Forum Culinar: Ce ati gatit astazi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 793 Pagini +
  • « Prima
  • 230
  • 231
  • 232
  • 233
  • 234
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce ati gatit astazi?

#4621 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 11 February 2012 - 03:25 PM

anuskaaaa m-am lansat cu saniaaaa spre tine ... =))

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#4622 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 11 February 2012 - 03:30 PM

Vezi postareaDaniella, la 11 February 2012 - 03:25 PM, a spus:

anuskaaaa m-am lansat cu saniaaaa spre tine ... =))


Vino ca numai tu esti "de vina" ca am facut eu mamaliga cu ciuperci sote =)) .
Merci de idee Dani =)) !

#4623 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 11 February 2012 - 03:34 PM

Vezi postareaany_annette, la 11 February 2012 - 03:30 PM, a spus:

Vezi postareaDaniella, la 11 February 2012 - 03:25 PM, a spus:

anuskaaaa m-am lansat cu saniaaaa spre tine ... =))


Vino ca numai tu esti "de vina" ca am facut eu mamaliga cu ciuperci sote =)) .
Merci de idee Dani :o !

dar nu ai zis cum a iesit? dar parca e molcuta mamaliga, asa o faceti voi? e facuta normal pe aragaz? Arata altfel de cat mamaliga noastra, cum se face si ce contine? Ai urmat instructiunile de la parmiggiono pt ciuperci, sau sunt doar sotate cu usturoi si patrunjel?
insa eu sa stii ca daca tot alunec pana la tine, iti iau si langustina si creveta, fara sa las supa de bobi =))

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#4624 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 11 February 2012 - 04:39 PM

Vezi postareaDaniella, la 11 February 2012 - 03:34 PM, a spus:

Vezi postareaany_annette, la 11 February 2012 - 03:30 PM, a spus:

Vezi postareaDaniella, la 11 February 2012 - 03:25 PM, a spus:

anuskaaaa m-am lansat cu saniaaaa spre tine ... =))


Vino ca numai tu esti "de vina" ca am facut eu mamaliga cu ciuperci sote =)) .
Merci de idee Dani :o !

dar nu ai zis cum a iesit? dar parca e molcuta mamaliga, asa o faceti voi? e facuta normal pe aragaz? Arata altfel de cat mamaliga noastra, cum se face si ce contine? Ai urmat instructiunile de la parmiggiono pt ciuperci, sau sunt doar sotate cu usturoi si patrunjel?
insa eu sa stii ca daca tot alunec pana la tine, iti iau si langustina si creveta, fara sa las supa de bobi :o


A fost foarte bun, faina era macinata foarte fin cum se vede si in poza.
Am facut mamaliga la Termomix.
Eu prefer mamaliga noastra din faina macinata nu drept fin, cum mi-o amintesc eu de acasa si de la bunica, de o taia cu ata.
Se gaseste si aici faina de asta insa nu am luat niciodata pentru ca al meu nu e amator, mananc doar eu de 2 ori pe an =)) .
Asta am luat-o ca mi s-a parut mai speciala, intr-adevar buna.

Ciupercile le fac cum le fac de obicei, am luat 2 pungi congelate, le-am pus in tigaie cu ulei ev si 2 catei de usturoi intregi, am lasat sa sfaraie putin apoi am pus ciupercile, alt catel de usturoi taiat marunt de tot, peperoncino, sare, piper.
Am lasat pe foc pana ce s-a evaporat apa, am adaugat pastrunjel tocat.

#4625 Useril este offline   koral 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,485
  • Inregistrat: 01-January 10

Postat 11 February 2012 - 05:07 PM

Any, mi-ai dat o idee bună pentru cină cu mămăliga ta cu ciuperci! Ai mei vor cu smântână şi brânză, dar pentru mine fac cu ciuperci. Dar, până atunci, de la prânz:
- salată de morcov, ţelină şi măr cu maioneză. ( am avut doar 2 morcovi, atât mi-a rămas de la ciorbă şi felul 2 , trebuie să mai cumpăr după-masă, că noi suntem mari iepuraşi, mâncăm tot timpul goi... =)) )

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_02_2012/post-508-13289728465462.jpg

Nu-i cereţi unei femei imposibilul. E capabilă să vi-l ofere!!!

#4626 Useril este offline   koral 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,485
  • Inregistrat: 01-January 10

Postat 11 February 2012 - 05:09 PM

Ciorbă de perişoare şi paste tip cuş-cuş cu tocăniţă de purcel.

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_02_2012/post-508-13289729551283.jpg
  • Imagine atasata: monthly_02_2012/post-508-13289729833328.jpg

Nu-i cereţi unei femei imposibilul. E capabilă să vi-l ofere!!!

#4627 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 11 February 2012 - 05:11 PM

Corina, salata de telina e preferata mea.

Ciorba de perisoare ma tot chinui sa fac de ceva vreme si tot nu am facut, probabil maine, am tot ce trebuie.

#4628 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,497
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 11 February 2012 - 08:06 PM

Legume de sezon la cuptor
cartofi, gulie, dovleac, sfecla rosie si o ceapa alba, in tava unsa cu ulei, deasupra am pus sare, un pic de ginger ras si pesmet, 250°C cuptor ventilat, vreo juma de ora, ca imi plac taricele
Imagine postata

#4629 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 11 February 2012 - 08:12 PM

Vezi postareaAdriana, la 11 February 2012 - 08:06 PM, a spus:

Legume de sezon la cuptor
cartofi, gulie, dovleac, sfecla rosie si o ceapa alba, in tava unsa cu ulei, deasupra am pus sare, un pic de ginger ras si pesmet, 250°C cuptor ventilat, vreo juma de ora, ca imi plac taricele



Am vazut de cumparat ginger. Trebuie curatat sau se rade direct asa?
Tu la ce-l mai folosesti?

#4630 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,497
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 11 February 2012 - 08:21 PM

Nu prea il folosesc ca nu stiu la ce, dar acu l-am vazut ca era asa frumos si l-am luat :love7: se curata de coaja si se rade, e foarte fibros.

#4631 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 11 February 2012 - 08:22 PM

Vezi postareaAdriana, la 11 February 2012 - 08:21 PM, a spus:

Nu prea il folosesc ca nu stiu la ce, dar acu l-am vazut ca era asa frumos si l-am luat :love7: se curata de coaja si se rade, e foarte fibros.


De curiozitate poate o sa iau ca n-am incercat niciodata.

#4632 Useril este offline   Ellani 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,352
  • Inregistrat: 21-August 11

Postat 11 February 2012 - 08:30 PM

Pentru ca Lili a tot afisat pe aici mici,azi am facut si eu pentru prima oara productie proprie.Noroc c-am gasit si carne potrivita de vita.

Imagine atasata: monthly_02_2012/post-1267-13289849456664.jpg

#4633 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 11 February 2012 - 10:20 PM

Am incercat si eu odata sa fac mici si nu mi-au iesit. Chiftele cu sos le-am facut :)

Azi am facut cordon bleu cu cartofi la cuptor cu mustar si sfecla in otet.

Imagine atasata: monthly_02_2012/post-341-13289916024488.jpg
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#4634 Useril este offline   Ellani 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,352
  • Inregistrat: 21-August 11

Postat 11 February 2012 - 10:29 PM

Hmmm,in fond nu sunt cine stie ce complicati.Doar ca trebuie 'munciti' bine.Adica luata 'la ucis' compozitia bine de tot.Si da,trebuie facuti si formati cu o seara inainte :) Ieri mirosea toata casa,cruzi fiind.Azi mirosea deja a mici copti peste tot. :rolleyes:Sotul mi-a zis sa mai fac neaparat,adica sa nu fie ultima oara.

#4635 Useril este offline   lili 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,008
  • Inregistrat: 07-July 11
  • LocationBrasov

Postat 12 February 2012 - 01:04 AM

Azi: fasole cu carnaciori, ciorba de vacuta, salata de boef facuta,ornata si mancata de fiica-mea :)

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_02_2012/post-1233-1329001423533.jpg
  • Imagine atasata: monthly_02_2012/post-1233-13290014541859.jpg
  • Imagine atasata: monthly_02_2012/post-1233-13290014788868.jpg


#4636 Useril este offline   Angel 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 2,199
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationfar far away

Postat 12 February 2012 - 02:31 AM

Vezi postareaany_annette, la 11 February 2012 - 08:22 PM, a spus:

Vezi postareaAdriana, la 11 February 2012 - 08:21 PM, a spus:

Nu prea il folosesc ca nu stiu la ce, dar acu l-am vazut ca era asa frumos si l-am luat :) se curata de coaja si se rade, e foarte fibros.


De curiozitate poate o sa iau ca n-am incercat niciodata.




stir fry merge cu el, thai curry daca faci, carrot&ginger cake...eu il folosesc, il rad si-l tin la borcan in frigi sau iau gata ras din supermarker. ginger tea taie greata si ebun la difestie, la mine in casa e folosit destul de des.
atat imi aduc aminte acum, mai zic pe parcurs :)

http://homecooking.a...e/blspice10.htm

arunca un ochi aici sa vezi cate retete sant, trebuie sa-ti placa vreuna

#4637 Useril este offline   bristena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,329
  • Inregistrat: 26-November 09

Postat 12 February 2012 - 08:42 AM

Vezi postareaany_annette, la 11 February 2012 - 08:22 PM, a spus:

Vezi postareaAdriana, la 11 February 2012 - 08:21 PM, a spus:

Nu prea il folosesc ca nu stiu la ce, dar acu l-am vazut ca era asa frumos si l-am luat :) se curata de coaja si se rade, e foarte fibros.


De curiozitate poate o sa iau ca n-am incercat niciodata.



eu mai pun in ceai care o feliuta sau bastonash, depinde de forma gingerului (ce cuvant :))
nu am incercat, dar cu prima ocazie o sa incerc la vin fiert

scuzati editare, dar mi-am amintit sa va spun ca are un gust putin picant sau mai degraba pishcator, ceva asemanator cu hreanul dar mai delicat
fiica dacilor

#4638 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 12 February 2012 - 01:10 PM

Vezi postareaAngel, la 12 February 2012 - 02:31 AM, a spus:


stir fry merge cu el, thai curry daca faci, carrot&ginger cake...eu il folosesc, il rad si-l tin la borcan in frigi sau iau gata ras din supermarker. ginger tea taie greata si ebun la difestie, la mine in casa e folosit destul de des.
atat imi aduc aminte acum, mai zic pe parcurs :)

http://homecooking.a...e/blspice10.htm

arunca un ochi aici sa vezi cate retete sant, trebuie sa-ti placa vreuna


Merci mult de tot Angel, mamma mia cate retete!!!!
Mi-ai dat tema pentru acasa, am de studiat :) !

Vezi postareabristena, la 12 February 2012 - 08:42 AM, a spus:


eu mai pun in ceai care o feliuta sau bastonash, depinde de forma gingerului (ce cuvant :))
nu am incercat, dar cu prima ocazie o sa incerc la vin fiert

scuzati editare, dar mi-am amintit sa va spun ca are un gust putin picant sau mai degraba pishcator, ceva asemanator cu hreanul dar mai delicat


Multumesc Bristena, tre' sa iau sa incerc :) !

#4639 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 12 February 2012 - 03:16 PM

Adriana, ce culori in farfurie la tine.Arata super.

Eu ghimpirul il mai folosesc si la umplutura pt. pastravi sau in supe cu tenta asiatica.Tot timpul am in casa o radacinuta.

Any, dezmat la tine acolo.
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#4640 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 12 February 2012 - 03:32 PM

Vezi postareaIoana, la 12 February 2012 - 03:16 PM, a spus:

Adriana, ce culori in farfurie la tine.Arata super.

Eu ghimpirul il mai folosesc si la umplutura pt. pastravi sau in supe cu tenta asiatica.Tot timpul am in casa o radacinuta.

Any, dezmat la tine acolo.


Dupa dezmat, azi doar o farfurie de paste :) !

Arata acest topic


  • 793 Pagini +
  • « Prima
  • 230
  • 231
  • 232
  • 233
  • 234
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

7 useri citesc topicul
0 membri, 7 vizitatori, 0 utilizatori anonimi