
Ce ati gatit astazi?
#4621
Postat 11 February 2012 - 03:25 PM

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#4623
Postat 11 February 2012 - 03:34 PM
any_annette, la 11 February 2012 - 03:30 PM, a spus:
dar nu ai zis cum a iesit? dar parca e molcuta mamaliga, asa o faceti voi? e facuta normal pe aragaz? Arata altfel de cat mamaliga noastra, cum se face si ce contine? Ai urmat instructiunile de la parmiggiono pt ciuperci, sau sunt doar sotate cu usturoi si patrunjel?
insa eu sa stii ca daca tot alunec pana la tine, iti iau si langustina si creveta, fara sa las supa de bobi

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#4624
Postat 11 February 2012 - 04:39 PM
Daniella, la 11 February 2012 - 03:34 PM, a spus:
any_annette, la 11 February 2012 - 03:30 PM, a spus:
dar nu ai zis cum a iesit? dar parca e molcuta mamaliga, asa o faceti voi? e facuta normal pe aragaz? Arata altfel de cat mamaliga noastra, cum se face si ce contine? Ai urmat instructiunile de la parmiggiono pt ciuperci, sau sunt doar sotate cu usturoi si patrunjel?
insa eu sa stii ca daca tot alunec pana la tine, iti iau si langustina si creveta, fara sa las supa de bobi

A fost foarte bun, faina era macinata foarte fin cum se vede si in poza.
Am facut mamaliga la Termomix.
Eu prefer mamaliga noastra din faina macinata nu drept fin, cum mi-o amintesc eu de acasa si de la bunica, de o taia cu ata.
Se gaseste si aici faina de asta insa nu am luat niciodata pentru ca al meu nu e amator, mananc doar eu de 2 ori pe an

Asta am luat-o ca mi s-a parut mai speciala, intr-adevar buna.
Ciupercile le fac cum le fac de obicei, am luat 2 pungi congelate, le-am pus in tigaie cu ulei ev si 2 catei de usturoi intregi, am lasat sa sfaraie putin apoi am pus ciupercile, alt catel de usturoi taiat marunt de tot, peperoncino, sare, piper.
Am lasat pe foc pana ce s-a evaporat apa, am adaugat pastrunjel tocat.
#4625
Postat 11 February 2012 - 05:07 PM
- salată de morcov, ţelină şi măr cu maioneză. ( am avut doar 2 morcovi, atât mi-a rămas de la ciorbă şi felul 2 , trebuie să mai cumpăr după-masă, că noi suntem mari iepuraşi, mâncăm tot timpul goi...

Imagini atasate
#4626
Postat 11 February 2012 - 05:09 PM
Imagini atasate
#4627
Postat 11 February 2012 - 05:11 PM
Ciorba de perisoare ma tot chinui sa fac de ceva vreme si tot nu am facut, probabil maine, am tot ce trebuie.
#4628
Postat 11 February 2012 - 08:06 PM
cartofi, gulie, dovleac, sfecla rosie si o ceapa alba, in tava unsa cu ulei, deasupra am pus sare, un pic de ginger ras si pesmet, 250°C cuptor ventilat, vreo juma de ora, ca imi plac taricele

#4629
Postat 11 February 2012 - 08:12 PM
Adriana, la 11 February 2012 - 08:06 PM, a spus:
cartofi, gulie, dovleac, sfecla rosie si o ceapa alba, in tava unsa cu ulei, deasupra am pus sare, un pic de ginger ras si pesmet, 250°C cuptor ventilat, vreo juma de ora, ca imi plac taricele
Am vazut de cumparat ginger. Trebuie curatat sau se rade direct asa?
Tu la ce-l mai folosesti?
#4630
Postat 11 February 2012 - 08:21 PM

#4632
Postat 11 February 2012 - 08:30 PM

#4633
Postat 11 February 2012 - 10:20 PM

Azi am facut cordon bleu cu cartofi la cuptor cu mustar si sfecla in otet.

#4634
Postat 11 February 2012 - 10:29 PM

#4635
Postat 12 February 2012 - 01:04 AM

Imagini atasate
#4636
Postat 12 February 2012 - 02:31 AM
any_annette, la 11 February 2012 - 08:22 PM, a spus:
stir fry merge cu el, thai curry daca faci, carrot&ginger cake...eu il folosesc, il rad si-l tin la borcan in frigi sau iau gata ras din supermarker. ginger tea taie greata si ebun la difestie, la mine in casa e folosit destul de des.
atat imi aduc aminte acum, mai zic pe parcurs

http://homecooking.a...e/blspice10.htm
arunca un ochi aici sa vezi cate retete sant, trebuie sa-ti placa vreuna
#4637
Postat 12 February 2012 - 08:42 AM
any_annette, la 11 February 2012 - 08:22 PM, a spus:
eu mai pun in ceai care o feliuta sau bastonash, depinde de forma gingerului (ce cuvant

nu am incercat, dar cu prima ocazie o sa incerc la vin fiert
scuzati editare, dar mi-am amintit sa va spun ca are un gust putin picant sau mai degraba pishcator, ceva asemanator cu hreanul dar mai delicat
#4638
Postat 12 February 2012 - 01:10 PM
Angel, la 12 February 2012 - 02:31 AM, a spus:
stir fry merge cu el, thai curry daca faci, carrot&ginger cake...eu il folosesc, il rad si-l tin la borcan in frigi sau iau gata ras din supermarker. ginger tea taie greata si ebun la difestie, la mine in casa e folosit destul de des.
atat imi aduc aminte acum, mai zic pe parcurs

http://homecooking.a...e/blspice10.htm
arunca un ochi aici sa vezi cate retete sant, trebuie sa-ti placa vreuna
Merci mult de tot Angel, mamma mia cate retete!!!!
Mi-ai dat tema pentru acasa, am de studiat

bristena, la 12 February 2012 - 08:42 AM, a spus:
eu mai pun in ceai care o feliuta sau bastonash, depinde de forma gingerului (ce cuvant

nu am incercat, dar cu prima ocazie o sa incerc la vin fiert
scuzati editare, dar mi-am amintit sa va spun ca are un gust putin picant sau mai degraba pishcator, ceva asemanator cu hreanul dar mai delicat
Multumesc Bristena, tre' sa iau sa incerc

#4639
Postat 12 February 2012 - 03:16 PM
Eu ghimpirul il mai folosesc si la umplutura pt. pastravi sau in supe cu tenta asiatica.Tot timpul am in casa o radacinuta.
Any, dezmat la tine acolo.