Forum Culinar: Ce ati gatit astazi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 792 Pagini +
  • « Prima
  • 465
  • 466
  • 467
  • 468
  • 469
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce ati gatit astazi?

#9321 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 21 April 2015 - 02:28 PM

Vezi postareaPeter, la 20 April 2015 - 08:51 PM, a spus:


Lili, tu ai pus intrebarea intrebarilor. 10 puncte! :thumleft:

Peter


La 20 de puncte vreau un premiu! :occasion14:

Cartofii razuiti pusi inaine sau dupa coacere?

#9322 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 21 April 2015 - 05:51 PM

Vezi postareaEataly, la 21 April 2015 - 02:28 PM, a spus:


Cartofii razuiti pusi inaine sau dupa coacere?


Friptura ramine 60 de minute la 175 °C. Dupa 15 minute dupa ce ai pus carnea in cuptorul preincalzit se pun cartofii peste compozitia de carne.

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#9323 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 21 April 2015 - 11:50 PM

Vezi postareaPeter, la 21 April 2015 - 05:51 PM, a spus:

Vezi postareaEataly, la 21 April 2015 - 02:28 PM, a spus:


Cartofii razuiti pusi inaine sau dupa coacere?


Friptura ramine 60 de minute la 175 °C. Dupa 15 minute dupa ce ai pus carnea in cuptorul preincalzit se pun cartofii peste compozitia de carne.

Peter

Carnea cruda, sau calita? :)

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#9324 Useril este offline   bristena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,329
  • Inregistrat: 26-November 09

Postat 22 April 2015 - 11:56 AM

aseara, cina la repezeala: somon, rucola tavalita putin in tigaie cu un strop de ulei si o lingura de urzici

Imagine atasata: monthly_04_2015/post-142-14296966089768.jpg

edit ca am uitat sa atasez dovada (uita-m-ar relele si necazurile)
fiica dacilor

#9325 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 22 April 2015 - 12:18 PM

bris, ce verde, frumos, sanatos si variat le dichisesti tu mereu! Toate bucuriile sa vina in drumul tau! :)

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#9326 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 22 April 2015 - 05:49 PM

Vezi postareaDaniella, la 21 April 2015 - 11:50 PM, a spus:

Carnea cruda, sau calita? :floare:


Carnea cruda
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#9327 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,050
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 23 April 2015 - 02:08 AM

am deslușit misterul steak-ului perfect făcut in tigaie. problema era cum să încălzesc tigaia așa de tare ca să pot inchide porii și rumeni pe ambele părți înainte să o bag sub grilul cuptorului. dacă sunteți curioși vă spun :floare:

Imagine atasata: monthly_04_2015/post-1215-14297472939849.jpg

#9328 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 23 April 2015 - 04:08 AM

eu sunt curioasa.
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#9329 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,465
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 23 April 2015 - 07:59 AM

Vezi postareaDexter, la 23 April 2015 - 02:08 AM, a spus:

am deslușit misterul steak-ului perfect făcut in tigaie. problema era cum să încălzesc tigaia așa de tare ca să pot inchide porii și rumeni pe ambele părți înainte să o bag sub grilul cuptorului. dacă sunteți curioși vă spun :floare:

pui sare in tigaie?
o incalzesti mai intii pe ea sub grill?

#9330 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 23 April 2015 - 11:18 AM

Si eu astept :floare: , dar cum Dexter scrie la ore tirzii, mai fac intre timp un fel de ciulama, asa din cum imi mai amintesc eu.
Cu ceva carne de resturi, pardon, iepurila si pulpa de rata ramase din ce am facut altatdata. Cu ciupercute intregi de la conserva si ceva leguminoase de prin frigider asa de gust...de mirosit -> miroase perfect. Lasam o ora asa la foc miiiic cu capacul pus, desigur.

Imagine atasata: monthly_04_2015/post-27-1429780617877.jpg

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#9331 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 23 April 2015 - 01:06 PM

Imagine atasata: monthly_04_2015/post-27-14297871737494.jpg

nu arata "tare", dar e tare bun!

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#9332 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 23 April 2015 - 03:47 PM

se vede ca ai zi libera, rabdare, talent si spirit artistic: m-ai omorat cu piureul spritzuit :floare: ... n-am incercat in viata mea sa murdaresc spritzul pt atata tot ..., de fapt nu prea-l murdaresc deloc :lol:. In schimb de cand cu inelele le mozolesc pe ele cand si cand ... Dar tu esti maestru la aranjat farfuriile frumos, zilnic! :blob8:

la mine in familia materna, ciulama = sos alb, facut din zeama de carne/ciuperci ingrosat cu faina/smantana si fara alte legume afara de o ceapa si 2 catei de usturoi, calite in prealabil.

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#9333 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 23 April 2015 - 07:08 PM

Daniella ai dreptate :floare: . De aia am scris "un fel de ciulama", ca nu stiam ce altfel de mancare este... Ala "sprituit" este mamaliga. :blob8:

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#9334 Useril este offline   Olguta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,342
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 23 April 2015 - 08:07 PM

Vezi postareaPeter, la 23 April 2015 - 07:08 PM, a spus:

Daniella ai dreptate :floare: . De aia am scris "un fel de ciulama", ca nu stiam ce altfel de mancare este... Ala "sprituit" este mamaliga. =))

Peter


:hungry: Uite ca la asta nu m-am gandit niciodata, foarte tare!
Imagine postata

#9335 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,465
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 23 April 2015 - 10:24 PM

Pai e si mai grav ca se murdareste si mai tare spritul de la mamaliga cred :floare:

#9336 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,050
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 24 April 2015 - 01:06 AM

adriana știe :floare: trucul este încălzitul tigăii în cuptor, de la 0. cînd cuptorul ajunge la 270 (525 F), tigaia e gata pentru a fi folosită deasupra, pe ochi. 2 minute e fiecare parte, după care incă 6-8 in cuptor, sub gril.

#9337 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 24 April 2015 - 07:38 AM

Vezi postareaAdriana, la 23 April 2015 - 10:24 PM, a spus:

Pai e si mai grav ca se murdareste si mai tare spritul de la mamaliga cred :floare:


Am masina de spalat vesela. :hungry:
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#9338 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 24 April 2015 - 07:39 AM

Vezi postareaDexter, la 24 April 2015 - 01:06 AM, a spus:

adriana știe :floare: trucul este încălzitul tigăii în cuptor, de la 0. cînd cuptorul ajunge la 270 (525 F), tigaia e gata pentru a fi folosită deasupra, pe ochi. 2 minute e fiecare parte, după care incă 6-8 in cuptor, sub gril.


Ptr. asta eu sunt prea zgircit. Dar bucata de carne precis este buna.

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#9339 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 24 April 2015 - 08:23 AM

Vezi postareaDexter, la 24 April 2015 - 01:06 AM, a spus:

adriana știe :floare: trucul este încălzitul tigăii în cuptor, de la 0. cînd cuptorul ajunge la 270 (525 F), tigaia e gata pentru a fi folosită deasupra, pe ochi. 2 minute e fiecare parte, după care incă 6-8 in cuptor, sub gril.


ii faci vreo "preparare" sau condimentare inainte, sau totul la sfarsit?
nu am nici o tigaie care sa se bage la cuptor :hungry:, dar cumva tot tb sa incerc =))

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#9340 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,465
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 24 April 2015 - 08:34 AM

Aseara gindindu-ma la Dexter am pus tigaia pe plita, am facut afara sa miroase in voie si sa nu sara stropi nicaieri :floare: si in ea am pus un pic de piper amestecat cu alte minuni si sare, cind era calda (dar n-a fost incinsa bine, trebuia sa mai astept un pic) am pus carnea apoi am intors-o. A iesit foarte bine. Era o tigaie cu miner deci n-o puteam pune in cuptor.
Peter ai bagat cutitul in rana, aseara n-a mai pornit masina de vase, azi cind ma duc acasa tre sa le spal la mina :hungry:

Arata acest topic


  • 792 Pagini +
  • « Prima
  • 465
  • 466
  • 467
  • 468
  • 469
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

5 useri citesc topicul
0 membri, 5 vizitatori, 0 utilizatori anonimi