Forum Culinar: Ce ati gatit astazi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 793 Pagini +
  • « Prima
  • 180
  • 181
  • 182
  • 183
  • 184
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce ati gatit astazi?

#3621 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 05 October 2011 - 02:09 PM

Mancarica'' =)) de pastai cu pui.

Imagine atasata: monthly_10_2011/post-405-13178165552537.jpg

Salata de varza.

Imagine atasata: monthly_10_2011/post-405-13178165743866.jpg

#3622 Useril este offline   Phoenix 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 05 October 2011 - 02:13 PM

Pui Jalfrezi cu orez

Imagine atasata: monthly_10_2011/post-780-13178167256251.jpg

si o ciorbita de fasole cu afumaturi pentru pofta mea

Imagine atasata: monthly_10_2011/post-780-1317816767485.jpg

#3623 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 05 October 2011 - 03:14 PM

Foarte frumos Izuk!!! uite dau o bere! =))
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#3624 Useril este offline   Ellani 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,352
  • Inregistrat: 21-August 11

Postat 05 October 2011 - 08:12 PM

Dau si eu :) doar daca-i place lui Izuc.Mie-mi place ce-a faurit ea in farfuria aia.Yummyyyy rau.

De la noi:Spring rolls,cu ocazia carora am dat si de aluatul filo de cumparat,asa ca,abia astept week-endul.

Imagine atasata: monthly_10_2011/post-1267-13178381301065.jpg

Si-un fel de 2in 1-cina si desert dintr-un foc.Le-am numit 'Reciclele' :blink:

Imagine atasata: monthly_10_2011/post-1267-13178381437239.jpg

#3625 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 05 October 2011 - 09:58 PM

Ellani ce ai facut tu acolo seamana cu tigelele modeneze. Si ele se mananca cu mezeluri felul 1 si cu nutela desert. Mie insa spring rolls-urile tale imi plac! detaliezi?

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#3626 Useril este offline   Ellani 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,352
  • Inregistrat: 21-August 11

Postat 05 October 2011 - 10:36 PM

Vezi postareaDaniella, la 05 October 2011 - 09:58 PM, a spus:

Ellani ce ai facut tu acolo seamana cu tigelele modeneze. Si ele se mananca cu mezeluri felul 1 si cu nutela desert. Mie insa spring rolls-urile tale imi plac! detaliezi?


Prima data citisem 'tziglele' :scratch: Nu stiu ce sunt alea,dar voi cauta pe net sa vad si eu despre ce merge vorba in propozitie.
Eu stiu doar ca aveam de reciclat urgent lapte,cascaval si un pic de iaurt.Cele din stanga sunt pentru gem,nutella dar sotul le combina foarte bine si cu smantana.Iar alea din dreapta au si sunca taiata marunt.Ghicit,si aia trebuia reciclata urgent B)

Spring roll-urile au fost facute din carne(sotul meu e carnivor inrait) dar poti sa le faci si fara ea.Depinde ce poftesti.
Am pus cam 500gr carne tocata de porc intr-o tigaie cu putin unt,la foc mediu,fara sa se prajeasca,ci doar sa-si schimbe culoarea.Am amestecat constant si am adaugat sare,piper si un pic de sos Teriyaki.Dupa care am adaugat varza chinezeasca taiata fideuta (sa zic 100gr),cateva inele de praz si 1 morcov dat prin razatoare.Lasat sa se inabuse la foc mediu cam 10-15min.
Aluatul filo cumparat l-am lasat la temperatura camerei vreo 45 min,am acoperit teancul cu un servet umed,ca sa nu se usuce.La fiecare foaie am uns marginile cu putina apa si am pus cate o lingura din compozitia racita intr-un colt,dupa care am impaturit celelalte colturi si facut rulouri.
Am incins din nou tigaia si le-am prajit pe fiecare parte.Sosul,recunosc cu mana pe inima,e din comert.
Dar important ca sotul mi-a zis ca-s mai bune decat cele mancate de noi la un restaurant chinezesc.Ca o fi adevarat,ca n-o fi,pe mine m-a facut sa ma simt bine remarca :love7: De altfel ca si faptul ca ti-au atras atentia :thumleft: B)

#3627 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,496
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 05 October 2011 - 10:46 PM

Vezi postareaEllani, la 05 October 2011 - 10:36 PM, a spus:

Nu stiu ce sunt alea,dar voi cauta pe net sa vad si eu despre ce merge vorba in propozitie.

seamana cu ce ai facut tu doar ca forma, e vorba de aluat de piine copt in forme de aluminiu pe flacara aragazului :thumleft:

#3628 Useril este offline   Ellani 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,352
  • Inregistrat: 21-August 11

Postat 05 October 2011 - 11:13 PM

M-am documentat,dar cum zicea si Adriana,doar forma si unele ingrediente asemanatoare.
Nu ating ale mele clasa,tot la "Reciclabile" raman, din seria cand n-ai ce face,dar nici nu-ti dai pace :thumleft:

#3629 Useril este offline   Oana S 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,606
  • Inregistrat: 16-September 11
  • LocationFlorida, SUA

Postat 06 October 2011 - 06:03 AM

Am facut Supa imperiala a lui Maya. Cubuletele le-am facut si cu faina integrala ( 60g integrala + 40 g faina alba). Foarte buna!! Multumesc Maya.

Imagine atasata: monthly_10_2011/post-1297-13178737801086.jpg

Pupici!!
ReteteFamilie.com

Retete de la lume adunate și-napoi la lume date.

#3630 Useril este offline   Phoenix 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 06 October 2011 - 08:09 AM

Ellani , multumesc , facem schimbul . :thumleft:

#3631 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 06 October 2011 - 08:38 AM

Mai deunazi, un orez cu gonje de mare, mazare si dovlecei...buuuuun

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_10_2011/post-16-13178831051936.jpg


#3632 Useril este offline   Phoenix 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 06 October 2011 - 09:34 AM

Azi iau pranzul la Stella :thumleft:

#3633 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 06 October 2011 - 10:31 AM

Vezi postareaEllani, la 05 October 2011 - 10:36 PM, a spus:

Spring roll-urile au fost facute din carne(sotul meu e carnivor inrait)


si al meu, daca nu e cu carne nu mananca. As vrea sa le incerc si eu, dar nu stiu dc se gaseste aluat filo la noi. :105:

1 abonament la pranzul Stellutei si pt mine, va rog

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#3634 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 06 October 2011 - 10:42 AM

Vezi postareaDaniella, la 06 October 2011 - 10:31 AM, a spus:

Vezi postareaEllani, la 05 October 2011 - 10:36 PM, a spus:

Spring roll-urile au fost facute din carne(sotul meu e carnivor inrait)


si al meu, daca nu e cu carne nu mananca. As vrea sa le incerc si eu, dar nu stiu dc se gaseste aluat filo la noi. :105:

Eu nu folosesc foi, prefer sa fac eu aluatul (daca chiar tre' sa fac ceva cu aluat), dar parca am vazut foi filo prin congelatoarele de la hypermarketuri. Sau, in cel mai rau caz, nu le-ai putea inlocui cu foile alea subtiri - subtiri pentru placinte? Sau e mare diferenta intre astea 2 tipuri de foi?

#3635 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 06 October 2011 - 01:21 PM

[quote name='Foxyy' date='06 October 2011 - 10:42 AM' timestamp='1317890539' post='105617']
si al meu, daca nu e cu carne nu mananca. As vrea sa le incerc si eu, dar nu stiu dc se gaseste aluat filo la noi. :105:[/quote]
Eu nu folosesc foi, prefer sa fac eu aluatul (daca chiar tre' sa fac ceva cu aluat), dar parca am vazut foi filo prin congelatoarele de la hypermarketuri. Sau, in cel mai rau caz, nu le-ai putea inlocui cu foile alea subtiri - subtiri pentru placinte? Sau e mare diferenta intre astea 2 tipuri de foi? [/quote]

pai nu as sti ati spune diferenta, ca nu stiu cum is filo astea ? daca mai fac si aluat s-a shmenat :D situatia: ne lungim cu timpul implicat mai mult decat ne permite plapuma coipchilei :)

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#3636 Useril este offline   alimocanu 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 412
  • Inregistrat: 05-December 09
  • LocationPiatra Neamt/ Gorizia(it)

Postat 06 October 2011 - 01:40 PM

Din ummilele mele cunostinte.. pasta filo sau foi de placinta is una si aceeasi, si anume foile subtiri care trebuie bine unse cand sefolosesc ca sa nu se usuce. Spring rolls sau Tigarete.. se mai fac cu foi yufka... alea fiind ceva mai subtiri decat filo... si am vazut cum cineva le facea... nu stiu din ce aluat.. ungea cu o pensula o tigaie incapatoare si fix ce se lipea pe ea se dadea cateva secunde la foc mare ... astfel se usca si era gata de folosit dezlipindu-se foarte usor de tigaia respectiva... sper ca n-am vorbit prostii pe-aici!

On topic.. eu am facut ciorba de afumatura:) fac foccace, e gata deja aluatul.. si mai vedem...
Imagine postata

#3637 Useril este offline   alimocanu 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 412
  • Inregistrat: 05-December 09
  • LocationPiatra Neamt/ Gorizia(it)

Postat 06 October 2011 - 03:24 PM

Si cum spuneam... foccacia... cu Montasio(o branza) rosii cherry din gradina(ultimele de anul asta cred) si masuline di la greci.. mmm bun!
Imagine postata

Imagine postata
Maya, multumesc si eu pentru o foccacia buuuna!
Imagine postata

#3638 Useril este offline   Oana S 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,606
  • Inregistrat: 16-September 11
  • LocationFlorida, SUA

Postat 06 October 2011 - 08:23 PM

Alimocanu, gand la gand..
Eu am facut-o cu faina integrala +faina alba. Umpluta cu 250 g feta si o mana mozzarella, melcusori de ceapa si jumatati de masline. Si deasupra masline intregi, Nu am mai pus sare.

Focaccia umpluta a la Maya

Imagine atasata: monthly_10_2011/post-1297-1317925241141.jpg

Imagine atasata: monthly_10_2011/post-1297-13179252634637.jpg

Pupici!!

ReteteFamilie.com

Retete de la lume adunate și-napoi la lume date.

#3639 Useril este offline   ralesu 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 816
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationMontreal

Postat 06 October 2011 - 08:57 PM

Pachetzele de somon cu orez:

Imagine atasata: monthly_10_2011/post-120-13179274306389.jpg

#3640 Useril este offline   ela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 372
  • Inregistrat: 12-September 11

Postat 06 October 2011 - 09:10 PM

Pulpe de pui cu sos si piure de cartofi dulci si albi. Langa niste castraveti (din gradina) murati zilele astea, foarte buni.

Imagine atasata: monthly_10_2011/post-1290-13179281667369.jpg
Imagine atasata: monthly_10_2011/post-1290-13179282139009.jpg

Arata acest topic


  • 793 Pagini +
  • « Prima
  • 180
  • 181
  • 182
  • 183
  • 184
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

13 useri citesc topicul
1 membri, 12 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

  1. black_cat