Am facut acum vreo luna aceasta prajitura, da' pana acum n-am fost in stare sa o postez. Reteta o am de aici. Am dat de aceasta reteta tot umbland creanga pe site-uri si sincer, habar n-am daca asta-i reteta adevarata, de la mama ei de-acasa ori e doar o varianta. Oricum ar fi, noua ne-a placut tare mult!
Traducerea suna asa:
Ingrediente:
3 foi de piscoturi (eu am pus 3 straturi de piscoturi)
Pentru crema de vanilie:
- 5 dl lapte
- 4 galbenusuri
- 15 dkg zahar
- 8 dkg faina
- 1/2 baton vanilie
- coaja de lamaie
Pentru sirop:
- 2,5 dl apa
- 20 dkg zahar
- 1 dl rom
Pentru umplutura:
- 8 dkg miez de nuca
- 8 dkg stafide
- 1 - 1,5 dl rom
- 1 lingura de cacao
Pentru sirop de ciocolata:
- 15 dkg ciocolata bruta
- 25 dkg zahar
- 1,5 dl apa
- 1 dl rom
Pentru spuma:
- 6 dl frisca
Mod de preparare:
Galbenusurile se freaca cu zaharul:
Pentru crema de vanilie, se fierbe laptele cu o bucatica de coaja de lamaie si cu baton vanilie (eu am pus esenta de vanilie, ca n-aveam baton), apoi lasam putin sa se raceasca:
Adaugam faina peste ouale batute cu zahar:
Pentru sirop se fierbe apa, se topeste zaharul, se scoate de pe foc. Cand s-a racit putin, se adauga romul:
Pagina 1 din 1
Somlói Galuska
#2
Postat 16 December 2009 - 11:55 PM
Pentru siropul de ciocolata, se sfarama ciocolata, se pune in apa, se pune zaharul, romul apoi in aburi se amesteca pana se dizolva si devine solutia neteda. Se lasa sa sa raceasca.
Pentru umplutura se macina nucile, iar stafidele se inmoaie in rom (apoi se amesteca putin):
Luam prima foaie de tort, stropim cu siropul, se unge cu o parte din crema, presaram cu nuci si cu stafide scoase si scurse de rom:
Detaliu cu stafide si nuci:
Pentru umplutura se macina nucile, iar stafidele se inmoaie in rom (apoi se amesteca putin):
Luam prima foaie de tort, stropim cu siropul, se unge cu o parte din crema, presaram cu nuci si cu stafide scoase si scurse de rom:
Detaliu cu stafide si nuci:
#3
Postat 17 December 2009 - 12:00 AM
Se pune a doua foaie de tort. Iar punem sirop, crema, nuci, stafide. Punem a 3-a foaie de tort, stropim cu siropul ramas si presaram cu cacao (eu n-am mai presarat):
Se impacheteaza in folie de aluminium si se pune in frigider pentru o jumatate de zi. A doua zi cu ajutorul unei linguri se ia din tort si se formeaza galuste care se pun in cateva farfurii mici sub forma de gramezi. Stropim cu siropul de ciocolata rece, apoi se orneaza cu frisca:
Alt unghi:
Detaliu:
Alt detaliu:
Pofta buna!
Se impacheteaza in folie de aluminium si se pune in frigider pentru o jumatate de zi. A doua zi cu ajutorul unei linguri se ia din tort si se formeaza galuste care se pun in cateva farfurii mici sub forma de gramezi. Stropim cu siropul de ciocolata rece, apoi se orneaza cu frisca:
Alt unghi:
Detaliu:
Alt detaliu:
Pofta buna!
#4
Postat 17 December 2009 - 12:32 AM
arata foarte bine apetisant chiar daca e total diferit de ce mancasem eu la cofetaria Mozart la Budapesta
"Maybe this world is another planet's Hell." - Aldous Huxley (1894-1963)
#5
Postat 17 December 2009 - 03:00 AM
Foxxy, m-ai innebunit cu reteta asta
Tare pacat ca nu pot manca ciocolata, deocamdata, dar am trecut reteta in catastif {SMILIES_PATH}/6.gif<" title="arms" />
Tare pacat ca nu pot manca ciocolata, deocamdata, dar am trecut reteta in catastif {SMILIES_PATH}/6.gif<" title="arms" />
#7
Postat 17 December 2009 - 09:08 PM
Nicoleta a spus:
arata foarte bine apetisant chiar daca e total diferit de ce mancasem eu la cofetaria Mozart la Budapesta
Nicoleta, multumesc pentru aprecieri! N-am mancat niciodata Somlói Galuska pe nicaieri, dar mi-a facut cu ochiul cand am gasit niste poze pe internet si am zis ca e cazul sa-ncerc sa vad ce iese. Noua ne-a placut tare mult!
#8
Postat 17 December 2009 - 09:12 PM
Sophie a spus:
Foxxy, m-ai innebunit cu reteta asta
Tare pacat ca nu pot manca ciocolata, deocamdata, dar am trecut reteta in catastif {SMILIES_PATH}/6.gif<" title="arms" />
Tare pacat ca nu pot manca ciocolata, deocamdata, dar am trecut reteta in catastif {SMILIES_PATH}/6.gif<" title="arms" />
Sophie, multumesc!
#9
Postat 17 December 2009 - 09:29 PM
KikenHana a spus:
Foarte fain arata , da nu-i o somloi veritabila...o sa pun si eu in curand reteta mea, mai "eredeti"
Multumesc Kiken! Io am zis de la bun inceput ca n-am habar daca e veritabila ori e vreo corcitura..... Am gasit, mi-a placut cum "suna" si-am facut-o!!!!!! Si mi-a placut si cum a iesit!!!!!! Abia astept sa vad cu ce vii tu!!!!!!!!
Arata acest topic
Pagina 1 din 1