Forum Culinar: Placinta umpluta cu urda/branza dulce, caise, visine si prune - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Placinta umpluta cu urda/branza dulce, caise, visine si prune O placinta festiva... as zice eu!

#1 Guest_Gelutza_*

  • Grup: Guests

Postat 06 August 2012 - 03:20 PM

Azi fiind sarbatoare si avand in vedere faptul ca imi vine feciorul acasa am pregatit placinta asta, nu e prima data, am facut-o si asta vara si ce bine ca am dat de ea cautand o reteta de ketkup prin carnetel...caldura ma obliga sa scurtez povestea, trec direct la ingrediente:

600 gr. branza proaspata sau urda
un pachet foi placinta
100 grame visine fara samburi
150 gr. prune fara samburi
150 gr. caise fara samburi
coaja unei lamai
3 oua
300 gr. lapte acru sau iaurt
zahar dupa gust+ zahar pudra vanilat pentru deasupra
o fiola de esenta de vanilie
ulei pentru uns foile
Mod de preparare:
La inceput se pregateste umplutura. Se taie marunt fructele si se presara cu cat zahar considera fiecare pentru a-si lasa zeama inainte de a fi puse in umplutura de branza. Se lasa asa cam 20 de minute, dupa care se scurg si se amesteca intr-un castron.
Imagine atasata: monthly_08_2012/post-1400-13442581829172.jpg
Se amesteca si branza( eu am pus jumi/juma urda si branza dulce) cu fructele si pe deasupra se pune un ou din cele trei, esenta de vanilie, coaja de lamaie.
Imagine atasata: monthly_08_2012/post-1400-13442582733511.jpg
Se va lucra cu grupuri de patru sau trei foi, eu azi am lucrat cu cate patru, altadata cu trei, iese bine oricum, dar cu patru e mai infoiata si asa am vrut-o!
Se unge fiecare foaie cu ulei si apoi se suprapun, cele patru/trei foi una peste alta. Se aseaza umplutura de branza si fructe la un capat, depinde de tava in care vreti sa coaceti, daca veti rula pe latime sau lungime, va orientati.
Imagine atasata: monthly_08_2012/post-1400-13442584445228.jpg
Se ruleaza si se aseaza in tava pregatita cu hartie de copt.
Imagine atasata: monthly_08_2012/post-1400-13442584923943.jpg
Se amesteca bine laptele acru sau iaurtul, depinde ce folositi, cu cele 2 oua ramase si se toarna in tava, deasupra placintei.
Se introduce tava la cuptor preincalzit la 180 de grade apoximativ 30 de minute.E gata cand se rumeneste frumos deasupra. Imediat cum se scoate din cuptor se pudreaza cu zahar farin vanilat.
Imagine atasata: monthly_08_2012/post-1400-13442587390233.jpg
Se serveste calda sau rece dupa cum vi-i cheful si pofta. Noua ne place mai mult rece.
Acesta este muntele de placinta pe care l-am escaladat astazi! :sad3:
Imagine atasata: monthly_08_2012/post-1400-13442590069132.jpg
Detaliu,
Imagine atasata: monthly_08_2012/post-1400-13442590487904.jpg
Si alaturi de o citronada asortata...mare, mare caldura, mon cher! :hug:
Imagine atasata: monthly_08_2012/post-1400-13442591913417.jpg
Pofta buna si la placinte inainte! :violent6:

#2 Useril este offline   lenias 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 269
  • Inregistrat: 04-May 12

Postat 06 August 2012 - 03:55 PM

Gelutza, ce bine arata placinta

Nici nu vreau sa ma gandesc ce buna este reeeeeecccceeeeeeee :violent6:

#3 Useril este offline   Oana S 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,606
  • Inregistrat: 16-September 11
  • LocationFlorida, SUA

Postat 06 August 2012 - 03:55 PM

Prea bine arata!! Este pe gustul meu :violent6:
Am sa o fac si eu dar fara foi,ma voi gandi la o strategie :sad3:

Pupici!
ReteteFamilie.com

Retete de la lume adunate și-napoi la lume date.

#4 Guest_Gelutza_*

  • Grup: Guests

Postat 06 August 2012 - 04:06 PM

Vezi postarealenias, la 06 August 2012 - 03:55 PM, a spus:

Gelutza, ce bine arata placinta

Nici nu vreau sa ma gandesc ce buna este reeeeeecccceeeeeeee :violent6:

Da, e buna, buna si usor de facut. Daca nu ar fi fost asa de cald, mi-as fi facut eu si foile, atunci ar fi fost si mai fain, dar nu m-am riscat pe potopul asta de caldura, cand s-a luminat bine am fost gata cu ea si pe urma m-am culcat din nou! :sad3:

#5 Guest_Gelutza_*

  • Grup: Guests

Postat 06 August 2012 - 04:12 PM

Vezi postareaOana S, la 06 August 2012 - 03:55 PM, a spus:

Prea bine arata!! Este pe gustul meu :violent6:
Am sa o fac si eu dar fara foi,ma voi gandi la o strategie :sad3:

Pupici!

Ma bucur ca avem gusturi comune! :hug:
Eu am mai facut ceva, fara foi, numai cu prune si branza, dar nu am taiat inca, o sa-ti arat cand tai ce a iesit, probabil ceva de genul ai vrea si tu. Vreau doar sa fac si un sos de prune cu scortisoara, si apoi o taiem diseara si sa mergem la tata socru sa-i ducem si dumnealui. O sa pun la ceva dulce, probabil...

#6 Useril este offline   Olguta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,342
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 06 August 2012 - 04:43 PM

Ce apetisant arata... :violent6: Tin minte reteta pentru cand se mai racoreste putin ca acum e crima si pedeapsa sa dai drumul la cuptor. Sau mai bine, dau la schimb trufe de ciocolata pentru cateva bucati de placinta :sad3:
Imagine postata

#7 Useril este offline   petunie 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,817
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDeutschland

Postat 06 August 2012 - 04:48 PM

Cu aluat foietaj nu merge?Ca eu nu am acuma foi din astea in casa,in rest branza am,fructe am...sai astept cu nerabdare si reteta fara foi :violent6:
Manchmal ist weniger einfach mehr....

#8 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 06 August 2012 - 09:04 PM

Vezi postareaGelutza, la 06 August 2012 - 03:20 PM, a spus:

Acesta este muntele de placinta pe care l-am escaladat astazi! :snorting:


daaa, tot sa fii alpinist!

Gela, asta mi-ar placea si mie si as face-o numai cu urda. Mi se pare c-ar absorbi mai bine sucul fructelor. Bravo tie, sa va fie de bine!

Diana, parerea mea e ca nu prea merge foietajul la umplutura asta umeda. Da' sa zica Gela!

#9 Guest_Gelutza_*

  • Grup: Guests

Postat 06 August 2012 - 10:13 PM

Vezi postareapetunie, la 06 August 2012 - 04:48 PM, a spus:

Cu aluat foietaj nu merge?Ca eu nu am acuma foi din astea in casa,in rest branza am,fructe am...sai astept cu nerabdare si reteta fara foi :fuckme:

Ideal e sa o faci cu foi de placinta;trebuie multe foi si nu stiu cum le-ai inlocui cu foietajul si asa cum bine a zis si Moatza, e umplutura umeda, fructele, chiar ca le mai scurgi, tot lasa zeama si ramane cleios foietajul, ma gandesc...nu am facut asa niciodata. Cu foile iese super, mai bine asteapta sa cumperi foi si ai sa vezi ce placinta faina vei face!

A fost super si fara foi, dar nu am poza cu sectiunea, mai am insa o bucata si o pozez maine si o pun. :snorting:

#10 Guest_Gelutza_*

  • Grup: Guests

Postat 06 August 2012 - 10:17 PM

Vezi postareamoatza, la 06 August 2012 - 09:04 PM, a spus:

Vezi postareaGelutza, la 06 August 2012 - 03:20 PM, a spus:

Acesta este muntele de placinta pe care l-am escaladat astazi! :fuckme:


daaa, tot sa fii alpinist!

Gela, asta mi-ar placea si mie si as face-o numai cu urda. Mi se pare c-ar absorbi mai bine sucul fructelor. Bravo tie, sa va fie de bine!

Multumesc, Moatza!
Eu am pus si urda si branza dulce fiindca daca as fi pus numai urda, mi-era ca nu-i place feciorului. El nu prea mananca urda si asa nu a simtit-o deloc in compozitie, mai ales ca a venit pe bicla de la Bucuresti la Calarasi...a daramat muntele una doua! :snorting:

#11 Useril este offline   petunie 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,817
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDeutschland

Postat 09 August 2012 - 10:40 AM

Daca nu pun poza acu,ma crezi ca am facut si eu ieri placinta?Am pus numai prune si caise,iar branza nu am avut asa multa,asa ca am completat cu un pahar de Schmand(smantana mai groasa).A iesit excelenta,si daca mai traia socru-meu(Dumnezeu sa-l odihneasca!) cred ca tare bucuros mai era sa guste si el o bucata.
Daca am timp pun mai incolo o poza,ca mai am cateva bucati :)


Se va reface cu siguranta!
Multumesc,Gelutza Imagine postata !
Manchmal ist weniger einfach mehr....

#12 Guest_Gelutza_*

  • Grup: Guests

Postat 09 August 2012 - 01:30 PM

Te cred si ma bucur foarte mult ca v-a placut!
Poza o astept nerabdatoare imaginandu-mi cat de frumoasa poate fi si nu pentru ca nu te cred! :)

#13 Useril este offline   petunie 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,817
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDeutschland

Postat 11 August 2012 - 01:05 PM

Poza nu e deloc frumoasa,dar placinta a fost extraordinara:

Imagine atasata: monthly_08_2012/post-59-13446831020526.jpg
Manchmal ist weniger einfach mehr....

#14 Guest_Gelutza_*

  • Grup: Guests

Postat 11 August 2012 - 08:39 PM

Vezi postareapetunie, la 11 August 2012 - 01:05 PM, a spus:

Poza nu e deloc frumoasa,dar placinta a fost extraordinara.

Sa va fie de bine, petunie, mie imi place si poza!

#15 Useril este offline   Oana S 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,606
  • Inregistrat: 16-September 11
  • LocationFlorida, SUA

Postat 07 September 2012 - 04:59 PM

Foarte buna combinatia!!
Eu am facut fara foi de placinte, a fost pe placul nostru!

sper sa se inteleaga :rolleyes: , o poza pe fuga :D

Imagine atasata: monthly_09_2012/post-1297-13470299000273.jpg

Multumesc pt reteta :71:
ReteteFamilie.com

Retete de la lume adunate și-napoi la lume date.

#16 Guest_Gelutza_*

  • Grup: Guests

Postat 11 September 2012 - 03:13 PM

Vezi postareaOana S, la 07 September 2012 - 04:59 PM, a spus:

Foarte buna combinatia!!
Eu am facut fara foi de placinte, a fost pe placul nostru!

sper sa se inteleaga :love7: , o poza pe fuga =))

Multumesc pt reteta ^_^

Cu placere, Oana, scuze de raspuns intarziat...am fost plecata in vacanta!

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi