 2011 - 06:08 PM, a spus:

Vezi postareaGeany, la 30 March 2011 - 06:05 PM, a spus:

Da si eu fierb fasolea intai,calesc afumaturile in tigaie le scot deoparte in grasimea aia buna pun ceapa la inabusit sting cu bulion adaug bobii de fasole fierti,si afumaturile si bobite de piper foi de dafin cimbru,sare piper.
Asta mami meu ii zice fasole prajita,mancarica de fasole,o face in oala ca orice mancarica fiarta cu mai mult sos ,iar fasolea batuta sau facaluita credeam eu ca e iahnie de fasole dar mi-a zis Daniela sau Steluta nu mai stiu daca aici sau la han ca si asta se chiama iahnie (adica o mancare de fasole mai scazuta tot iahnie e) eu nu stiam asa,si am dat cu gogu si asa e.

Eii omu' cat traieste invata dar io' iahnie nu pot sa-i spun neam' ,la mine e fasoli pajata' :biggrin:


Putem sa ne luam de mana, eu la asta-i zic fasole prajita, iar la fasolea batuta ii zic iahnie.
Acasa la mine asa li s-a zis dintotdeauna, o fi gresit dar nu pot sa le zic altfel :thumleft:

Deaia te iubesc eu tari ' Anuta' :violent1: :-* noi 2 vb. aceeasi limba (oricare ar fi ea) =)) =))


Vorbim pi moldovinesti :-* !

#2672 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,611
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 30 March 2011 - 10:00 PM

Geanyno, cand ti-am vazut borsul ala am gandit pentru o clipa: o-oh, si-a pus mamaia internet :thumleft: Ia fa tu un hatîr la fata te rog eu frumos si da-i un edit acolo mic si baga reteta de la cap la coada, ca am intamplator nejte fäsui din astea elefant. Säru-muna!
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#2673 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 31 March 2011 - 07:15 AM

Vezi postareaLapona Enigel, la 30 March 2011 - 10:00 PM, a spus:

Geanyno, cand ti-am vazut borsul ala am gandit pentru o clipa: o-oh, si-a pus mamaia internet :thumleft: Ia fa tu un hatîr la fata te rog eu frumos si da-i un edit acolo mic si baga reteta de la cap la coada, ca am intamplator nejte fäsui din astea elefant. Säru-muna!

Laponel nu este buton de edit acolo,dar iti spun aici cum fac eu borsul de fasole asa cum imi place mie.Pun la muiat fasolele in apa calduta de cu seara pt. a doua zi(sunt bune fasolele mari si alea colorate).A doua zi arunc apa in care s-au muiat si le pun in apa la fiert,cand incepe sa clocoteasca arunc apa,pun alta apa si le fierb sa fie aldente cum se zice ,(pt. sensibilosi se mai arunca si a doua apa si se fierb in a treia apa sau se pune un cartof intreg la fiert ),daca ai oala cu presiune se va reduce cu mult timpul si aburul dar atentie sa nu o scapi in prefiert ca nu da bine in bors.In cratita pun la calit in ulei o ceapa mare taiata marunt,o auresc si o sting cu o lingura vf. de bulion bun,adaug apa + vreo 2 polonice din zeama unde a fiert fasolea,dar ea oricum trebuie sa mai fiarba si cu zarzavatul,mai pun 1 morcov dat pe razatoare,1 telina mica (sau o bucatica din una mai mare ca si ce-i prea mult strica),1 radacina de patrunjel(1 lingura de zarzavat de la borcan am mai avut eu),cand e fiert pe jumate si zarzavatul adaug borsul,crenguta de cimbru musai si leusteanul (daca nu am proaspat pun congelat sau uscat de la plic e f. bun si ala),se fierbe pana fasolea e fiarta just( si la miez si la coaja,)si in ultimile minute se pun ori taietei de casa dintr-un ou,ori niste paste mai consistente,eu am pus niste fidea dar deaia mai groasa nu deaia fina de supa,potrivesc de sare si putin piper si sting focul,adaug patrunjel si marar verde tocat marunt si pun un capac ,si las sa se infuzeze acolo .Si marar daca nu am proaspat e bun si ala de la congelator sau chiar uscat de la plic.Primavara se mai pun codite de ceapa verde tocate marunt ,loboda ma rog,da' ce bun e cu cimbru verde si leustean verde :violent1: .Unii nu pun ceapa calita ci fac din crud dar cum e bors de fasole si nu are carne ,atat grasime are si el saracu doar nu o fi chiar ca mancarea de spital .Sa-l papi musai cu ceapa si paine neagra.Asa-mi place mie si asa fac eu asa face si mama mea si asa facea si bunica borsul de fasole.Daca faci sa vii sa-mi dai de veste. :biggrin:

#2674 Useril este offline   koral 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,485
  • Inregistrat: 01-January 10

Postat 31 March 2011 - 04:04 PM

Foarte -foarte rapid, mămăligă cu tocăniţă de ciuperci( brune,albe şi pleurotus- am luat un coşuleţ de mix din Kaufland)
Cu usturoi, smântână şi mult pătrunjel.DE-LI-CIOS!!!!

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_03_2011/post-508-13015802511167.jpg

Nu-i cereţi unei femei imposibilul. E capabilă să vi-l ofere!!!

#2675 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 31 March 2011 - 04:59 PM

Azi am facut,
Supa de leurda cu perisoare,
inspirata de petunela.

Imagine atasata: monthly_03_2011/post-5-13015833178226.jpg


si nu am mai putut astepta pîna vine sezonul dovleceilor,
asa ca am facut si
Invizibilii lui Eataly :)

Imagine atasata: monthly_03_2011/post-5-13015834738136.jpg


Ambele - LECKER! :)

-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#2676 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 31 March 2011 - 05:00 PM

Chiar ca arata bine dovleceii!!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#2677 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 31 March 2011 - 05:03 PM

Vezi postareazerda, la 31 March 2011 - 05:00 PM, a spus:

Chiar ca arata bine dovleceii!!

I-am cam rumenit,ca am avut de discutat printre usi cu vecina(aia cu pisicile),dar am reusit sa nu-i ard :)
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#2678 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 01 April 2011 - 11:28 AM

Niste paste (fusili) un fel de amatriciana (ca are gusa) combinat cu arabiata(ca are si usturoi si ardei iute rosu),ma rog,nu stiu nici eu ce e din resturi.

Imagine atasata: monthly_04_2011/post-405-13016500886711.jpg

Bune rau :pupic:

Imagine atasata: monthly_04_2011/post-405-13016500959801.jpg

#2679 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 01 April 2011 - 04:23 PM

eu am facut o lasagna cu legume: dovlecel, vanata si morcov.
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#2680 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 01 April 2011 - 04:37 PM

Salata de vinete cu maioneza de post pornind de la reteta sefului de maioneza fara ou

Imagine atasata: monthly_04_2011/post-479-13016685790551.jpg


si sarmalutze in foi de vitza cu quinoa si ciuperci servite cu samantana de post(dupa reteta Laurei Adamache)

Imagine atasata: monthly_04_2011/post-479-13016686345284.jpg

Imagine atasata: monthly_04_2011/post-479-13016686516223.jpg
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

Arata acest topic


  • 793 Pagini +
  • « Prima
  • 132
  • 133
  • 134
  • 135
  • 136
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

5 useri citesc topicul
0 membri, 5 vizitatori, 0 utilizatori anonimi