Forum Culinar: Chec de carne - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Chec de carne

#1 Useril este offline   Bunny 

  • Iepure Sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 470
  • Inregistrat: 22-November 09

Postat 17 December 2009 - 12:10 AM

Este un bun inlocuitor de mezel, fara aditivi si cu un gust pe masura. Se face foarte usor, are doar timp de coacere mai indelungat.

Iata-l:

Imagine atasata: 56_6e94c2ca08102edfb758259110bc398d.jpg

Ingrediente:

800 gr carne de porc mai grasa, 2 oua, 4 catei de usturoi, 2 lingurite de sare, 2 lingurite de piper (puteti pune mai putin daca nu vreti picant), 2 lingurite de boia dulce de ardei, 2 lingurite de cimbru uscat, 2 linguri de parmezan ras.

Procedeu:

0. Preincalziti cuptorul la 200 de grade

1. Se toaca bine ingredientele impreuna, se formeaza un rulou pe o suprafata data cu ulei

Imagine atasata: 56_a6b316c8bd92d9948f60bccb38621702.jpg

2. Intr-o tigaie antiaderenta, prajiti ruloul de carne pe toate partile, astfel incat sa se rumeneasca, intorcandu-l cu grija sa nu se desfaca

Imagine atasata: 56_062b124ae67286d9b0f2f61cfb848db6.jpg

Imagine atasata: 56_ab1f382f967dfe921e10ed329651518a.jpg

Imagine atasata: 56_5227d7d09e876118686cc18b5cf8087a.jpg

3. Puneti ruloul intr-o tava antiaderenta de chec, pe care o asezati in alta tava, umpluta cu apa, astfel incat apa sa ajunga la 2/3 din inaltimea tavii cu compozitia. Acoperiti tava cu compozitia cu folie de aluminiu si dati la cuptor

Imagine atasata: 56_b2ec13c4f446e1edd0be92f63ac57cca.jpg

4. Lasati la cuptor timp de 1h 30' .


Imagine atasata: 56_9a8ea44cf07b809116bb6f75480e393e.jpg

5. Se poate consuma fie calda, cu garnitura, fie rece in sandwich, in loc de mezel (si nu veti regreta :floare: )

Imagine atasata: 56_4493776157612de6e969de92faca0445.jpg
Imperfecta by design

Blogul meu imperfect

#2 Useril este offline   raluca elena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,017
  • Inregistrat: 22-November 09

Postat 17 December 2009 - 12:32 AM

CorCor, faina reteta! M-ai zpart cu prajitul ala inainte, super!
Dar ia zi, sincer: nici un accident, nik ? :floare:
raluca elena

#3 Useril este offline   Bunny 

  • Iepure Sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 470
  • Inregistrat: 22-November 09

Postat 17 December 2009 - 12:57 AM

raluca elena a spus:

CorCor, faina reteta! M-ai zpart cu prajitul ala inainte, super!
Dar ia zi, sincer: nici un accident, nik ? :floare:


Raluca, nimic, pe cuvant de onoare! Uite, imi numar degetele...1,2...8,9! Gata sunt toate! :floare:
Imperfecta by design

Blogul meu imperfect

#4 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,075
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 17 December 2009 - 09:59 AM

Ce fain e, eu l-as putea coace si la aburi in Varoma Thermomixului :mrgreen:

#5 Useril este offline   Bunny 

  • Iepure Sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 470
  • Inregistrat: 22-November 09

Postat 17 December 2009 - 11:21 AM

Adriana a spus:

Ce fain e, eu l-as putea coace si la aburi in Varoma Thermomixului :mrgreen:


E o idee buna. Important este sa nu se usuce in procesul de coacere, sa ramana sucurile inauntru. Cat despre Thermomix, ce sa zic... Te invidiez sincer :thumleft:
Imperfecta by design

Blogul meu imperfect

#6 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,075
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 17 December 2009 - 11:29 AM

Bunny a spus:

E o idee buna. Important este sa nu se usuce in procesul de coacere, sa ramana sucurile inauntru. Cat despre Thermomix, ce sa zic... Te invidiez sincer :thumleft:

Pai tocmai aia e misto ca nu se usuca deloc, iar dedesubt pot coace un minestrone, par exemple, care va fi mai gustos cu ceea ce "pica" din chec :((
Invidiaza-ma :((

#7 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 17 December 2009 - 12:02 PM

Oauu buny,multumesc ,ca mi-ai reamintit de reteta asta.Asa il faceam si noi in Italia se numea''polpetone''
Trebuie neaparat sa-l refac.Arata delicios :thumleft:

#8 Useril este offline   laura_lala 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 1,128
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationPortugalia

Postat 17 December 2009 - 02:30 PM

Bunny ce idee mi-ai dat!!! :floare: O voi face pentru seara de Craciun, soacra-mea pregateste peshte, io-s cu porcu'. Ala nu-i Craciun fara piftie si carne de porc. :mrgreen: Nu vrei sa ti-l incarc eu pe site?

#9 Useril este offline   Bunny 

  • Iepure Sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 470
  • Inregistrat: 22-November 09

Postat 17 December 2009 - 10:50 PM

Geany a spus:

Oauu buny,multumesc ,ca mi-ai reamintit de reteta asta.Asa il faceam si noi in Italia se numea''polpetone''
Trebuie neaparat sa-l refac.Arata delicios :D


Geany, e super in loc de salam! Ideea mi-a venit cand cu mesajul Mishei, care dorea o reteta de salam si mi-am amintit cate ceva din caryea de mezeluri (carte pe care nu o mai gasesc :D )
Imperfecta by design

Blogul meu imperfect

#10 Useril este offline   Bunny 

  • Iepure Sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 470
  • Inregistrat: 22-November 09

Postat 17 December 2009 - 10:52 PM

laura_lala a spus:

Bunny ce idee mi-ai dat!!! :D O voi face pentru seara de Craciun, soacra-mea pregateste peshte, io-s cu porcu'. Ala nu-i Craciun fara piftie si carne de porc. :mrgreen: Nu vrei sa ti-l incarc eu pe site?


Asa e, fara porcusor, Craciunul parca nu e Craciun :D . Multumesc mult, l-am incarcat aseara :(
Imperfecta by design

Blogul meu imperfect

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi