600 gr. branza proaspata sau urda
un pachet foi placinta
100 grame visine fara samburi
150 gr. prune fara samburi
150 gr. caise fara samburi
coaja unei lamai
3 oua
300 gr. lapte acru sau iaurt
zahar dupa gust+ zahar pudra vanilat pentru deasupra
o fiola de esenta de vanilie
ulei pentru uns foile
Mod de preparare:
La inceput se pregateste umplutura. Se taie marunt fructele si se presara cu cat zahar considera fiecare pentru a-si lasa zeama inainte de a fi puse in umplutura de branza. Se lasa asa cam 20 de minute, dupa care se scurg si se amesteca intr-un castron.
![Imagine atasata: monthly_08_2012/post-1400-13442581829172.jpg](https://www.artaculinara.ro/forums/uploads/monthly_08_2012/post-1400-13442581829172.jpg)
Se amesteca si branza( eu am pus jumi/juma urda si branza dulce) cu fructele si pe deasupra se pune un ou din cele trei, esenta de vanilie, coaja de lamaie.
![Imagine atasata: monthly_08_2012/post-1400-13442582733511.jpg](https://www.artaculinara.ro/forums/uploads/monthly_08_2012/post-1400-13442582733511.jpg)
Se va lucra cu grupuri de patru sau trei foi, eu azi am lucrat cu cate patru, altadata cu trei, iese bine oricum, dar cu patru e mai infoiata si asa am vrut-o!
Se unge fiecare foaie cu ulei si apoi se suprapun, cele patru/trei foi una peste alta. Se aseaza umplutura de branza si fructe la un capat, depinde de tava in care vreti sa coaceti, daca veti rula pe latime sau lungime, va orientati.
![Imagine atasata: monthly_08_2012/post-1400-13442584445228.jpg](https://www.artaculinara.ro/forums/uploads/monthly_08_2012/post-1400-13442584445228.jpg)
Se ruleaza si se aseaza in tava pregatita cu hartie de copt.
![Imagine atasata: monthly_08_2012/post-1400-13442584923943.jpg](https://www.artaculinara.ro/forums/uploads/monthly_08_2012/post-1400-13442584923943.jpg)
Se amesteca bine laptele acru sau iaurtul, depinde ce folositi, cu cele 2 oua ramase si se toarna in tava, deasupra placintei.
Se introduce tava la cuptor preincalzit la 180 de grade apoximativ 30 de minute.E gata cand se rumeneste frumos deasupra. Imediat cum se scoate din cuptor se pudreaza cu zahar farin vanilat.
![Imagine atasata: monthly_08_2012/post-1400-13442587390233.jpg](https://www.artaculinara.ro/forums/uploads/monthly_08_2012/post-1400-13442587390233.jpg)
Se serveste calda sau rece dupa cum vi-i cheful si pofta. Noua ne place mai mult rece.
Acesta este muntele de placinta pe care l-am escaladat astazi!
![:sad3:](https://www.artaculinara.ro/forums/public/style_emoticons/default/sad3.gif)
![Imagine atasata: monthly_08_2012/post-1400-13442590069132.jpg](https://www.artaculinara.ro/forums/uploads/monthly_08_2012/post-1400-13442590069132.jpg)
Detaliu,
![Imagine atasata: monthly_08_2012/post-1400-13442590487904.jpg](https://www.artaculinara.ro/forums/uploads/monthly_08_2012/post-1400-13442590487904.jpg)
Si alaturi de o citronada asortata...mare, mare caldura, mon cher!
![:hug:](https://www.artaculinara.ro/forums/public/style_emoticons/default/6.gif)
![Imagine atasata: monthly_08_2012/post-1400-13442591913417.jpg](https://www.artaculinara.ro/forums/uploads/monthly_08_2012/post-1400-13442591913417.jpg)
Pofta buna si la placinte inainte!
![:violent6:](https://www.artaculinara.ro/forums/public/style_emoticons/default/075.gif)