Pagina 1 din 1
Briose cu banane si cacao
#1
Postat 31 July 2012 - 11:48 AM
Buna, postez o reteta de briose pe care am facut-o de foarte multe ori, ies de fiecare data asa cum imi plac - foarte pufoase. Reteta apartine lui Nigella Lawson.
Ingrediente:
- 3 banane coapte (eu am folosit 2 banane, dar erau foarte mari)
- 125 ml ulei
- 2 oua
- 100 g zahar brun
- 225 g faina alba
- 3 linguri de cacao (de data aceasta am folosit pudra de roscove)
- 1 lingurita bicarbonat (eu am folosit o lingurita de praf de copt fara aluminiu)
Pregatirea:
- Praincalzim cuptorul la 200°C , bananele le zdrobim cu furculita sau cu mixerul
- amestecam bananele cu ouale, zaharul si uleiul
- amestecam ingredientele uscate: faina, cacao şi praful de copt, apoi le adaugam amestecului de banane, oua, zahar si ulei
- aluatul se distribuie in forme de briose, se coace 15-20 min
Si acesta e rezultatul
Sper ca sa va placa reteta!
Ingrediente:
- 3 banane coapte (eu am folosit 2 banane, dar erau foarte mari)
- 125 ml ulei
- 2 oua
- 100 g zahar brun
- 225 g faina alba
- 3 linguri de cacao (de data aceasta am folosit pudra de roscove)
- 1 lingurita bicarbonat (eu am folosit o lingurita de praf de copt fara aluminiu)
Pregatirea:
- Praincalzim cuptorul la 200°C , bananele le zdrobim cu furculita sau cu mixerul
- amestecam bananele cu ouale, zaharul si uleiul
- amestecam ingredientele uscate: faina, cacao şi praful de copt, apoi le adaugam amestecului de banane, oua, zahar si ulei
- aluatul se distribuie in forme de briose, se coace 15-20 min
Si acesta e rezultatul
Sper ca sa va placa reteta!
#2
Postat 31 July 2012 - 02:36 PM
Daca e reteta Niggelei, e clar ca e buna. Eu nu fac des, cu toate ca buburuzele mele ar manca muffins in fiecare zi, dar imi place sa am cateva retete bune, pe care ma pot baza. Si imi plac formele tale de muffins.
Merci Lilia pentru reteta.
Merci Lilia pentru reteta.
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)
#3
Postat 01 August 2012 - 10:14 PM
aura, la 31 July 2012 - 02:36 PM, a spus:
Daca e reteta Niggelei, e clar ca e buna. Eu nu fac des, cu toate ca buburuzele mele ar manca muffins in fiecare zi, dar imi place sa am cateva retete bune, pe care ma pot baza. Si imi plac formele tale de muffins.
Merci Lilia pentru reteta.
Merci Lilia pentru reteta.
Cu placere, Aura!
Eu folosesc foarte des bananele la briose si checuri, pt ca mai mereu am in casa banane rascoapte, care, dupa pararea mea, se preteaza doar in copturi.
Avantajul meu este ca piticul meu inca nu se azvarle la briose, asa ca servesc pe cei mari . Sa vedem cat dureaza!
Multumesc pt aprecieri!
#4
Postat 02 August 2012 - 07:48 AM
Cum de am pierdut reteta asta?
Lilia cu intarziere: Bine ai venit si la cat mai multe retete!
O incerc si eu zilele astea.
Lilia cu intarziere: Bine ai venit si la cat mai multe retete!
O incerc si eu zilele astea.
#5
Postat 02 August 2012 - 08:10 AM
Am facut-o, e foarte buna, piticelor mele le-a placut mult. Multumesc, Lilia, data viitoare pun si poze, promit.
#6
Postat 03 August 2012 - 01:18 PM
Demult voiam o reteta cu banane,asta a ta pare f. simpla ,arata f. bine!
Bine ai venit!
Bine ai venit!
#8
Postat 14 October 2012 - 08:06 PM
Le-am facut ieri, foarte bune.
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)
#9
Postat 03 December 2015 - 06:30 PM
Banane - 200 grame, 178 calorii, 2.2 proteine, 0.6 lipide, 45.6 carbohidrati, 5.2 fibre
Ulei de floarea soarelui Promienna - 125 grame, 1125 calorii, 0 proteine, 125 lipide, 0 carbohidrati, 0 fibre
Ou de gaina - 120 grame, 171.6 calorii, 15.1 proteine, 11.4 lipide, 0.8 carbohidrati, 0 fibre
Faina alba de grau 650 Baneasa - 225 grame, 778.5 calorii, 23.6 proteine, 2.7 lipide, 163.1 carbohidrati, 4.1 fibre
Cacao pudra - 50 grame, 114.5 calorii, 10 proteine, 7 lipide, 27 carbohidrati, 16.5 fibre
Zahar tos - 100 grame, 387 calorii, 0 proteine, 0 lipide, 99.9 carbohidrati, 0 fibre
---------------------------------------------------------------------------------------
TOTAL: 820 grame, 2754.6 calorii, 50.9 proteine, 146.7 lipide, 336.4 carbohidrati, 25.8 fibre
poate va intereseaza, daca tot am calculat
am facut portie dubla ca sa duc maine la birou, dar intentionez sa le-o servesc cu un sirop gros de capsuni si ceva smantana.
dupa gustul meu ar merge ceva mai onctuoasa.
multumesc ptr reteta, m-a ajutat sa scap de 5 banane de care ma incurcam prin congelator.
Ulei de floarea soarelui Promienna - 125 grame, 1125 calorii, 0 proteine, 125 lipide, 0 carbohidrati, 0 fibre
Ou de gaina - 120 grame, 171.6 calorii, 15.1 proteine, 11.4 lipide, 0.8 carbohidrati, 0 fibre
Faina alba de grau 650 Baneasa - 225 grame, 778.5 calorii, 23.6 proteine, 2.7 lipide, 163.1 carbohidrati, 4.1 fibre
Cacao pudra - 50 grame, 114.5 calorii, 10 proteine, 7 lipide, 27 carbohidrati, 16.5 fibre
Zahar tos - 100 grame, 387 calorii, 0 proteine, 0 lipide, 99.9 carbohidrati, 0 fibre
---------------------------------------------------------------------------------------
TOTAL: 820 grame, 2754.6 calorii, 50.9 proteine, 146.7 lipide, 336.4 carbohidrati, 25.8 fibre
poate va intereseaza, daca tot am calculat
am facut portie dubla ca sa duc maine la birou, dar intentionez sa le-o servesc cu un sirop gros de capsuni si ceva smantana.
dupa gustul meu ar merge ceva mai onctuoasa.
multumesc ptr reteta, m-a ajutat sa scap de 5 banane de care ma incurcam prin congelator.
#10
Postat 03 December 2015 - 11:01 PM
Motz' si mie imi place sa gust briosa,sau muffins cu un motz de smantana (dar sunt singura din casa care face asta ).
Lilia am facut si eu muffins cu banane dar nu mai stiu sigur daca era reteta ta,f. bune,de la banane mie cel putin mi-au iesit mai umede,dar in sensul bun ,tre' sa-i mai fac si lui Ale' ca el e mare fan ,iar forme si rochitze' am cadou de la fete
Lilia am facut si eu muffins cu banane dar nu mai stiu sigur daca era reteta ta,f. bune,de la banane mie cel putin mi-au iesit mai umede,dar in sensul bun ,tre' sa-i mai fac si lui Ale' ca el e mare fan ,iar forme si rochitze' am cadou de la fete
#11
Postat 04 December 2015 - 12:57 PM
eu am facut 2 kekuri, n-au iesit deloc umede, sunt chiar f pufoase si poate c-ar fi trebuit un pic mai dulci.
a suplinit f bine siropul de capsune. si daca zic c-am folosit praf de copt ptr turta dulce...toate aromele posibile
da' nu s-a plans nimeni sa mai fi fost!
a suplinit f bine siropul de capsune. si daca zic c-am folosit praf de copt ptr turta dulce...toate aromele posibile
da' nu s-a plans nimeni sa mai fi fost!
Arata acest topic
Pagina 1 din 1