Daniella, la 05 October 2011 - 09:58 PM, a spus:
Ellani ce ai facut tu acolo seamana cu tigelele modeneze. Si ele se mananca cu mezeluri felul 1 si cu nutela desert. Mie insa spring rolls-urile tale imi plac! detaliezi?
Prima data citisem 'tziglele'

Nu stiu ce sunt alea,dar voi cauta pe net sa vad si eu despre ce merge vorba in propozitie.
Eu stiu doar ca aveam de reciclat urgent lapte,cascaval si un pic de iaurt.Cele din stanga sunt pentru gem,nutella dar sotul le combina foarte bine si cu smantana.Iar alea din dreapta au si sunca taiata marunt.Ghicit,si aia trebuia reciclata urgent
Spring roll-urile au fost facute din carne(sotul meu e carnivor inrait) dar poti sa le faci si fara ea.Depinde ce poftesti.
Am pus cam 500gr carne tocata de porc intr-o tigaie cu putin unt,la foc mediu,fara sa se prajeasca,ci doar sa-si schimbe culoarea.Am amestecat constant si am adaugat sare,piper si un pic de sos Teriyaki.Dupa care am adaugat varza chinezeasca taiata fideuta (sa zic 100gr),cateva inele de praz si 1 morcov dat prin razatoare.Lasat sa se inabuse la foc mediu cam 10-15min.
Aluatul filo cumparat l-am lasat la temperatura camerei vreo 45 min,am acoperit teancul cu un servet umed,ca sa nu se usuce.La fiecare foaie am uns marginile cu putina apa si am pus cate o lingura din compozitia racita intr-un colt,dupa care am impaturit celelalte colturi si facut rulouri.
Am incins din nou tigaia si le-am prajit pe fiecare parte.Sosul,recunosc cu mana pe inima,e din comert.
Dar important ca sotul mi-a zis ca-s mai bune decat cele mancate de noi la un restaurant chinezesc.Ca o fi adevarat,ca n-o fi,pe mine m-a facut sa ma simt bine remarca

De altfel ca si faptul ca ti-au atras atentia