Forum Culinar: Ce ati gatit astazi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 792 Pagini +
  • « Prima
  • 462
  • 463
  • 464
  • 465
  • 466
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce ati gatit astazi?

#9261 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 22 March 2015 - 09:49 PM

Ooohhoo!!! s-o luam cu inceputul :)
1 la mana mici :) mi s-a facut pofta!

2 Chiftele din aluat de carnati cu masline si sos suna super interesant,s-a marcat si asta.

3 Fasole facaluita cu maio' nu am mai facut :) cum e?! ai frecat-o cu maioneza?! Poti sa detaliezi putin te rog?!

#9262 Useril este offline   Kiva 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 821
  • Inregistrat: 19-September 10
  • LocationDE

Postat 22 March 2015 - 09:54 PM

Vezi postareamoatza, la 22 March 2015 - 09:37 PM, a spus:

on: ciorba de vitel, chiftele(din aluat de carnati) cu sos si masline, fasole cu ciolan, fasole facaluita cu maioneza, friptura de vitel cu ghebe, salate din tot felul de trufandale.


Moatzo, cum e asta, nu am mai auzit pana acum de combo-ul asta :)

#9263 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 22 March 2015 - 10:17 PM

A mai scris odata Pusha ca pune maio in fasolea facaluita si ca e wow.

#9264 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 24 March 2015 - 04:29 PM

Cu prima ocazie am să încerc și eu fasolea cu maioneză, că tare sunt curioasă.
Sorina

#9265 Useril este offline   Kiva 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 821
  • Inregistrat: 19-September 10
  • LocationDE

Postat 24 March 2015 - 06:28 PM

Eu ma gandesc ca e prea grea pentru ficat, chiar sanatosi fiind. Insa o astept pe Moatza cu cateva detalii desi ma gandesc ca amesteci pur si simplu fasolea facaluita cu mayo dar poate are ea ceva secrete :appl:

#9266 Userul este online   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,465
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 24 March 2015 - 07:10 PM

Iertati-ma dar "facaluita" ce inseamna? :appl:

#9267 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 24 March 2015 - 07:17 PM

Fasolea bătută... Pireu de fasole
Sorina

#9268 Useril este offline   Kiva 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 821
  • Inregistrat: 19-September 10
  • LocationDE

Postat 24 March 2015 - 07:17 PM

Vezi postareaAdriana, la 24 March 2015 - 07:10 PM, a spus:

Iertati-ma dar "facaluita" ce inseamna? :appl:


Cred ca e regionalism - si bunica-mea tot asa o chema - fasole fiarta si pisata, facuta pure :appl:

Edit: AM pus fasolea sa se fiarba in oala cu presiune ca mi-a facut pofta. Vedem ce iese :appl:

#9269 Userul este online   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,465
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 24 March 2015 - 07:33 PM

aaa, eu credeam ca e vorba de fasolea verde ca virgula cindva se pomenea de ea amestecata cu maioneza

#9270 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 24 March 2015 - 07:33 PM

Vezi postareaGeany, la 22 March 2015 - 09:49 PM, a spus:



3 Fasole facaluita cu maio' nu am mai facut :appl: cum e?! ai frecat-o cu maioneza?! Poti sa detaliezi putin te rog?!


Eu n-am facut, dar am mancat.Si cubulete de castraveti murati prin ea.
Superbuna. :appl:

Nu cred ca se pune multa maioneza, cateva linguri, inlocuind uleiul cu care o "facaluiti".

#9271 Userul este online   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,465
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 24 March 2015 - 07:36 PM

Da' daca se face cu fasolea de la cutie mixata e sacrilegiu? :appl:

#9272 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 24 March 2015 - 08:13 PM

Nu Adriana. Asa iti faci pofta de o fasole facaluita sau cum se mai zice la soldoveni * mesticati* :appl:
Si eu am facut odata doar o mica portie ca aperitiv. e super ok se face rapid :appl:

#9273 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 24 March 2015 - 08:38 PM

Tre sa incerc si eu la proxima ocazie. Fasole batuta cu maio nu am mai auzit.
Azi prepelita "ala sefa" pe langa risotto cu leurda si salata.

Imagine atasata: monthly_03_2015/post-27-14272222709358.jpg

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#9274 Useril este offline   mihamarky 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 142
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationconstanta

Postat 24 March 2015 - 09:22 PM

Leurda rulz! am facut azi unt cu leurda + sare roz + piper (100 g unt pentru 3 legaturi de leurda)

Imagine atasata: monthly_03_2015/post-124-14272248439983.jpg

si icre

Imagine atasata: monthly_03_2015/post-124-1427224867928.jpg

si astea doo cu paine caci I'm back :appl:

#9275 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 24 March 2015 - 09:44 PM

Vezi postareaPeter, la 24 March 2015 - 08:38 PM, a spus:

Tre sa incerc si eu la proxima ocazie. Fasole batuta cu maio nu am mai auzit.
Azi prepelita "ala sefa" pe langa risotto cu leurda si salata.

Peter

Ce tacticos sta tante prepelita picior peste picior.... :appl: O singura data am mancat oratanie de asta si taaaaaaaare buna a fost! :appl:

#9276 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 24 March 2015 - 11:01 PM

Noi ii spunem fasole batuta.Mama pune ceapa prajita cu bulion asa ca noua asa ne place :appl: dar majoritatea banuiesc,ca o fac cu ceapa alba (fara bulion).La asta cu maio'oare se mai pune si ceapa prajita?!poate e indicat sa se puna mai putina,ca sa nu cada greu?!iar maioneza cam cata?! genul 1/4 din cantitatea de fasole sau doar 1-2 linguri?!
Ca sa pun aici toate'' noutatile''pe care le-am auzit despre fasolea batuta/facaluita,amintesc tipsul Mirelei de pe celalalt forum care spunea ca se pune mustar si ca e bestiala ,alta am vazut la tv. la o emisiune culinara ca a servit-o cu miez de nuca prajit presarat deasupra (cica in lipsa de samburi de pin/pinoli)si modul bestial de prezentare/servire a lui nea Puiu care a umplut gogonele murate cu fasolea batuta,acum am auzit pt. prima oara si de varianta asta cu maioneza ,asa ca am strans tot buchetul despre acest subiect :appl:

Si ca sa fiu on :appl: azi am facut o supita buna-buna de pui cu legume si ciocanele de pui fripte servite cu pilaf si salata de varza murata cu mullltt piper.

#9277 Useril este offline   Kiva 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 821
  • Inregistrat: 19-September 10
  • LocationDE

Postat 24 March 2015 - 11:43 PM

Am facut. Cum Moatza nu a avut un ragaz sa vina pe aici azi, am dat un search pe google si am gasit ceva retete.

Eu fac maioneza acasa, aia la minut cu ou crud dar nu am avut niciun strop de lamaie asa ca am folosit ceva ramasa intr-un tub, cumparata. Deh, eram extrem de curioasa si nu am mai avut rabdare pana maine, ma bantuia :appl:)).

Asadar am folosit vreo 5-6 linguri de fasole fiarta (am lasat pentru maine sa fac restul cu maioneza de-a mea), o salota mica mica, jumate catel de usturoi, sare si piper plus vreo 3 linguri de apa fiarta. Am bagat in blender si am facut o crema. La asta am adaugat un castravete murat taiat marunt (idee de la Lili) si cred ac in total vreo 2 linguri de maioneza. Cred ca a fost prea putina mayo pentru ca nu prea se simtea. Maine o fac pe gustate ca am de unde sa imbunatatesc gustul, azi am terminat toata maioneza din casa...:appl:

Concluzie: e interesanta, e buna, nimic de spus, dar pe mine tot ma bantuie ca e cam grea. Ma rog, pana la urma nu o facem in fiecare zi. Si cred ca se potriveste bine pe masa aperitivelor pentru vreo petrecere sau zi mai cu motz. :appl:

Inca o astept pe Moatza sa ne zica ceva proportii.

#9278 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 24 March 2015 - 11:52 PM

Ceapa ai mai prajit-o?!

Si eu fac maioneza aia intr-un minut cu un ou crud ,la ea pun mustar si cativa stropi de otet cand nu am lamaie,nu se simte in ea gustul de otet ci doar de acrut .

#9279 Useril este offline   Kiva 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 821
  • Inregistrat: 19-September 10
  • LocationDE

Postat 25 March 2015 - 09:47 AM

Vezi postareaGeany, la 24 March 2015 - 11:52 PM, a spus:

Ceapa ai mai prajit-o?!

Si eu fac maioneza aia intr-un minut cu un ou crud ,la ea pun mustar si cativa stropi de otet cand nu am lamaie,nu se simte in ea gustul de otet ci doar de acrut .



Mie mi-a fost teama sa pun otet, m-am gandit ca nu iese. Well, o fac azi din ce fasole mi-a ramas de ieri.

Ceapa nu am calit-o deloc, am pus-o cruda si cu usturoiul la fel dar a fost mica mica, cam cat o nuca asadar nu a fost un gust dominant.

#9280 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 25 March 2015 - 10:17 AM

Vezi postareastella, la 22 March 2015 - 10:17 PM, a spus:

A mai scris odata Pusha ca pune maio in fasolea facaluita si ca e wow.

Asa e :appl: ,gasii postarea pe celalalt forum ,se vede treaba ca am uitat complet de ea,asi fi putut sa jur ca nu mai auzisem niciodata de fasolea frecata cu maioneza :appl: ''bratranetzali' maica'' :appl:
Acolo Moatza zice ca nu mai pune ceapa ,doar freaca fasolea cu maioneza si usturoi pana ajunge la consistenta dorita,bashca o data a mai pus si ceva mustar in amestec ,a ornat-o in schimb cu ceapa verde.
Gata acum am retinut-o nu o mai uit,iar nea Radu zice ca doar blenduieste fasolea cu castraveciori murati :) deci multe variante noi numai bune de incercat.

Azi cum m-am dat pe net ,am pus si la han,ma bantuie cartofii fondanti ai lui Gordon :appl: https://www.youtube....h?v=bs_9L61ba5Y

Arata acest topic


  • 792 Pagini +
  • « Prima
  • 462
  • 463
  • 464
  • 465
  • 466
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

8 useri citesc topicul
0 membri, 8 vizitatori, 0 utilizatori anonimi