Forum Culinar: Ce ati gatit astazi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 793 Pagini +
  • « Prima
  • 219
  • 220
  • 221
  • 222
  • 223
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce ati gatit astazi?

#4401 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,775
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 17 January 2012 - 05:32 PM

Vezi postareastella, la 17 January 2012 - 03:19 PM, a spus:

Boni, eu din graba am citit "castelul lui pavlov * :rolleyes: , si nu stiam care castel nene :D.
gianinoooooooooo, nu vad poza ta ^_^ da deloc ...asa sa stii :D

cred ca trebuie sa-mi cumpar si eu ochelari ca ai tai, stella, sa nu mai vad pozele problematice :D

#4402 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 17 January 2012 - 06:05 PM

Azi, fuziune între o varzuca murata si una proaspata... ca aia murata e acra nene! Dar bunaaaaaaaaa!
Pentru mine premiere, ca n-am amestecat în viata mea varza dulce cu varza murata :rolleyes:

Imagine atasata: monthly_01_2012/post-5-13268151130334.jpg

Imagine atasata: monthly_01_2012/post-5-13268151315752.jpg


Ingrediente:

  • 2 linguri oloi de masline
  • 1 ceapa mare, tocata
  • 2 morcovi, tocati grob
  • 100 g costita afumata feliata subtire(asa de gust), apoi tocata... cumva ^_^
  • 2 frunze proaspete de dafin
  • 1/2 lingurita seminte de chimen
  • 800 g varza dulce, taiata fidelute
  • 500 g varza murata, taiata fidelute
  • 1 cana apa
  • 1 lingura marar tocat
  • 1 lingurita boia de ardei
  • sare, piper

  • 1 mînuta risoni, optional


Am calit olecuta ceapa în ulei de masline pîna a devenit transparenta, am adaugat morcovii si costita si am mai lasat putin pe foc, amestecînd. Între timp am adaugat frunzele de dafin si semintele de chimen. Apoi am presarat varza dulce, am lasat sa scada din volum pret de 2-3 minute, dupa care am adaugat-o si pe cea murata, si am acoperit cu apa(prea multa!). Înainte de a fi aproape fiarta varza, am condimentat cu sare, piper, boia de ardei si am adaugat mararul tocat. Pentru ca în oala era prea mult lichid pentru gustul meu, am aruncat o mînuta de risoni(paste, un model de Barilla- se aseamana la forma cu orezul cu bob lung), am amestecat si închis focul. Am lasat sa traga vreo 20 de minute, apoi la masaaa! A iesit taaare buna!

-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#4403 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 17 January 2012 - 06:13 PM

Vezi postareastella, la 17 January 2012 - 03:19 PM, a spus:

gianinoooooooooo, nu vad poza ta ^_^ da deloc ...asa sa stii :D



semnalez aparitia unui fenomen de masa, ingrijorator, si anume frecventa afectiunilor oculare in randul artistilor. eu insami ii sunt victima. :rolleyes:

#4404 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 17 January 2012 - 06:25 PM

Vezi postareamoatza, la 17 January 2012 - 06:13 PM, a spus:



semnalez aparitia unui fenomen de masa, ingrijorator, si anume frecventa afectiunilor oculare in randul artistilor. eu insami ii sunt victima. :rolleyes:


mai eu cred ca sunt imuna, vad tot si poftesc! ^_^

#4405 Useril este offline   laura_lala 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 1,128
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationPortugalia

Postat 17 January 2012 - 06:33 PM

Vezi postareaMaya, la 17 January 2012 - 06:05 PM, a spus:

[indent]Azi, fuziune între o varzuca murata si una proaspata... ca aia murata e acra nene! Dar bunaaaaaaaaa!




Manca-ti-as fuziunea!! :rolleyes: Si io am o fuziune din asta in frigider da-i sub forma de ciorba de perisoare.

#4406 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 17 January 2012 - 06:39 PM

Doamne, Maya

Ce poze poti sa faci!!!!!!!!!!!!!!!!

Vin si eu cu o salata de vinete dar pe linga pozele tale ............

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_01_2012/post-1316-13268183649043.jpg


#4407 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 17 January 2012 - 06:52 PM

Vezi postareaMaya, la 17 January 2012 - 06:05 PM, a spus:

[indent][center]Azi, fuziune între o varzuca murata si una proaspata... ca aia murata e acra nene! Dar bunaaaaaaaaa!
Pentru mine premiere, ca n-am amestecat în viata mea varza dulce cu varza murata :rolleyes:

Atasament Varza (1).jpg


Maya e foarte buna fuziunea, dar nu trebuia sa mai pui apa sau cel mul jumatate de cana, ca lasa varza proaspata,nu te superi ca te completez dar eu fac des, ca mie imi place varza murata si sarata si ca sa nu ma cert cu beneficiarii pun si proaspata si asa se imparte cantitatea de sare. De fapt eu calesc mai intai varza murata care este mai rezistenta, apoi pun varza proaspata si las sa scada de tot lichidul si atunci ma orientez cam cat sa mai pun.
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#4408 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 17 January 2012 - 08:01 PM

Ha ha ha ! :) Sunteti de coma mai, de la catelul lui Boni',la gaina lu' shefu ,la orbu' lui Stella B) ... ;)

Cerra ce apetisanta e si salata ta de vinete ;)

Maya,nici eu nu am amestecat niciodata varza dulce cu varza murata,dar cred ca f. buna,iar ce vad eu acolo in pozna' ta ee wwooauuu!!! ;)

#4409 Useril este offline   Phoenix 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 17 January 2012 - 08:28 PM

Acu' pe seara , crezand ca vor fi amatori , pizza cu "reciclate "

Imagine atasata: monthly_01_2012/post-780-13268249333755.jpg

#4410 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,053
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 17 January 2012 - 08:44 PM

nu vă spun cît de crocant e şoricu', să nu cumva să vă fac poftă :)

Imagine atasata: monthly_01_2012/post-1215-13268257156376.jpg

#4411 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 17 January 2012 - 08:52 PM

Vezi postareaDexter, la 17 January 2012 - 08:44 PM, a spus:

nu vă spun cît de crocant e şoricu', să nu cumva să vă fac poftă ;)



Cata marinimie,din partea lu' matali' :) ... ;) ;)

#4412 Useril este offline   Phoenix 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 17 January 2012 - 08:59 PM

Vezi postareaDexter, la 17 January 2012 - 08:44 PM, a spus:

nu vă spun cît de crocant e şoricu', să nu cumva să vă fac poftă ;)



:) Care shoric?!

#4413 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 17 January 2012 - 09:13 PM

Vezi postareaDexter, la 17 January 2012 - 08:44 PM, a spus:

nu vă spun cît de crocant e şoricu', să nu cumva să vă fac poftă :scratch:

Pai atunci, nu ne spune! Lasa-ne sa aflam pe propria chelicica. Astaaaaaaaa, pardon, limbuta! :thumleft:

#4414 Useril este offline   lili 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,008
  • Inregistrat: 07-July 11
  • LocationBrasov

Postat 17 January 2012 - 10:20 PM

In seara asta : pui la cuptor, mamaliguta , mujdei de usturoi cu rosii proaspete.Din pacate nu sunt asa de coapte sunt de sera .Si cartofi prajiti si smantana am mai avut.In pui am pus usturoi si cateva feliute de kaizer .Bun,bun

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_01_2012/post-1233-13268316260485.jpg
  • Imagine atasata: monthly_01_2012/post-1233-13268316453993.jpg


#4415 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 17 January 2012 - 10:38 PM

Vezi postareazerda, la 17 January 2012 - 06:52 PM, a spus:


Maya e foarte buna fuziunea, dar nu trebuia sa mai pui apa sau cel mul jumatate de cana, ca lasa varza proaspata,nu te superi ca te completez dar eu fac des, ca mie imi place varza murata si sarata si ca sa nu ma cert cu beneficiarii pun si proaspata si asa se imparte cantitatea de sare. De fapt eu calesc mai intai varza murata care este mai rezistenta, apoi pun varza proaspata si las sa scada de tot lichidul si atunci ma orientez cam cat sa mai pun.


Ba trebuia sa mai pun apa, ca eu nu gasesc mereu varza asa moale, pufoasa si suculenta, ci de aia mai groasa si grea.
Doar cînd e sezonul, am taranul de la care iau varza buna.
Ei, si cum asta murata era de-o finete si moliciune fantastica, deloc rezistenta( cu toate ca am pus-o dupa aia proaspata, s-a înmuiat/fiert înainte :thumleft: ) a trebuit sa încep cu aia mai betonata, ca sa obtin rezultatul satisfacator.
Pentru ca nu a lasat lichid, asa cum lasa varza proaspata, am adaugat o cana de apa, cei drept cam marisoara. Totusi nu a ramas foarte multa, deci nu baltea varza prin oala, dar eu o vroiam seaca, asa ca mînuta de risoni a facut job bun, si ne-a si placut combinatia de numa :scratch:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#4416 Useril este offline   petunie 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,817
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDeutschland

Postat 18 January 2012 - 09:48 AM

[quote name='Maya' date='17 January 2012 - 06:05 PM' timestamp='1326816302' post='122914']
Azi, fuziune între o varzuca murata si una proaspata... ca aia murata e acra nene! Dar bunaaaaaaaaa!
...............................................
[/quote]
Ahaaa,deci din cauza ta n-am mai gasit eu olcute portocalii numa' rosii!? Apropo de varza,de o saptamana vreau sa fac si eu ca am varza din aia moale si faina din Romania.Acum musai sa ma pun pe treaba


Manchmal ist weniger einfach mehr....

#4417 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 18 January 2012 - 09:57 AM

Vezi postareaMaya, la 17 January 2012 - 10:38 PM, a spus:

Vezi postareazerda, la 17 January 2012 - 06:52 PM, a spus:


Maya e foarte buna fuziunea, dar nu trebuia sa mai pui apa sau cel mul jumatate de cana, ca lasa varza proaspata,nu te superi ca te completez dar eu fac des, ca mie imi place varza murata si sarata si ca sa nu ma cert cu beneficiarii pun si proaspata si asa se imparte cantitatea de sare. De fapt eu calesc mai intai varza murata care este mai rezistenta, apoi pun varza proaspata si las sa scada de tot lichidul si atunci ma orientez cam cat sa mai pun.


Ba trebuia sa mai pun apa, ca eu nu gasesc mereu varza asa moale, pufoasa si suculenta, ci de aia mai groasa si grea.
Doar cînd e sezonul, am taranul de la care iau varza buna.
Ei, si cum asta murata era de-o finete si moliciune fantastica, deloc rezistenta( cu toate ca am pus-o dupa aia proaspata, s-a înmuiat/fiert înainte :-h ) a trebuit sa încep cu aia mai betonata, ca sa obtin rezultatul satisfacator.
Pentru ca nu a lasat lichid, asa cum lasa varza proaspata, am adaugat o cana de apa, cei drept cam marisoara. Totusi nu a ramas foarte multa, deci nu baltea varza prin oala, dar eu o vroiam seaca, asa ca mînuta de risoni a facut job bun, si ne-a si placut combinatia de numa :D



E drept ca eu am varza moale si suculenta, dar am luat si betonata cand mergeam la hipermarket dupa o mie de chestii si nu mai mergeam si-n piata dupa aia. La aia betonata, chiar ajuta s-o freci cu sare!
Ti-am zis ca si eu pun apa!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#4418 Useril este offline   Angel 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 2,199
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationfar far away

Postat 18 January 2012 - 01:05 PM

mananc cu ochii
eu, slabut da' bun...nu mai intra dom'le, indes cu degetul si degeaba. as ciuguli sin ciolanul ala si doar o sarma as lua. la varza nu ma bag ca mor pana la ziua :rolleyes:

Imagine atasata: monthly_01_2012/post-49-13268847151411.jpg

#4419 Useril este offline   Phoenix 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 18 January 2012 - 01:08 PM

Mai , voi ma inebunitit cu chiflele alea , acusi ma apuc de framantat ( desi nu stiu daca merge aluatul ala cu iaurt turcesc , ca e gros rau si numa' d-ala am in casa)

Azi fasole mexicana

Imagine atasata: monthly_01_2012/post-780-13268848536276.jpg

#4420 Useril este offline   Angel 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 2,199
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationfar far away

Postat 18 January 2012 - 01:10 PM

am uitat sa zic, eu am pus smantana :rolleyes:...si un pic de iaurt grecesc. a iesit si asa, ala grecesc la mine e gros.
iar faina chiar 500g masurata.

Arata acest topic


  • 793 Pagini +
  • « Prima
  • 219
  • 220
  • 221
  • 222
  • 223
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

8 useri citesc topicul
0 membri, 8 vizitatori, 0 utilizatori anonimi