Forum Culinar: Ce ati gatit astazi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 793 Pagini +
  • « Prima
  • 246
  • 247
  • 248
  • 249
  • 250
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce ati gatit astazi?

#4941 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,775
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 13 March 2012 - 04:02 PM

Vezi postareasorinadaniela, la 13 March 2012 - 01:24 PM, a spus:

Boni pt tine sau pt familion? Intreb pt ca ridichia noi o consumam cruda, nu? Sau are acelasi regim ca gulia?
Na, ca m-ai bagat in ceata!
eu in engleza o stiu de "radish" si am gasit-o cu IG=15 pe site. nu zice de ea cruda sau gatita, ca la morcov, de ex.
oricum nu am gatit-o niciodata pana acum.


Vezi postareaW Mamadeus Paparotti, la 13 March 2012 - 03:48 PM, a spus:

Mie imi plac asa, dar daca faci greseala sa pui pe ele sare si otet si sa le uiti minute, poti sa vinzi casa. Degaja o "aroma" care nu-i pentru incepatori :angryfire:. Vorbesc despre ridichile negre de iarna imbatranite in rele.
la fel se intampla si daca-i faci o gaura, pui zahar si lasi la "zemuit". eu ii fac Maiei asa (cand are nevoie de sirop de tuse) si nu ajuta nici macar daca agaug scortisoara. Imagine postata
doar ca o las de seara pana dimineata si apoi aerisim Imagine postata

#4942 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 13 March 2012 - 07:08 PM

Vezi postareaboni, la 13 March 2012 - 04:02 PM, a spus:

Vezi postareaW Mamadeus Paparotti, la 13 March 2012 - 03:48 PM, a spus:

Mie imi plac asa, dar daca faci greseala sa pui pe ele sare si otet si sa le uiti minute, poti sa vinzi casa. Degaja o "aroma" care nu-i pentru incepatori :biggrin:. Vorbesc despre ridichile negre de iarna imbatranite in rele.
la fel se intampla si daca-i faci o gaura, pui zahar si lasi la "zemuit". eu ii fac Maiei asa (cand are nevoie de sirop de tuse) si nu ajuta nici macar daca agaug scortisoara. Imagine postata
doar ca o las de seara pana dimineata si apoi aerisim Imagine postata


Offtopic. (nu-mi frecati ... ridichea :unsure: )

Miere sa pui in loc de zahar. Are si ea o multime de virtuti tamaduitoare, ce se adauga la cantitatea record de vitamina C continuta de ridichea neagra.
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#4943 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 13 March 2012 - 09:22 PM

:floare:

Imagine atasata: monthly_03_2012/post-405-13316665270783.jpg

#4944 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 13 March 2012 - 10:11 PM

Vezi postareaGeany, la 13 March 2012 - 09:22 PM, a spus:

:71:




Geaninoooooo, ma faci sa ma apuc de pizza? nuuuuuuuu nici nu ma gandesc la asa ceva nu, nu. :floare:

#4945 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 13 March 2012 - 10:14 PM

Vezi postareacerra, la 13 March 2012 - 10:11 PM, a spus:

Vezi postareaGeany, la 13 March 2012 - 09:22 PM, a spus:

:71:




Geaninoooooo, ma faci sa ma apuc de pizza? nuuuuuuuu nici nu ma gandesc la asa ceva nu, nu. :P

Ia' ''M' lashhiii '' vb. lui bub' :floare: ca si tu cu ochincili tale... :D

:P :D


:P

#4946 Useril este offline   La-Chef-A 

  • La-Chef-A
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,289
  • Inregistrat: 09-July 10
  • LocationKitchen

Postat 13 March 2012 - 10:45 PM

Vezi postareacerra, la 12 March 2012 - 09:54 PM, a spus:

Lipie libaneza umpluta, prajita in ulei, glazurata cu cascaval la MO



Ce fel de lipie? Cum arata neprajita?
Mi-ai facut pofta, poate ai timp sa dai cateva detalii si cu ce e umpluta, pleaseeeee........... :floare:

#4947 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 13 March 2012 - 11:20 PM

Vezi postareaLa-Chef-A, la 13 March 2012 - 10:45 PM, a spus:

Vezi postareacerra, la 12 March 2012 - 09:54 PM, a spus:

Lipie libaneza umpluta, prajita in ulei, glazurata cu cascaval la MO



Ce fel de lipie? Cum arata neprajita?
Mi-ai facut pofta, poate ai timp sa dai cateva detalii si cu ce e umpluta, pleaseeeee........... :floare:


Lipiile sunt cele care se gasesc in orice supermarket si asa si scrie pe ele lipii libaneze (cele folosite la saworma) arata ca niste clatite.

Nu am lipii acum ca puneam poza.

Foarte simplu: incalzesti foarte putin lipiile in punga de naylon la MO(asta asa ca sa fie flexibile) umplutura o ai dinainte pregatita si le umpli. Pui lipia pe farfurie, pui umplutura pe ea lasi cam de trei degete neumpluta, apoi marginile laterale le suprapui putin peste umplutura si continui din partea dinspre tine si rulezi pina se temina lipia. Iti ramane dupa ce le invartii capatul la care ii pui o scobitoare si cu partea cu scobitoarea o pui prima data in tigaie. Facute asa sarmale mari, le pui in ulei fierbinte si le pazesti ptr ca se fac foarte repede. Le scoti pe hartie absorbanta. Daca vrei asa glazurate pui bucati de cascaval si le pui in MO doar sa se topeasca cascavalul. Merg umplute si cu dulce (branza dulce, mere calite dinainte,urda dulce) si cu sarat (branza, varza calita dulce sau acra, ciuperci calite dinainte, piept de pui fasii prajit etc) ies asa ca niste placinte. La cuptor, ies cam crocantzoase asa ca varianta prajita este buna.

Daca le vei presta sa spui daca ti`au placut.

Eu le`am umplut ptr post sotului iar ptr mine am imbunatatit,

cartofi fierti zdrobiti, piper,ceapa verde,putin ulei.Ptr mine am pus in plus prosciutto crudo taiat marunt si cubuletze de cascaval, iar deasupra o felie de cascaval si am pus la MO cat sa se topeasca cascavalul. Sunt bune si a doua zi reincalzite sau reci.Raman moi exact ca niste placinte.


Iar acum serviti o fasole de post

Imagine atasata: monthly_03_2012/post-1316-13316737135782.jpg

#4948 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 13 March 2012 - 11:45 PM

Pastrama de berbecut (frageda de tot, picanta, nesarata in exces) stropita cu balsamico si vin, perpelita in tava de teflon la cuptor, alaturi de mamaliguta cu smantana si cu ou, pe pat de telemea proaspata de vaca rasa.

Imagine atasata: monthly_03_2012/post-685-13316751546983.jpg


Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#4949 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,497
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 13 March 2012 - 11:46 PM

Vezi postareaEataly, la 13 March 2012 - 03:00 PM, a spus:

Scuza-ma ca rad dar e haioasa rau faza.Dar ea a gustat macar la sfarsit?

binenteles ca nu :71: dar azi am fentat-o :D aseara a ramas cam o portie si azi a facut morcovi sotè, dupa ce i-a terminat eu i-am amestecat cu restul de ridichi asa ca le-a mincat impreuna cu morcovii :floare:

Vezi postareaW Mamadeus Paparotti, la 13 March 2012 - 03:48 PM, a spus:

Maine sotez ca am doua ridichi negre mari si iuti.

cum arata alea negre? astea pe care le folosesc eu au coaja alba cu mov

#4950 Useril este offline   La-Chef-A 

  • La-Chef-A
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,289
  • Inregistrat: 09-July 10
  • LocationKitchen

Postat 13 March 2012 - 11:53 PM

Cerra, multumesc frumos, am sa o fac si o sa revin cu impresii. :floare:

#4951 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 13 March 2012 - 11:57 PM

Vezi postareaAdriana, la 13 March 2012 - 11:46 PM, a spus:


cum arata alea negre? astea pe care le folosesc eu au coaja alba cu mov


uite aici
Imagine atasata: monthly_03_2012/post-479-13316757828402.jpg

eu nu gasesc tot timpul.abia abia am gasit cand am fost racita si am facut sirop.
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#4952 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,497
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 14 March 2012 - 12:07 AM

valeu ce urite-s :floare:

#4953 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 14 March 2012 - 12:12 AM

Vezi postareaAdriana, la 14 March 2012 - 12:07 AM, a spus:

valeu ce urite-s :floare:


urate, da bune.mie-mi plac si salata
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#4954 Useril este offline   lili 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,008
  • Inregistrat: 07-July 11
  • LocationBrasov

Postat 14 March 2012 - 08:29 AM

Aseara, mamaliga, smantana,carnaciori, cotlet de porc , muraturi,

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_03_2012/post-1233-1331706572275.jpg


#4955 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,497
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 14 March 2012 - 08:47 AM

Vezi postareaIoana, la 14 March 2012 - 12:12 AM, a spus:

urate, da bune.mie-mi plac si salata

deci se pot minca si crude, sunt destul de nu's cum sa le zic, fragede?
eu nu-mi amintesc sa le fi vazut pe aici

#4956 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 14 March 2012 - 10:25 AM

Vezi postareaAdriana, la 14 March 2012 - 08:47 AM, a spus:

Vezi postareaIoana, la 14 March 2012 - 12:12 AM, a spus:

urate, da bune.mie-mi plac si salata

deci se pot minca si crude, sunt destul de nu's cum sa le zic, fragede?
eu nu-mi amintesc sa le fi vazut pe aici


Sigur ca se pot manca si crude. Asta ar fi prima optiune.
Spre sfarsitul iernii sunt mai iuti si au o aroma asemanatoare cu ... :notworthy: branza veche de burduf zisa "usturoaie". Spre deosebire de ridcihile de luna (rosii) si cele lungi si albe (daikon) sunt mai dense desi crocante si au gust mai pronuntat, nu pastelat.
Marimea medie ar fi cea a unei sfecle rosii, cam 500 g.

Mi-ai facut =))
Ma duc sa-mi tai o felie.
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#4957 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 14 March 2012 - 10:30 AM

Si mie imi place sa le mananc crude cu otet si ulei, noroc ca eu de alergii am simtul mirosului cvasi atrofiat, deci mie imi place doar gustul, nu stiu cum miros! lucky me, daca e adevarat ce spuneti!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#4958 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 14 March 2012 - 10:33 AM

Vezi postareaboni, la 13 March 2012 - 04:02 PM, a spus:

Vezi postareasorinadaniela, la 13 March 2012 - 01:24 PM, a spus:

Boni pt tine sau pt familion? Intreb pt ca ridichia noi o consumam cruda, nu? Sau are acelasi regim ca gulia?
Na, ca m-ai bagat in ceata!


eu in engleza o stiu de "radish" si am gasit-o cu IG=15 pe site. nu zice de ea cruda sau gatita, ca la morcov, de ex.
oricum nu am gatit-o niciodata pana acum.





Chiar sunt curioasa?
E vorba de o radacina, nu? Si nu se ajunsese la concluzia ca orice e radacina se consuma cruda?
Sau am inteles eu gresit?
Sorina

#4959 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 14 March 2012 - 11:37 AM

Vezi postareasorinadaniela, la 14 March 2012 - 10:33 AM, a spus:

Vezi postareaboni, la 13 March 2012 - 04:02 PM, a spus:

Vezi postareasorinadaniela, la 13 March 2012 - 01:24 PM, a spus:

Boni pt tine sau pt familion? Intreb pt ca ridichia noi o consumam cruda, nu? Sau are acelasi regim ca gulia?
Na, ca m-ai bagat in ceata!


eu in engleza o stiu de "radish" si am gasit-o cu IG=15 pe site. nu zice de ea cruda sau gatita, ca la morcov, de ex.
oricum nu am gatit-o niciodata pana acum.





Chiar sunt curioasa?
E vorba de o radacina, nu? Si nu se ajunsese la concluzia ca orice e radacina se consuma cruda?
Sau am inteles eu gresit?



Nu stiu unde se ajunsese la concluzia asta, dar eu numai cruda, sau sirop am mancat-o! ca-mi dadeau si mie cand tuseam si eram pitica.
Insa nu vad de ce nu ar putea fi gatita.
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#4960 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 14 March 2012 - 11:42 AM

Nuuuu... normal ca poate fi gatita! Era vorba despre montignac.
Sorina

Arata acest topic


  • 793 Pagini +
  • « Prima
  • 246
  • 247
  • 248
  • 249
  • 250
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

4 useri citesc topicul
0 membri, 4 vizitatori, 0 utilizatori anonimi