Forum Culinar: Ce ati gatit astazi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 793 Pagini +
  • « Prima
  • 300
  • 301
  • 302
  • 303
  • 304
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce ati gatit astazi?

#6021 Guest_Gelutza_*

  • Grup: Guests

Postat 23 August 2012 - 09:51 AM

Vezi postareamoatza, la 22 August 2012 - 05:20 PM, a spus:

Krisa si Gela sunt la dieta, bag seama! bun, bun!
Gela, fac uitat tortul ala de l-am vazut la dulciuri.

Eu am prestat niste chiftele marinate, superbun a iesit sosul, cu rosiile astea de gradina.


Asa o fi,am dat-o pe salate, dar involuntar! :toothy9; Azi nu vreau nimic decat salata si smoothie la greu, sa ma vitaminizez!
Salata de vinete nu ne lipseste din frigider, fiindca se coc vinete si ardei pentru iarna si eu fur de la rezerva de stat si pregatesc zilnic un castronas de salatica. Intr-o zi cu rosie decojita rasa, alta data cu doua trei fasii de ardei copt, pot spune ca e alta salata, da?
Asta am facut-o azi pentru ca d-nul Gelu a copt vinete in zori sa nu-l apuce canicula.
Si nu am copt vinete batrane, dar ma enerveaza ca avem un soi cu multe seminte si oricat de devreme le-ar culege,tot asa cu seminte sunt, dar sunt f. gustoase. :-*
Imagine atasata: monthly_08_2012/post-1400-13457079784696.jpg

Imagine atasata: monthly_08_2012/post-1400-13457081853108.jpg

#6022 Useril este offline   krisa 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 31
  • Inregistrat: 19-June 12

Postat 23 August 2012 - 06:21 PM

Nu e cine stie ce gateala, dar asta e. Nuggets din piept de pui la cuptor cu salata.

Imagine atasata: monthly_08_2012/post-1579-13457388493897.jpg

#6023 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 23 August 2012 - 06:33 PM

sa va fie de bine gatelile! mamma mia ce e aici! ...valeu!
fur salata Gelutzei, ca nu refuz niciodata salata de vinete si nuggets-ii de la Krisa ! ... vreau sa stiu cum i.ai facut, te rog?

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#6024 Useril este offline   krisa 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 31
  • Inregistrat: 19-June 12

Postat 23 August 2012 - 07:11 PM

Dani "ieste" foarte complicat de facut :P. In cateva cuvinte tai pieptul de pui in ce figuri geometrice vrei tu, sarezi, piperezi. Separat bati un ou, pui bucatelele in oul batut.Intr-o punga alimentara amesteci pesmet cu faina si pui bucatelele de pui. Apoi agiti punga bine bine in ce directii vrei tu astfel incat sa se lipeasca pesmetul.Intr-o tava pui hartie de copt, asezi bucatelele si bagi la cuptor.

#6025 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 24 August 2012 - 01:39 PM

Am primit niste branza afumata (de la cumnat facuta de parintii lui )am facut o ..oooo!! :tongue3: pizza alba, hai sa-i spunem ,fara sos de rosii si fara carne,doar cu ceapa ,ardei iute ,oregano ulei de masline ,branza afumata ,parmigiano si cascaval...Sos am servit separat...

Imagine atasata: monthly_08_2012/post-405-13458082797741.jpg

Imagine atasata: monthly_08_2012/post-405-1345808274653.jpg

#6026 Guest_Gelutza_*

  • Grup: Guests

Postat 24 August 2012 - 07:10 PM

Eu am facut tarta dupa tarta fiindca m-am indragostit de aluatul de tarta al Adrianei de la linkul asta
http://artaculinara....ze-de-conopida/
Ieri am facut din frunze de tot felul si am pus si adei rosu ca sa-i dau culoare in obraji; buna, buna!
Imagine atasata: monthly_08_2012/post-1400-13458275768399.jpg
In seara asta am facut cu multe ciuperci,cascaval si am ornat-o cu rosii, dar n-am mai apucat sa fac si poza sexiunii ca mi s-a luat aparatul din mana pe motiv sa o tai mai repede :tongue3: !
Inainte de cuptor
Imagine atasata: monthly_08_2012/post-1400-13458278385223.jpg
Dupa cuptor

Si-am facut si maslinutele in aluat ale lui Lily, de data asta le-am dat si prin susan si pe urma bereeeeee!
Imagine atasata: monthly_08_2012/post-1400-13458280010355.jpg
Si o sa ziceti ca suntem niste mancaciosi...si ce daca!
E prea cald si ne mai adunam seara la aer,la o tabla, un rummy,si doar n-oi tine oamenii cu ochii in soare... o maslina, acolo, merge cu bere!

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_08_2012/post-1400-1345827909599.jpg


#6027 Useril este offline   petunie 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,817
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDeutschland

Postat 24 August 2012 - 08:40 PM

Musaca de cartofi...mamaaa de cand am poftit la ea Imagine postata ;am infulecat doua portii Imagine postata

Imagine atasata: monthly_08_2012/post-59-13458336328085.jpg
Manchmal ist weniger einfach mehr....

#6028 Useril este offline   Lizura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 866
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationcrywolf

Postat 24 August 2012 - 11:24 PM

Vezi postareapetunie, la 24 August 2012 - 08:40 PM, a spus:

Musaca de cartofi...mamaaa de cand am poftit la ea Imagine postata ;am infulecat doua portii Imagine postata

Atasament 009.jpg

Auleu ce buna e!
Asta e prima gateala pe care a facut-o al meu anul trecut pt poftele mele de sarcina. Sa il fi vazut cu lingura intr-o mina si cu telefonul la ureche, facea musaca pe fir direct cu soacra sa:))

Gelutza numai minunatii. Ce e ultimaa tarta? si cum sint maslinutele alea in aluat? cum faci aluatul?
Imagine postata
Imagine postata

#6029 Useril este offline   laura_lala 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 1,128
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationPortugalia

Postat 25 August 2012 - 12:17 AM

Numai bunatati pe aici! La noi legumele si fructele-s foarte scumpe anul asta. Cum aici nu gasesc gulii si ardeii erau vestezi si scumpi am hotarat sa fac o adaptare: napi umpluti!

Foarte gustosi au iesit:

Imagine atasata: monthly_08_2012/post-97-1345846533601.jpg

#6030 Useril este offline   lili 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,008
  • Inregistrat: 07-July 11
  • LocationBrasov

Postat 25 August 2012 - 07:31 AM

Am primit aseara o gaina de la tara si o fazanita.N-am mai gatit niciodata fazan.
Fetelor, aveti idee de vreo reteta de fazan la cuptor?

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_08_2012/post-1233-13458726779682.jpg


#6031 Useril este offline   petunie 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,817
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDeutschland

Postat 25 August 2012 - 09:48 AM

Vezi postareaLizura, la 24 August 2012 - 11:24 PM, a spus:

Vezi postareapetunie, la 24 August 2012 - 08:40 PM, a spus:

Musaca de cartofi...mamaaa de cand am poftit la ea Imagine postata ;am infulecat doua portii Imagine postata

Atasament 009.jpg

Auleu ce buna e!
Asta e prima gateala pe care a facut-o al meu anul trecut pt poftele mele de sarcina. Sa il fi vazut cu lingura intr-o mina si cu telefonul la ureche, facea musaca pe fir direct cu soacra sa:))

Gelutza numai minunatii. Ce e ultimaa tarta? si cum sint maslinutele alea in aluat? cum faci aluatul?


Hehe,ce om bun ai :rolleyes:

Reteta maslinelor aperitiv e asta a lui Eataly:
http://artaculinara.com/forums/topic/3771-masline-aperitiv/

,dar daca nu ai toate ingredientele poti folosi cu succes reteta de aluat de la tarta Adrianei:

http://artaculinara....e-conopida/,ies excelent de bune si aluatul e un vis,asa frumos se lucreaza.
Manchmal ist weniger einfach mehr....

#6032 Useril este offline   AllyMcBeal 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 65
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 25 August 2012 - 10:02 AM

Eu din fazan fac doar supa, iar carnea o fac salata de beuf (ma rog, de fazan). Supa ca cea pe fazan nu mai exista pe lume !
La cuptor, fara ceva sos, nu stiu cum ar merge, ca e seaca (fara grasime) carnea. Poate invelit in slaninuta sau bacon, dar se schimba gustul. Sau poate in punga de copt.
Si eu vreau fazan !!!

#6033 Guest_Gelutza_*

  • Grup: Guests

Postat 25 August 2012 - 11:38 AM

[quote name='Lizura' date='25 August 2012 - 01:24 AM' timestamp='1345843475' post='161075']
[quote name='petunie' date='24 August 2012 - 09:40 PM' timestamp='1345833639' post='161067']


Gelutza numai minunatii. Ce e ultimaa tarta? si cum sint maslinutele alea in aluat? cum faci aluatul?
[/quote]
Bine ca ti-a raspuns petunica mai repede si ti-a dat si linkurile ajutatoare! :rolleyes:
Am vazut ca pozele s-au intercalat , eu le pusesem intr-o alta ordine. In ultima tarta am avut la umplutura ciuperci din conserva- in cantitate majoritara, un manunchi de frunze tinere de praz( pentru ca el este micut acum) cascaval ras pe deasupra, 3 oua, branza de mai mute feluri ( aveam resturi prin frigider) usturoi, piper, oregano si patrunjel mult.A fost foarte gustoasa.

#6034 Guest_Gelutza_*

  • Grup: Guests

Postat 25 August 2012 - 11:47 AM

Vezi postarealili, la 25 August 2012 - 07:31 AM, a spus:

Am primit aseara o gaina de la tara si o fazanita.N-am mai gatit niciodata fazan.
Fetelor, aveti idee de vreo reteta de fazan la cuptor?

Lili, de doua ori in ultimii ani am avut si eu placerea sa primesc fazani de la prietenii vanatori ai sotului pescar! :rolleyes:
Eu i-am facut la cuptor , dupa ce in prealabil au stat mult la marinare alaturi de ceapa tocata solzisori, usturoi, piper, cimbru, uelei de masline si vin, eu rosu am pus, fiindca din acela aveam.O data i-am bagat la cuptor pe pat de cartofi taiati rondele su rozmarin printre ei, altadata cu ciuperci medii taiate in doua. Noua ne-au placut mult asa si am servit cu salate ce necesita dressing acrisor.
Spor la bucatarit!

#6035 Useril este offline   lili 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,008
  • Inregistrat: 07-July 11
  • LocationBrasov

Postat 25 August 2012 - 05:18 PM

Gela, asa o sa o gatesc si eu , la cuptor , si o sa pun vin alb ca de ala am.Are grasime multa, o sa o culeg si o pastrez pentru supe.

#6036 Guest_Gelutza_*

  • Grup: Guests

Postat 26 August 2012 - 11:26 AM

Vezi postarealili, la 25 August 2012 - 05:18 PM, a spus:

Gela, asa o sa o gatesc si eu , la cuptor , si o sa pun vin alb ca de ala am.Are grasime multa, o sa o culeg si o pastrez pentru supe.

Sigur o sa fie super si abia astept sa ne arati cum ti-a iesit!

Sa pun si eu rulourile cu legume grilate si sos pesto de aseara, ca la mine in fiecare seara, vrei, nu vrei tre' sa aiba lumea dupa ce bea berea, doar 42 de grade au fost ieri la Calarasi... s-a stat afara pan' la 2 trecut de fix! :love7:

Imagine atasata: monthly_08_2012/post-1400-13459731498796.jpg

Imagine atasata: monthly_08_2012/post-1400-1345973188978.jpg

#6037 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 26 August 2012 - 11:31 AM

Complectez la mindretile Gellei.

ciorbita cu dovlecel, morcov, rosie decojita si taiata cubulete, leustean, codite de ceapa verde.Am vrut sa o fac dreasa dar azi sotul meu a vrut simplu ca la tara :love7: :) :)

Imagine atasata: monthly_08_2012/post-1316-13459734936422.jpg

#6038 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 26 August 2012 - 11:46 AM

Lili, daca are grasime inseamna ca e de crescatorie. Eu am avut cativa salbatici, alergati de tren ( si i-a invins trenul, de-aia au ajuns la mine :love7: )
Dupa ce am scapat de fulgi - chestie care la tine e pas!- i-am tinut la marinat in felii de kiwi. Are asta o enzima care-i de bine la carnurile hotarate sa nu se lase usor. Dupa marinare, l-am uns interior/exterior cu boia dulce, usturoi, sare, piper, l-am invelit in bacon si m-am plictisit cu el in cuptor. Din kiwi am facut un sos, dupa ce l=am sotat in unt si l-am asezonat.
Parerea mea: ptr un singur amarat n-as aprinde cuptorul.

#6039 Useril este offline   Ellani 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,352
  • Inregistrat: 21-August 11

Postat 26 August 2012 - 12:20 PM

N-am avut niciodata 'intalnire' cu fazan, asa ca nu ma pot pronunta la tema lui.

Dar ma pronunt la tema topicului cu budinca de cartofi si parjoale pane.

Imagine atasata: monthly_08_2012/post-1267-13459760715179.jpg

#6040 Useril este offline   lili 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,008
  • Inregistrat: 07-July 11
  • LocationBrasov

Postat 26 August 2012 - 12:28 PM

Vezi postareamoatza, la 26 August 2012 - 11:46 AM, a spus:

Lili, daca are grasime inseamna ca e de crescatorie. Eu am avut cativa salbatici, alergati de tren ( si i-a invins trenul, de-aia au ajuns la mine :love7: )
Dupa ce am scapat de fulgi - chestie care la tine e pas!- i-am tinut la marinat in felii de kiwi. Are asta o enzima care-i de bine la carnurile hotarate sa nu se lase usor. Dupa marinare, l-am uns interior/exterior cu boia dulce, usturoi, sare, piper, l-am invelit in bacon si m-am plictisit cu el in cuptor. Din kiwi am facut un sos, dupa ce l=am sotat in unt si l-am asezonat.
Parerea mea: ptr un singur amarat n-as aprinde cuptorul.

Moatza , nu e de crescatorie, le-am primit cu fulgi, doar taiate de un prieten de familie care are o mica ferma ,si eu acasa le-am curatat.Da nu puteam sa pozez orataniile asa taiate.Azi o pun in baitz si maine seara o gatesc, ca azi n-are rost ca am gatit supa cu taitei, pilaf,vinete cu maioneza si un muschiulet mic de porc la cuptor.
Sper sa apuc sa fac poze mai tarziu.

Arata acest topic


  • 793 Pagini +
  • « Prima
  • 300
  • 301
  • 302
  • 303
  • 304
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

2 useri citesc topicul
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi