Forum Culinar: Ce ati gatit astazi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 793 Pagini +
  • « Prima
  • 194
  • 195
  • 196
  • 197
  • 198
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce ati gatit astazi?

#3901 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 14 November 2011 - 11:05 PM

Vezi postareaAdriana, la 14 November 2011 - 11:05 PM, a spus:

Vezi postareaany_annette, la 14 November 2011 - 11:01 PM, a spus:

Dar nu din alte motive, ci din motivele insirate mai sus.

Glumeam :)


M-am prins!

#3902 Useril este offline   MariaSan 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,481
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 15 November 2011 - 12:34 PM

gujons din piept de pui in aluat de bere, pilaf de pui, legume aburite

Imagine atasata: monthly_11_2011/post-107-1321353233305.jpg

#3903 Useril este offline   Destiny 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 709
  • Inregistrat: 30-November 09
  • LocationLa munte

Postat 15 November 2011 - 01:34 PM

chiftelute
Imagine atasata: monthly_11_2011/post-244-13213568542698.jpg
si cu sos
Imagine atasata: monthly_11_2011/post-244-13213568851457.jpg
Prietenii advarati sunt rari

#3904 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,496
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 15 November 2011 - 11:12 PM

SPECKKNÖDEL
Imagine postata

#3905 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,496
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 15 November 2011 - 11:14 PM

Zoazorel si Dexter v-am dus farfuriile la pește ;)

#3906 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 15 November 2011 - 11:16 PM

Vezi postareaMariaSan, la 14 November 2011 - 02:47 PM, a spus:

Ciulama de pui bio cu mult marar (dupa reteta Daniellei) si mamaliga moale
Atasament photo(14).JPG


Ma infrupt din plin din farfuria ta! Arata miraculos de frumos pentru mine ... ma-duce imediat cu gandul la mami meu :wub:

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#3907 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 15 November 2011 - 11:17 PM

Vezi postareaizuk, la 14 November 2011 - 12:16 PM, a spus:

Ce frumos arata salata , ador varza rosie :wub:
Eu astazi chiftelute de pui la cuptor , cu sos de cascaval , fasole verde pentru mine sau cartofi natur pentru sot si fata

Atasament 100_5722.JPG


Izuk ma intereseaza in detaliu cum coci tu chiftelele si cum faci sosul de cascaval. Merci :wub:

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#3908 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 15 November 2011 - 11:20 PM

Vezi postareaany_annette, la 14 November 2011 - 11:01 PM, a spus:

Vezi postareaAdriana, la 14 November 2011 - 10:56 PM, a spus:

Vezi postareaany_annette, la 14 November 2011 - 10:44 PM, a spus:

Paste cu ragu. Ragu de la soacra pt baiat :wub: .

Deci tu n-ai mincat? :wub:


De precizat ca eu mananc mai de dieta asa, in ultimul timp, adica ulei cu lingurita, nu mancaruri gatite decat peste la cuptor, gratare, etc, paste mai mult albe. Ea stie.
Dar m-a intrebat ce mananca el maine? Adica azi. Si i-am zis sa stea linistita ca nu moare de foame :wub: .
Dar a vrut ea neaparat sa-mi dea, era pentru 2, e-adevarat, dar eu n-am mancat. Dar nu din alte motive, ci din motivele insirate mai sus.


brava tie! faina socrella! deci de aia ma bantui cu retetele tale minunate de pestiuci :wub:

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#3909 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 15 November 2011 - 11:21 PM

Vezi postareaMariaSan, la 15 November 2011 - 12:34 PM, a spus:

gujons din piept de pui in aluat de bere, pilaf de pui, legume aburite

Atasament photo.JPG


MAria? gujoanele in aluat de bere, care va sa zica bucati mici date prin coca de clatite faccuta cu bere in loc de apa minerala/lapte? merci :wub:

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#3910 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,053
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 15 November 2011 - 11:33 PM

ce-s alea gujoane că n-am mai auzit până acu'?

#3911 Useril este offline   zoazorel 

  • Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

  Postat 16 November 2011 - 10:01 AM

Vezi postareaAdriana, la 15 November 2011 - 11:14 PM, a spus:

Zoazorel si Dexter v-am dus farfuriile la pește :wub:


Multam mult! scuze, dar din viteza, ca mi-era foame!Imagine postata
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#3912 Useril este offline   Phoenix 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 16 November 2011 - 10:08 AM

Vezi postareaDaniella, la 15 November 2011 - 11:17 PM, a spus:

Izuk ma intereseaza in detaliu cum coci tu chiftelele si cum faci sosul de cascaval. Merci :wub:


Dani , pur si simplu dupa ce le-am "format" le pun pe hartie de copt in tava , la cuptor cu ele pana se fac , 15-20 minute , le stropesc putin deasupra cu ulei de masline si mai las putin sa se rumeneasca .
Sosul : 100 g cascaval , 1 lingurita unt , 1 lingurita faina , 1 cana lapte , sare , piper
Intr-o cratita se pune la topit untul , se adauga faina , apoi treptat laptele cald . Se pune cascavalul dat pe razatoarea cu ochiuri mici , se amesteca continuu. Cand cascavalul s-a topit , se adauga piper si sare daca mai este necesar.

#3913 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 16 November 2011 - 02:15 PM

Vezi postareaDexter, la 15 November 2011 - 11:33 PM, a spus:

ce-s alea gujoane că n-am mai auzit până acu'?


niste snitele, dar nu din felii intinse de carne ci din bucatele mai mici, neregulate.

#3914 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 16 November 2011 - 02:24 PM

Un rasol de porc l-am fiert pana a devenit fraged,apoi dat la cuptor cu vin alb,bobite de piper,foi de dafin,ceva ceapa si rondici de morcov,servit cu cartofii mei imbatabili si salata de ardei copti.

Imagine atasata: monthly_11_2011/post-405-13214462602084.jpg :)

#3915 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 16 November 2011 - 02:39 PM

Vezi postareaDaniella, la 15 November 2011 - 11:20 PM, a spus:


brava tie! faina socrella! deci de aia ma bantui cu retetele tale minunate de pestiuci :)



Nuuu!!! Nu au nici o legatura retetele de peste!
Soacra-mea nu prea gateste peste, mai mult vara la mare face socru-miu in general la gratar.

#3916 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,496
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 16 November 2011 - 10:58 PM

Escalop de vitel parfumat cu vin alb si tandoori si conopida romanesco peste care am pus besciamella in care am topit ceddar.
Imagine atasata: monthly_11_2011/post-4-13214771219308.jpg

#3917 Useril este offline   laura_lala 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 1,128
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationPortugalia

Postat 17 November 2011 - 12:48 AM

Azi mancare de spital, piept de pui la grill cu varza calita natur - inabusita in putzin ulei, doar cu sare si piper.

Imagine atasata: monthly_11_2011/post-97-13214836595857.jpg

#3918 Useril este offline   La-Chef-A 

  • La-Chef-A
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,289
  • Inregistrat: 09-July 10
  • LocationKitchen

Postat 17 November 2011 - 12:53 AM

La noi ploua torential asa ca nu am prea avut chef de bucatarit. Am facut rapid sandwichuri calde cu flatbread, o paine cu o forma speciala pentru sandwichuri, ou, sunca, cascaval, avocado, rosii si salata verde.

Imagine atasata: monthly_11_2011/post-701-13214839357148.jpg

Imagine atasata: monthly_11_2011/post-701-13214846759005.jpg

#3919 Useril este offline   MariaSan 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,481
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 17 November 2011 - 01:47 PM

Vezi postareaDaniella, la 15 November 2011 - 11:21 PM, a spus:

MAria? gujoanele in aluat de bere, care va sa zica bucati mici date prin coca de clatite faccuta cu bere in loc de apa minerala/lapte? merci :D


asteptam sa ma intrebe cineva :-* ca mi-s tare mandra de ce-am inventat!
aluat facut din faina si bere (putina sare si niste cimbru)
am vrut musai sa-l servesc si pe beb asa ca nu m-am atins de oua sau lapte.
carnea a iesit incredibil de frageda, suculenta, iar aluatul nemaipomenit de gustos, toata lumea a mai cerut pana cand s-a terminat tot :D (mi-au murit laudatorii, stiu! da-s tare bucuroasa ca am gasit aluat de snitele fara ou)


Vezi postareaDexter, la 15 November 2011 - 11:33 PM, a spus:

ce-s alea gujoane că n-am mai auzit până acu'?



Vezi postareamoatza, la 16 November 2011 - 02:15 PM, a spus:

niste snitele, dar nu din felii intinse de carne ci din bucatele mai mici, neregulate.


dexter, asa cum zice Moatza, bucatele de pui in forma de bastonase sau felii mai inguste si mai lunguiete, date prin niscai aluat si prajite. am luat cuvantul din engleza si l-am scris in romana. ceva asemanator cu kara-age. bucatile de carne se lasa mai groscioare si nu se bat ca la snitel.

#3920 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 17 November 2011 - 02:15 PM

MariaSan, la 17 November 2011 - 01:47 PM, a spus:

am luat cuvantul din engleza si l-am scris in romana. ceva asemanator cu kara-age. bucatile de carne se lasa mai groscioare si nu se bat ca la snitel.


denumirea de gujoane e demult intrata in meniurile restaurantelor din Romania.
eu nu stiam de ex ca se aseamana cu kara-age. am inteles bine?

on: aseara am prestat salata din legume crude cu somon afumat si dresing de maioneza cu iaurt, plus crutoane.

Arata acest topic


  • 793 Pagini +
  • « Prima
  • 194
  • 195
  • 196
  • 197
  • 198
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

10 useri citesc topicul
0 membri, 10 vizitatori, 0 utilizatori anonimi