Forum Culinar: Ce ati gatit astazi? - Forum Culinar

Salt la continut

• 793 Pagini +
  • « Prima
  • 252
  • 253
  • 254
  • 255
  • 256
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce ati gatit astazi?

#5061 Useril este offline   Ioana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 21 March 2012 - 12:54 PM

Stiu ca s-a mai discutat despre pungile astea pe dincolo.Aici eu gasesc la metru,dar uneori si gen cum erau in Ro de la Knor, punga magica parca se numea.

Fetele din It, uitati aici
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#5062 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,498
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 21 March 2012 - 01:07 PM

Mersi Ioana, o sa ma uit, desi m-am mai uitat si nu le-am gasit, dar pe undeva cred ca am pitite citeva aduse din Romania.

Any, mai bine 2 pulpe in punga cu un pic de sare pusa de tine decit 2 pulpe in punga cu condimentele acelea. Eu am incercat, am vazut cum e si gata. As fi curioasa sa mai incerc coptul in punga dar cu condimentele de acolo nu. Acu mai am una pentru peste, sa vedem ce-o sa-mi iasa si cu asta.

#5063 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 21 March 2012 - 01:11 PM

Vezi postareaAdriana, la 21 March 2012 - 01:07 PM, a spus:

Mersi Ioana, o sa ma uit, desi m-am mai uitat si nu le-am gasit, dar pe undeva cred ca am pitite citeva aduse din Romania.

Any, mai bine 2 pulpe in punga cu un pic de sare pusa de tine decit 2 pulpe in punga cu condimentele acelea. Eu am incercat, am vazut cum e si gata. As fi curioasa sa mai incerc coptul in punga dar cu condimentele de acolo nu. Acu mai am una pentru peste, sa vedem ce-o sa-mi iasa si cu asta.

E clar ca un pic de sare pusa de tine in punga cu alte condimente e mai bun. S
Vroiam sa zic ca, cu toate ca stiu chestia asta, din cand in cand de pofta mai ia omul sa incerce, sa vada cum e, etc.
Mie de ex ala cu paprika, cu sos rosu nu mi-a placut, extrem de sarat. E bun ala cu ierburi.

Si poate ce e bun pentru mine nu e bun pentru altul si invers.

#5064 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 21 March 2012 - 01:31 PM

Vezi postareaFoxyy, la 21 March 2012 - 09:18 AM, a spus:

Da' pungile astea nu-s de plastic? Din proprie experienta, stiu ca la caldura, plasticul amaraste (se descompune) lichidele (eu doar cu astea am experimentat) cu care vine in contact. La carne / legume, nu se simte nimic?

Plasticul (mai exact bisfenolul A - BPA din compozitia plasticului) incalzit dezvolta compusi toxici. De aia din biberoanele si vesela de bebelusi s-a scos BPA din plastic - free BPA. Nu-s prea bine informata, dar asa ca o prima info asta stiu.
In contact cu lichidele calde, Bisfenolul A are efecte nocive asupra acestora. Adica influenteaza compozitia produselor pe care le bem sau le mancam. Nu e vorba ca se arde carnea sau se topeste punga, ca este intr-adevar rezistenta la temperaturi inalte, dar nu stiu daca este free BPA. Din ce citesc pe cele afisate de Cerra nu rezulta. Astia scriu cu litere de o schioapa ca e tot mai scump, dc e free BPA.
Plasticul incalzit la peste 50 de grade Celsius, face ca BPA sa influenteze compozitia lichidelor continute de plastic. De aceea si peturile lasate in soare/masina au continut toxic.
Nu se recomanda folosirea recipientelor (banuiesc ca intra si pungile, ca tot un policarbonat e) de plastic cu BPA nici la MO nici la cuptorul clasic, sau orice alta sursa de caldura.

Asa zice teoria, practic ce stim noi pe unde au fost depozitate si la ce temperaturi pet-urile din care bem apa sau altele. Oricum un factor de risc mai putin, cu atat mai bine.

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#5065 Useril este offline   cerra 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 21 March 2012 - 01:32 PM

Vezi postareaAdriana, la 21 March 2012 - 09:14 AM, a spus:

Si la noi tot asa se gasesc cu punga de condimenyte dar... pina le am gasit astea (mai de mult) adica doar pungile, cumparam punga aia cu tot cu condimente si foloseam punga si la cos condimentele ca nu imi placeau. Exista si la rola ca si folia transparenta pungi de astea dar cele individuale sunt mai bune ca nu tre sa le legi la 2 capete. Tot in plic de asta din carton sunt si cele mai mari scrie sus mare pe fatza plicului xxxl.

#5066 Useril este offline   cerra 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationTimisoara

Postat 21 March 2012 - 01:42 PM

Vezi postareaFoxyy, la 21 March 2012 - 09:18 AM, a spus:

Da' pungile astea nu-s de plastic? Din proprie experienta, stiu ca la caldura, plasticul amaraste (se descompune) lichidele (eu doar cu astea am experimentat) cu care vine in contact. La carne / legume, nu se simte nimic?

Da, un fel de plastic dar care rezista la temperaturi mari.Nu se simte nici un gust de plastic, din contra ce prepari in punga are un gust foarte bun chiar daca pui doar cartofi sau legume. Si daca stau sa ma gindesc este toxic chiar gazul cu care gatim sau coacem nu?

Las ca nu prajesti in fiecare zi in punga. Eu sapt asta probabil ca o sa folosesc iarasi punga ptr ca va trebuii sa fac jebra (vine prietenul copilei si doar nu o sa ii zic ca`i post. In punga se face foarte buna jebra si repede.

Exista si un alt fel de pungi cu mult mai groase in care pui rulada sau piciorul de porc( la care se lasa doar copitele si soricul intact fara os) care se umple si se pune in punga de aia si se fierbe in apa, apoi se lasa la racit si se feliaza rece pastrand forma initiala pe platou. Ii zice cumva in italiana eu ii zic picior umplut. Nu am mai facut de ani multi specialitatea asta.

#5067 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 21 March 2012 - 01:48 PM

Vezi postareacerra, la 21 March 2012 - 01:42 PM, a spus:

Exista si un alt fel de pungi cu mult mai groase in care pui rulada sau piciorul de porc( la care se lasa doar copitele si soricul intact fara os) care se umple si se pune in punga de aia si se fierbe in apa, apoi se lasa la racit si se feliaza rece pastrand forma initiala pe platou. Ii zice cumva in italiana eu ii zic picior umplut. Nu am mai facut de ani multi specialitatea asta.

Zampone ii zice. Dar italienii il mananca in general doar 1 data pe an de Revelion. Avem si topic deschis de Adriana (cotechino/zampone con lenticchie). Am si eu o bucata, o sa o fac ... probabil de Paste ... :notworthy:

#5068 Useril este offline   cerra 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationTimisoara

Postat 21 March 2012 - 02:04 PM

Vezi postareaDaniella, la 21 March 2012 - 01:48 PM, a spus:

Vezi postareacerra, la 21 March 2012 - 01:42 PM, a spus:

Zampone ii zice. Dar italienii il mananca in general doar 1 data pe an de Revelion. Avem si topic deschis de Adriana (cotechino/zampone con lenticchie). Am si eu o bucata, o sa o fac ... probabil de Paste ... :notworthy:

Asa!

Imi faci pofta acum :floare:

Eu stiam de Zampone dupa vremea cand functiona la noi la Timisoara COMTIM (un abator) unde o parte din semipreparate era cumparat de Italieni si se faceau mai multe specialitati ptr Italia. Eu primeam de acolo si il fierbeam acasa. Era foarte bunnnnn asa umplut.

Si acum cum Zampone nu avem (adica eu) va servesc cu o salatica buna, buna.

una asa ptr sotul meu
Imagine atasata: monthly_03_2012/post-1316-13323317459011.jpg

si asta ptr mine si copila (am papat linga o bucata de palcinta cu iaurt)
Imagine atasata: monthly_03_2012/post-1316-13323318197207.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2012/post-1316-13323318430657.jpg

#5069 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor

Postat 21 March 2012 - 02:08 PM

Cerra, jebra ce e?

#5070 Useril este offline   cerra 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationTimisoara

Postat 21 March 2012 - 02:34 PM

Vezi postareaAdriana, la 21 March 2012 - 02:08 PM, a spus:

Cerra, jebra ce e?

Specialitate Cehia.

Piept sau cap de piept de porc cu tot cu os (coasta) care se gateste bucata mare intreaga marinata si condimentata bine in cuptor (asa ca la restaurante cuptoarele) cum eu acasa nu am cuptor de ala o fac in punga asta si iese ca si cea din Cehia.

Jebra cehia Asta ce vezi are cam vreo 9oogr poti cere si mai mult:))

Aici la un restaurant cu specific unde se serveste jebre.

Sunt asa de tare condimentate ca iei foc.

Imagine atasata: monthly_03_2012/post-1316-13323324846011.jpg

si astea jebrele mele facute acasa dar nu chiar asa de iuti sa iti stea inima

Imagine atasata: monthly_03_2012/post-1316-13323330491055.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2012/post-1316-13323330609423.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2012/post-1316-13323331465042.jpg

Sunt rumene pe dinafara patrunse bine si suculente pe dinauntru.

La prietenul Denisei ii plac mai mult jebrele mele zice intodeauna ca le fac mai bune ca cehii:))))

#5071 Useril este offline   cerra 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationTimisoara

Postat 21 March 2012 - 02:38 PM

OFF, acasa cand le faci se pun dupa condimentare si marinare in punga cu partea osoasa`n jos.

#5072 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 21 March 2012 - 04:04 PM

Cerra arata foarte apetisant in primul rand salata, as manca ambele variante :tongue3: , dar nu in ultimul rand jebrele :rolleyes:
cat timp le marinezi si cu ce ? cred ca merg si in vas de jena cu capac, in loc de punga, asa fac eu costitele de miel de paste (De fapt multe fripturi le fac asa) si ies o minunatie!

#5073 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 21 March 2012 - 04:46 PM

Salatele mirobolante ale Cerrei imi fac si acum cu ochiul, :tongue3: dar pana la urma m-am scos si eu cu ceva.
Zic din gura doar caci nu mai am mojo in acumulatorii de la camera.
O salata de castraverzi cu prima leurda de anul acesta :rolleyes:
Stropita cu ulei de samburi (de bostan)si suc de lamaie. Urzici, poate maine.
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#5074 Useril este offline   Ioana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 21 March 2012 - 05:14 PM

am plans si am mancat, am mancat si am baut apa, iara am mancat si plans :rolleyes:

mancare indiana cu naut servita cu chapati
Imagine atasata: monthly_03_2012/post-479-13323430349291.jpg

Acasa la mine

#5075 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 21 March 2012 - 05:30 PM

Vezi postareaIoana, la 21 March 2012 - 05:14 PM, a spus:

am plans si am mancat, am mancat si am baut apa, iara am mancat si plans :rolleyes:

Atasament mancare indiana cu naut.jpg

Vai de mine cata suferinta :tongue3: !

#5076 Useril este offline   Ioana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 21 March 2012 - 05:34 PM

Vezi postareaany_annette, la 21 March 2012 - 05:30 PM, a spus:

Vezi postareaIoana, la 21 March 2012 - 05:14 PM, a spus:

Atasament mancare indiana cu naut.jpg

Vai de mine cata suferinta :tongue3: !

:toothy6: nu ma las, ador mancarurile picante, bine puteam pune mai putine condimente,da ce farmec mai avea :scratch:

Acasa la mine

#5077 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 21 March 2012 - 07:49 PM

Parmi-Geany... :rolleyes:

Imagine atasata: monthly_03_2012/post-405-13323521498794.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2012/post-405-13323521574089.jpg

Si o salatica vesela la final..

Imagine atasata: monthly_03_2012/post-405-13323521410359.jpg

#5078 Useril este offline   cerra 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationTimisoara

Postat 21 March 2012 - 10:50 PM

Vezi postareaDaniella, la 21 March 2012 - 04:04 PM, a spus:

Cerra arata foarte apetisant in primul rand salata, as manca ambele variante :) , dar nu in ultimul rand jebrele :)
cat timp le marinezi si cu ce ? cred ca merg si in vas de jena cu capac, in loc de punga, asa fac eu costitele de miel de paste (De fapt multe fripturi le fac asa) si ies o minunatie!

cu 2 zile inainte

Usturoi pisat,chili, piper, boia de ardei dulce (putina)chimion pisat, cimbru,sos de soya si putina apa. Toate astea se imbina apoi se unge carnea (bucata de carne de despica intre coaste dar nu de tot)si se pune in vas sau o punga sigilata bine. In cehia fac pe linga condimente o zama de chilli ca si sufletul iti este iute apoi pe linga saramura iute mai freaca si pe dinafara cu chilli cu seminte.

Din cauza ca este asa de iute la masa iti aduce si un sos de hrean cu mar ras in el (se vede in poza)

cred ca aduce hreanul cu mar tocmai sa nu uiti ca ai mancat jebre in cehia:))

Imi place picant dar erau asa picante incat imi venea sa plang si daca a vazut ospatarul ca nu maninc a pus la pachet. Acasa am razuit toata iuteala de deasupra si am dat baietilor dimineata la mic dejun ptrintre altele. Ei au lins tot dupa platou.

#5079 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 22 March 2012 - 12:18 AM

Vezi postareacerra, la 21 March 2012 - 10:50 PM, a spus:

Usturoi pisat,chili, piper, boia de ardei dulce (putina)chimion pisat, cimbru,sos de soya si putina apa. Toate astea se imbina apoi se unge carnea (bucata de carne de despica intre coaste dar nu de tot)si se pune in vas ...

fain! merci :)

#5080 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor

Postat 22 March 2012 - 09:21 AM

Valeleu cum poa' sa arate jebra asta, mersi cerra pentru informatii :toothy9;

Arata acest topic

• 793 Pagini +
  • « Prima