Traducerea suna asa:
Ingrediente:
3 foi de piscoturi (eu am pus 3 straturi de piscoturi)
Pentru crema de vanilie:
- 5 dl lapte
- 4 galbenusuri
- 15 dkg zahar
- 8 dkg faina
- 1/2 baton vanilie
- coaja de lamaie
Pentru sirop:
- 2,5 dl apa
- 20 dkg zahar
- 1 dl rom
Pentru umplutura:
- 8 dkg miez de nuca
- 8 dkg stafide
- 1 - 1,5 dl rom
- 1 lingura de cacao
Pentru sirop de ciocolata:
- 15 dkg ciocolata bruta
- 25 dkg zahar
- 1,5 dl apa
- 1 dl rom
Pentru spuma:
- 6 dl frisca
Mod de preparare:
Galbenusurile se freaca cu zaharul:
![Imagine atasata: 97_1aa41e4eddfd720a16197dae10c904d4.jpg](https://www.artaculinara.ro/forums/uploads/97_1aa41e4eddfd720a16197dae10c904d4.jpg)
Pentru crema de vanilie, se fierbe laptele cu o bucatica de coaja de lamaie si cu baton vanilie (eu am pus esenta de vanilie, ca n-aveam baton), apoi lasam putin sa se raceasca:
![Imagine atasata: 97_024391937fabbdeaae5869c1f0a37df2.jpg](https://www.artaculinara.ro/forums/uploads/97_024391937fabbdeaae5869c1f0a37df2.jpg)
Adaugam faina peste ouale batute cu zahar:
![Imagine atasata: 97_275d040cca73067935dc44a03071e8d9.jpg](https://www.artaculinara.ro/forums/uploads/97_275d040cca73067935dc44a03071e8d9.jpg)
Pentru sirop se fierbe apa, se topeste zaharul, se scoate de pe foc. Cand s-a racit putin, se adauga romul:
![Imagine atasata: 97_8c7210a2186151a8d6e6dc624cf5be45.jpg](https://www.artaculinara.ro/forums/uploads/97_8c7210a2186151a8d6e6dc624cf5be45.jpg)