Buna! azi l-am intrebat pe domnu' Geany' ce ar dori sa mai manance,asa ca mi-a spus ,sa-l mai surprind '' cu ceva in aluat asa cum am facut cu placintele crete cu branza si langosii,initial i-am spus ca nici nu ma gandesc sa mai framant,dar apoi mi-am zis ''de ce nu?!''

,m-am gandit sa fac niste crenvusti in aluat,dar nu stiam ce aluat ,asa ca am combinat mai multe tehnici vazute ba pe acest forum,ba pe celalat,am facut un aluat dintr-un ou intreg,lapte caldut,putin lapte batut,putina drojdie proaspata,zahar,sare,faina,la sf. desprins de pe maini cu putin ulei,am intins o foaie pe care am unso cu un strat gros de margarina moale si am rulat un rulou gros asa cum am vazut la aluatul simplu de foietaj a lui Omide de pe celalalt forum,am taiat in jumate apoi iar fiecare jumate in jumate si iar ca sa obtin 8 bucati pe care le-am dat la rece.
Am fiert 8 crenvusti(vita cu porc afumati am avut eu ,subtiri)intepati ca sa nu se crape,nu s-au crapat,decojiti,apoi am intins cu sucitorul fiecare bucatica de aluat,am pus crevustiul pe o latura si ca si la parizienele de pe acest forum am facut crestaturi pe orizontala cu cutititul,dar fara sa ma duc chiar pana la capat,am rulat,pensulat cu putin ou batut cu lapte (mi-am oprit din compozitie intr-o cescuta ca sa nu mai stric altul)presarat cu mac si susan si gata asta ie'

(huni in extaz)
Si porumb fiert din nou