Ce ati gatit astazi?
#5121
Postat 23 March 2012 - 08:06 PM
#5122
Postat 23 March 2012 - 08:11 PM

Si mai vreau sa stiu de la Geluza cum face tinctura de propolis!

#5123
Postat 23 March 2012 - 08:13 PM
Imagini atasate
#5124
Postat 23 March 2012 - 08:14 PM
Eataly, la 23 March 2012 - 08:11 PM, a spus:

Si mai vreau sa stiu de la Geluza cum face tinctura de propolis!

Serios, iti place si tie anghinarea cu smantana

Cureti anghinarea, o tai in 4, o pui la fiert in apa clocotita 10 minute.
O scurgi de apa si o pui intr-o tigaie cu unt si o lasi 15 minute. Mai adaugi apa daca cere.
Pui smantana (eu cand am pun cu gust de ciuperci ca merge de minune) , sare, piper si lasi pana scade la jumatate. Gata.
#5125
Postat 23 March 2012 - 08:19 PM

#5127
Postat 24 March 2012 - 10:51 AM
Eataly, la 23 March 2012 - 11:57 AM, a spus:
lili, la 22 March 2012 - 10:40 PM, a spus:
Ce ai tu in oala e bun , dar eu vreau oala ta, doamne ce imi plac oalele astea dar la mine in Brasov nu am vazut pe nicaieri
Lili, gasesti in Brintex, printre "chioastele" de acolo e un magazin de casnice, au de la mici la mari .Toate culorile.I-am luat eu lui mama.
Daca nu, le-am vazut la Universal la ultimul etaj, tot la un raion de casnice, aceasi marca cu vro 4-5 lei mai scumpe.Ca deh sunt de la Universal.

O intreb pe sora-mea cum se chema ala din Brintex, eu nu-mi aduc aminte.
Multumesc frumos fetelor
Nici eu nu mai stiam cum se numeste ,bine ca mi-a adus aminte Carminap

O sa merg cu prima ocazie si o sa caut
#5128
Postat 24 March 2012 - 01:40 PM
Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!
#5129 Guest_Gelutza_*
Postat 24 March 2012 - 03:20 PM
Eataly, la 23 March 2012 - 08:11 PM, a spus:

Si mai vreau sa stiu de la Geluza cum face tinctura de propolis!

E asa de usor sa prepari tinctura de propolis...
Exista o proportie care trebuie respectata cu strictete pentru eficienta tincturii obtinute.
La 100 ml. alcool rafinat de peste 80 de grade se aduga 20 de grame propolis brut( eu il am de la albinutele mele).Acest amestec se lasa la macerat doua saptamani, dupa care strecori partea limpede de la suprafata sticlei si folosesti la vindecarea oricarei rani si a multor afectiuni...sunt oof daca voi continua, dar iti spun cantitati si tot ce te intereseaza in privat sau la un topic cu de toate.Bine ca mi-ai adus aminte sa cauat folderul cu beneficiile propolisului!
#5130
Postat 24 March 2012 - 04:38 PM

Daca vrei si ai timp pui toate informatiile astea pretioase acolo.Eu sunt foarte interesata.

#5131 Guest_Gelutza_*
Postat 24 March 2012 - 09:14 PM
Eataly, la 24 March 2012 - 04:38 PM, a spus:

Daca vrei si ai timp pui toate informatiile astea pretioase acolo.Eu sunt foarte interesata.

Promit sa pun acolo, toate informatiile pe care le am si le-am si verificat, eu folosesc mult, mult produsele stupului fiindca imi sunt la indemana.
#5132
Postat 25 March 2012 - 06:13 PM

#5133 Guest_Gelutza_*
Postat 25 March 2012 - 08:35 PM

Peste, cega si scrumbie;
Carnati home-made si pulpa de porc; au facut aia mici bucatile de carne subtiri si uscate, asa le place lor, eu eram la manastire si ei si-au facut de cap!

A fost acompaniament greu de descris...mamaliga rasturnata peste branza veche( asa-i zice baciul),smantana, sos de usturoi cu hrean si rosii integi puse la borcan fara zeama(home-made) si verdeata pe deasupra

Am avut si ciorba de capatani de crap romanesc, nepozata, facuta dimineata la ora cinci fiindca eu am plecat la manastire cu treburi de binefacere si a ramas legitimul si pescarul sef al gastii sef de ostilitati grataresti!
Ciorba am mancat doar noi, generatia de mijloc, generatia tanara s-a dat doar la gratare!

Scrumbia fripta

Mamaliga

Fripturile


O portie cu cega si scrumbie scaldate in sosul de usturoi.
Pozele sunt facute tot de altii, eu cand am ajuns am facut mamaliga si s-au repezit ca hunii, era frumoasa o poza de grup pe masa de afara, dar mi-ar fi fost imposibil, prea multa aglomeratie dauneaza grav aranjamentele pozografice!
#5134
Postat 25 March 2012 - 09:08 PM
Desi s-a mancat peste, eu am facut ieri somon si azi biftec cu sos gorgonzola si sparanghel.

#5135
Postat 25 March 2012 - 10:48 PM
#5137
Postat 26 March 2012 - 12:11 PM

Mazare "alba" cu chiftelute (aburinda )

#5138
Postat 26 March 2012 - 09:50 PM

salata verde
