Ce ati gatit astazi?
#2662
Postat 30 March 2011 - 05:06 PM

Derect' de la locul faptei din tigaie.

Si portie cum ii place sotului ,fierbinte cu branza si salata de varza murata.

#2663
Postat 30 March 2011 - 05:25 PM

#2668
Postat 30 March 2011 - 06:05 PM
Asta mami meu ii zice fasole prajita,mancarica de fasole,o face in oala ca orice mancarica fiarta cu mai mult sos ,iar fasolea batuta sau facaluita credeam eu ca e iahnie de fasole dar mi-a zis Daniela sau Steluta nu mai stiu daca aici sau la han ca si asta se chiama iahnie (adica o mancare de fasole mai scazuta tot iahnie e) eu nu stiam asa,si am dat cu gogu si asa e.
Eii omu' cat traieste invata dar io' iahnie nu pot sa-i spun neam' ,la mine e fasoli pajata'

#2669
Postat 30 March 2011 - 06:08 PM
Geany, la 30 March 2011 - 06:05 PM, a spus:
Asta mami meu ii zice fasole prajita,mancarica de fasole,o face in oala ca orice mancarica fiarta cu mai mult sos ,iar fasolea batuta sau facaluita credeam eu ca e iahnie de fasole dar mi-a zis Daniela sau Steluta nu mai stiu daca aici sau la han ca si asta se chiama iahnie (adica o mancare de fasole mai scazuta tot iahnie e) eu nu stiam asa,si am dat cu gogu si asa e.
Eii omu' cat traieste invata dar io' iahnie nu pot sa-i spun neam' ,la mine e fasoli pajata'

Putem sa ne luam de mana, eu la asta-i zic fasole prajita, iar la fasolea batuta ii zic iahnie.
Acasa la mine asa li s-a zis dintotdeauna, o fi gresit dar nu pot sa le zic altfel

#2670
Postat 30 March 2011 - 06:10 PM
any_annette, la 30 March 2011 - 06:08 PM, a spus:
Geany, la 30 March 2011 - 06:05 PM, a spus:
Asta mami meu ii zice fasole prajita,mancarica de fasole,o face in oala ca orice mancarica fiarta cu mai mult sos ,iar fasolea batuta sau facaluita credeam eu ca e iahnie de fasole dar mi-a zis Daniela sau Steluta nu mai stiu daca aici sau la han ca si asta se chiama iahnie (adica o mancare de fasole mai scazuta tot iahnie e) eu nu stiam asa,si am dat cu gogu si asa e.
Eii omu' cat traieste invata dar io' iahnie nu pot sa-i spun neam' ,la mine e fasoli pajata'

Putem sa ne luam de mana, eu la asta-i zic fasole prajita, iar la fasolea batuta ii zic iahnie.
Acasa la mine asa li s-a zis dintotdeauna, o fi gresit dar nu pot sa le zic altfel

Deaia te iubesc eu tari ' Anuta'




#2671
Postat 30 March 2011 - 09:57 PM
Geany, la 30 March 2011 - 06:10 PM, a spus:
any_annette, la 30 March 2011 - 06:08 PM, a spus:
Geany, la 30 March 2011 - 06:05 PM, a spus:
Asta mami meu ii zice fasole prajita,mancarica de fasole,o face in oala ca orice mancarica fiarta cu mai mult sos ,iar fasolea batuta sau facaluita credeam eu ca e iahnie de fasole dar mi-a zis Daniela sau Steluta nu mai stiu daca aici sau la han ca si asta se chiama iahnie (adica o mancare de fasole mai scazuta tot iahnie e) eu nu stiam asa,si am dat cu gogu si asa e.
Eii omu' cat traieste invata dar io' iahnie nu pot sa-i spun neam' ,la mine e fasoli pajata'

Putem sa ne luam de mana, eu la asta-i zic fasole prajita, iar la fasolea batuta ii zic iahnie.
Acasa la mine asa li s-a zis dintotdeauna, o fi gresit dar nu pot sa le zic altfel

Deaia te iubesc eu tari ' Anuta'




Vorbim pi moldovinesti

#2672
Postat 30 March 2011 - 10:00 PM


#2673
Postat 31 March 2011 - 07:15 AM
Lapona Enigel, la 30 March 2011 - 10:00 PM, a spus:

Laponel nu este buton de edit acolo,dar iti spun aici cum fac eu borsul de fasole asa cum imi place mie.Pun la muiat fasolele in apa calduta de cu seara pt. a doua zi(sunt bune fasolele mari si alea colorate).A doua zi arunc apa in care s-au muiat si le pun in apa la fiert,cand incepe sa clocoteasca arunc apa,pun alta apa si le fierb sa fie aldente cum se zice ,(pt. sensibilosi se mai arunca si a doua apa si se fierb in a treia apa sau se pune un cartof intreg la fiert ),daca ai oala cu presiune se va reduce cu mult timpul si aburul dar atentie sa nu o scapi in prefiert ca nu da bine in bors.In cratita pun la calit in ulei o ceapa mare taiata marunt,o auresc si o sting cu o lingura vf. de bulion bun,adaug apa + vreo 2 polonice din zeama unde a fiert fasolea,dar ea oricum trebuie sa mai fiarba si cu zarzavatul,mai pun 1 morcov dat pe razatoare,1 telina mica (sau o bucatica din una mai mare ca si ce-i prea mult strica),1 radacina de patrunjel(1 lingura de zarzavat de la borcan am mai avut eu),cand e fiert pe jumate si zarzavatul adaug borsul,crenguta de cimbru musai si leusteanul (daca nu am proaspat pun congelat sau uscat de la plic e f. bun si ala),se fierbe pana fasolea e fiarta just( si la miez si la coaja,)si in ultimile minute se pun ori taietei de casa dintr-un ou,ori niste paste mai consistente,eu am pus niste fidea dar deaia mai groasa nu deaia fina de supa,potrivesc de sare si putin piper si sting focul,adaug patrunjel si marar verde tocat marunt si pun un capac ,si las sa se infuzeze acolo .Si marar daca nu am proaspat e bun si ala de la congelator sau chiar uscat de la plic.Primavara se mai pun codite de ceapa verde tocate marunt ,loboda ma rog,da' ce bun e cu cimbru verde si leustean verde


#2674
Postat 31 March 2011 - 04:04 PM
Cu usturoi, smântână şi mult pătrunjel.DE-LI-CIOS!!!!
Imagini atasate
#2675
Postat 31 March 2011 - 04:59 PM
Supa de leurda cu perisoare,
inspirata de petunela.

si nu am mai putut astepta pîna vine sezonul dovleceilor,
asa ca am facut si
Invizibilii lui Eataly


Ambele - LECKER!

-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#2676
Postat 31 March 2011 - 05:00 PM
#2677
Postat 31 March 2011 - 05:03 PM
zerda, la 31 March 2011 - 05:00 PM, a spus:
I-am cam rumenit,ca am avut de discutat printre usi cu vecina(aia cu pisicile),dar am reusit sa nu-i ard

-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#2678
Postat 01 April 2011 - 11:28 AM

Bune rau


#2679
Postat 01 April 2011 - 04:23 PM
#2680
Postat 01 April 2011 - 04:37 PM

si sarmalutze in foi de vitza cu quinoa si ciuperci servite cu samantana de post(dupa reteta Laurei Adamache)

