Ce ati gatit astazi?
Postat 06 April 2013 - 09:23 PM
Postat 06 April 2013 - 10:43 PM

#7625 Guest_Gelutza_*
Postat 07 April 2013 - 02:44 PM

A fost si un gratar aprins printre doua reprize de ploaie pentru cei ce au dorit asta...

Postat 07 April 2013 - 10:02 PM
Azi am avut prietenii nostri dragi la masa si ne`am bucurat ca ne`am intalnit iarasi.
Asta a fost meniul nostru cu exceptie painea si cartofii duchesse meniul este Monti.
ciorba de burta

ardei rondele in otet

pui fripti

legume la tigaie

salata verde

cartofi duchesse (forma asta am ales`o eu)

fripturica de porc pikanta

mujdei si painica

barcute din vinete umplute

sos rece din maioneza, usturoi, smantana

Postat 07 April 2013 - 10:06 PM

Postat 07 April 2013 - 10:59 PM
Postat 09 April 2013 - 07:04 PM
Postat 09 April 2013 - 10:07 PM

Eu, cartofi cu carne de miel la cuptor

Postat 09 April 2013 - 10:49 PM
Postat 10 April 2013 - 11:43 AM

gelutza nu am mai mancat fasole batuta de nici nu mai tin minte ,trebuie sa fac neaparat

Geanino m-ai omorat cu tocineii..

cum ii faci ?

eu in ultimele 2 zile
salata de ton cu porumb ,maioneza(in care am pus ansoa si capere) si ceapa rosie ..just for me!(barbatul nu mananca )

supa crema de conopida ....just for me ! (barbatul nu mananca supe crema nici daca moare de foame)

piept de rata cu legume

cartofi cu carnatz la grill

,eu legume la grill cu sos de leurda( 1 iaurt grecesc ,o legatura mare leurda,o mana de patrunjel ,ulei de masline,sare ,piper-toate la robot)

Postat 10 April 2013 - 12:03 PM
Postat 10 April 2013 - 01:24 PM

Cristina un carnat de genul ala de-l vad la tine in poza am luat si eu azi,tocmai il frig,am pilaf si acum fierb sfecla rosie sa fac cu hrean,cum eu nu mananc ,carnat,imi fac un sos dulce iute acrisor cu ceapa, ananas si ardei gras rosu,sos de rosii ,balsamic,soya,ardei iute.
Tocineii,se rad cartofi pe razatoarea cu ochiuri mici si se storc bine in pumni,se leaga cu oua(la 2 cartofi mari 2 oua )1 lingura de smantana grasa am pus eu si putina branza de oi sau cascaval ras,2 linguri de faina,sare piper,se mai poate pune verdeata ,eu nu am pus,si se formeaza ca la parjoale ,si se frig in tigaia cu ulei incins ca la parjoale sau si mai bine precum clatitele cu mere alea de le pui cu lingura(compozitia astora e undeva intre)am mai aplatizat in tigaie cu dosul lingurii ca sa se labarteze putin si sa nu fie grosi/inalti,prajiti intai pe o parte apoi cu paleta intorsi pe cealalta,daca nu pui sare piper branza se por servi si cu zahar pudra deasupra sau dulceata,serviti cu smantana sau iaurt,daca-i faci asa sarati se pot servi ca atare,cu smantana sau iaurt,sau ca si garnitura ,
Da pe net o cautare cu tocinei si vezi mai multe,eu am vazut cu ,cartoful fiert si apoi procedat la fel,vreau sa incerc si varianta aia,in poza respectiva aratau bine,din pacate nu putem pune link...las ca-ti dau pe p.m

Din pacate nu ma lasa sa-ti trimit p.m

Postat 10 April 2013 - 01:27 PM
Postat 10 April 2013 - 01:31 PM
Geany, la 10 April 2013 - 01:24 PM, a spus:

+1

mie nu imi plac nici tocineii, nici tocii cu barabulele fierte. Eu cand nu am chef sa fac asa nicute, fac asa cat tigaia daca nu fac toci umplut la cuptor cu barabulele crude.
Nu am mai facut demult tare si acum chiar ca imi este pofta.
Postat 10 April 2013 - 01:35 PM
Geany, la 10 April 2013 - 01:24 PM, a spus:

Cristina un carnat de genul ala de-l vad la tine in poza am luat si eu azi,tocmai il frig,am pilaf si acum fierb sfecla rosie sa fac cu hrean,cum eu nu mananc ,carnat,imi fac un sos dulce iute acrisor cu ceapa, ananas si ardei gras rosu,sos de rosii ,balsamic,soya,ardei iute.
Tocineii,se rad cartofi pe razatoarea cu ochiuri mici si se storc bine in pumni,se leaga cu oua(la 2 cartofi mari 2 oua )1 lingura de smantana grasa am pus eu si putina branza de oi sau cascaval ras,2 linguri de faina,sare piper,se mai poate pune verdeata ,eu nu am pus,si se formeaza ca la parjoale ,si se frig in tigaia cu ulei incins ca la parjoale sau si mai bine precum clatitele cu mere alea de le pui cu lingura(compozitia astora e undeva intre)am mai aplatizat in tigaie cu dosul lingurii ca sa se labarteze putin si sa nu fie grosi/inalti,prajiti intai pe o parte apoi cu paleta intorsi pe cealalta,daca nu pui sare piper branza se por servi si cu zahar pudra deasupra sau dulceata,serviti cu smantana sau iaurt,daca-i faci asa sarati se pot servi ca atare,cu smantana sau iaurt,sau ca si garnitura ,
Da pe net o cautare cu tocinei si vezi mai multe,eu am vazut cu ,cartoful fiert si apoi procedat la fel,vreau sa incerc si varianta aia,in poza respectiva aratau bine,din pacate nu putem pune link...las ca-ti dau pe p.m

Din pacate nu ma lasa sa-ti trimit p.m

Multumesc Geanino

p.s:eu dadeam cartof pe razatoarea cu ochiuri mari ,amestecam cu faina si ou si ii prajeam in ulei incins....(asta pe vremea cand aveam 15 ani)
Ma gandesc ca daca ii facem cu cartofi fierti se pierde reteta de baza,implicit numele de tocinei ,devin chiftele de cartofi ..
Fetelor

Acum 30 min ,cand am luat pranzul ...
Barbatu' salata de cartofi

si eu o salata ....

Postat 10 April 2013 - 01:56 PM
Uitati aici si crusta facut cam asa cu cartof ras http://artaculinara....e-cartofigeany/