Pagina 1 din 1
Chec de carne
#1
Postat 17 December 2009 - 12:10 AM
Este un bun inlocuitor de mezel, fara aditivi si cu un gust pe masura. Se face foarte usor, are doar timp de coacere mai indelungat.
Iata-l:
Ingrediente:
800 gr carne de porc mai grasa, 2 oua, 4 catei de usturoi, 2 lingurite de sare, 2 lingurite de piper (puteti pune mai putin daca nu vreti picant), 2 lingurite de boia dulce de ardei, 2 lingurite de cimbru uscat, 2 linguri de parmezan ras.
Procedeu:
0. Preincalziti cuptorul la 200 de grade
1. Se toaca bine ingredientele impreuna, se formeaza un rulou pe o suprafata data cu ulei
2. Intr-o tigaie antiaderenta, prajiti ruloul de carne pe toate partile, astfel incat sa se rumeneasca, intorcandu-l cu grija sa nu se desfaca
3. Puneti ruloul intr-o tava antiaderenta de chec, pe care o asezati in alta tava, umpluta cu apa, astfel incat apa sa ajunga la 2/3 din inaltimea tavii cu compozitia. Acoperiti tava cu compozitia cu folie de aluminiu si dati la cuptor
4. Lasati la cuptor timp de 1h 30' .
5. Se poate consuma fie calda, cu garnitura, fie rece in sandwich, in loc de mezel (si nu veti regreta )
Iata-l:
Ingrediente:
800 gr carne de porc mai grasa, 2 oua, 4 catei de usturoi, 2 lingurite de sare, 2 lingurite de piper (puteti pune mai putin daca nu vreti picant), 2 lingurite de boia dulce de ardei, 2 lingurite de cimbru uscat, 2 linguri de parmezan ras.
Procedeu:
0. Preincalziti cuptorul la 200 de grade
1. Se toaca bine ingredientele impreuna, se formeaza un rulou pe o suprafata data cu ulei
2. Intr-o tigaie antiaderenta, prajiti ruloul de carne pe toate partile, astfel incat sa se rumeneasca, intorcandu-l cu grija sa nu se desfaca
3. Puneti ruloul intr-o tava antiaderenta de chec, pe care o asezati in alta tava, umpluta cu apa, astfel incat apa sa ajunga la 2/3 din inaltimea tavii cu compozitia. Acoperiti tava cu compozitia cu folie de aluminiu si dati la cuptor
4. Lasati la cuptor timp de 1h 30' .
5. Se poate consuma fie calda, cu garnitura, fie rece in sandwich, in loc de mezel (si nu veti regreta )
#2
Postat 17 December 2009 - 12:32 AM
CorCor, faina reteta! M-ai zpart cu prajitul ala inainte, super!
Dar ia zi, sincer: nici un accident, nik ?
Dar ia zi, sincer: nici un accident, nik ?
raluca elena
#3
Postat 17 December 2009 - 12:57 AM
raluca elena a spus:
CorCor, faina reteta! M-ai zpart cu prajitul ala inainte, super!
Dar ia zi, sincer: nici un accident, nik ?
Dar ia zi, sincer: nici un accident, nik ?
Raluca, nimic, pe cuvant de onoare! Uite, imi numar degetele...1,2...8,9! Gata sunt toate!
#4
Postat 17 December 2009 - 09:59 AM
Ce fain e, eu l-as putea coace si la aburi in Varoma Thermomixului :mrgreen:
#5
Postat 17 December 2009 - 11:21 AM
Adriana a spus:
Ce fain e, eu l-as putea coace si la aburi in Varoma Thermomixului :mrgreen:
E o idee buna. Important este sa nu se usuce in procesul de coacere, sa ramana sucurile inauntru. Cat despre Thermomix, ce sa zic... Te invidiez sincer
#6
Postat 17 December 2009 - 11:29 AM
Bunny a spus:
E o idee buna. Important este sa nu se usuce in procesul de coacere, sa ramana sucurile inauntru. Cat despre Thermomix, ce sa zic... Te invidiez sincer
Pai tocmai aia e misto ca nu se usuca deloc, iar dedesubt pot coace un minestrone, par exemple, care va fi mai gustos cu ceea ce "pica" din chec
Invidiaza-ma
#7
Postat 17 December 2009 - 12:02 PM
Oauu buny,multumesc ,ca mi-ai reamintit de reteta asta.Asa il faceam si noi in Italia se numea''polpetone''
Trebuie neaparat sa-l refac.Arata delicios
Trebuie neaparat sa-l refac.Arata delicios
#8
Postat 17 December 2009 - 02:30 PM
Bunny ce idee mi-ai dat!!! O voi face pentru seara de Craciun, soacra-mea pregateste peshte, io-s cu porcu'. Ala nu-i Craciun fara piftie si carne de porc. :mrgreen: Nu vrei sa ti-l incarc eu pe site?
#9
Postat 17 December 2009 - 10:50 PM
Geany a spus:
Oauu buny,multumesc ,ca mi-ai reamintit de reteta asta.Asa il faceam si noi in Italia se numea''polpetone''
Trebuie neaparat sa-l refac.Arata delicios
Trebuie neaparat sa-l refac.Arata delicios
Geany, e super in loc de salam! Ideea mi-a venit cand cu mesajul Mishei, care dorea o reteta de salam si mi-am amintit cate ceva din caryea de mezeluri (carte pe care nu o mai gasesc )
#10
Postat 17 December 2009 - 10:52 PM
laura_lala a spus:
Bunny ce idee mi-ai dat!!! O voi face pentru seara de Craciun, soacra-mea pregateste peshte, io-s cu porcu'. Ala nu-i Craciun fara piftie si carne de porc. :mrgreen: Nu vrei sa ti-l incarc eu pe site?
Asa e, fara porcusor, Craciunul parca nu e Craciun . Multumesc mult, l-am incarcat aseara
Arata acest topic
Pagina 1 din 1