Forum Culinar: Painea mea - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Painea mea

#1 Useril este offline   redivivus 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 713
  • Inregistrat: 30-November 09
  • LocationIsrael

Postat 16 August 2012 - 09:35 PM

Ma intreba cineva despre painea mea de la "Meniuri de shabat" si am spus ca o sa revin cu reteta in una din zilele urmatoare. Uite ca a venit ziua! :lol:

Intai o sa va mai explic o data ca aici faina este mult mai neagra decat cea din Romania si mult timp m-am chinuit sa-mi aduc faina din tara ca sa fac cozonac. Aici nu se gaseste faina 000, ci doar 00, italiana, in schimb in ultima vreme am descoperit o faina ruseasca ce ma scuteste de "gimnastica" de pana acum cu adusul fainii din Romania.

Dar sa revenim la paine. Daca faina ultra-rafinata nu este, in schimb faina speciala, de tot felul si de toate calitatile este din belsug. Am gasit o faina neagra foarte buna, una integrala, una speciala pentru paine, una de secara, etc... Eu le combin in fel si chip si azi am combinat in felul urmator:

am pus 300g faina neagra
100 g faina integrala
100g faina speciala pentru paine

Eu cern proaspat faina, pentru orice, si amestec drojdia uscata cu faina, lasandu-le cateva minute sa stea asa, impreuna, cat timp pregatesc celelalte ingrediente

Imagine atasata: monthly_08_2012/post-243-13451451403764.jpg

aici se vede faina speciala de paine(mai alba) peste cea neagra

Imagine atasata: monthly_08_2012/post-243-13451451488895.jpg

Pun o cana ca de ceai cu apa, mai putin un deget jumatate care completez cu ulei de masline si incalzesc usor la mw.

Imagine atasata: monthly_08_2012/post-243-13451451698528.jpg

Imagine atasata: monthly_08_2012/post-243-13451451818115.jpg

In afara de faina, sare(cam o lingurita), drojdie si partea lichida, in painea mea exista si diverse seminte: o lingura de seminte de in, o lingura de susan, o manuta de miez de nuca, o manuta de seminte de floarea soarelui. In afara de asta pun foarte putin oregano si 4-5 ace de rozmarin sfaramate.

Imagine atasata: monthly_08_2012/post-243-13451452158674.jpg

Aluatul il fac la robot, in cateva minute

Imagine atasata: monthly_08_2012/post-243-13451452267652.jpg

apoi il las la crescut 30-40 min, pana isi tripleaza aproape volumul.

Imagine atasata: monthly_08_2012/post-243-13451452482076.jpg

Imagine atasata: monthly_08_2012/post-243-13451452646469.jpg

Intocmesc paine, in ce forma vreau si apoi iar o las la crescut, dupa care o ung cu ou sau, cum am facut azi, cu apa cu ulei, un praf de zahar si un parf de sare. De obicei presar cu mac, dar azi am pus in aluat mac si am presarat pe deasupra cu susan, pentru diversitate :lol:

Imagine atasata: monthly_08_2012/post-243-1345145285675.jpg

Imagine atasata: monthly_08_2012/post-243-13451453030153.jpg

Painea in cuptor

Imagine atasata: monthly_08_2012/post-243-13451453172229.jpg

scoasa din cuptor

Imagine atasata: monthly_08_2012/post-243-13451453253664.jpg

Felie nu am mai pus, ca e calda si apoi ati vazut data trecuta :)

Sambata o sa fac, probabil, paine mai alba, intr-o combinatie mai neobisnuita. Daca o sa ma invrednicesc s-o fac, o sa gasiti "urme" aici, pe forum. Pana atunci, sa auzim(si sa vedem) numai de bine!

#2 Useril este offline   Dauphne 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 37
  • Inregistrat: 20-July 11

Postat 16 August 2012 - 11:32 PM

Vezi postarearedivivus, la 16 August 2012 - 09:35 PM, a spus:

Aici nu se gaseste faina 000, ci doar 00, italiana

Faina 00 in Italia, este de patiserie si e echivalentul aceleia ce in Romania se numeste faina 000. (cea de panificatie e faina 0 in Italia, un pic diferite denumirile) :occasion14:

#3 Useril este offline   redivivus 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 713
  • Inregistrat: 30-November 09
  • LocationIsrael

Postat 17 August 2012 - 06:18 AM

Vezi postareaDauphne, la 16 August 2012 - 11:32 PM, a spus:

Vezi postarearedivivus, la 16 August 2012 - 09:35 PM, a spus:

Aici nu se gaseste faina 000, ci doar 00, italiana

Faina 00 in Italia, este de patiserie si e echivalentul aceleia ce in Romania se numeste faina 000. (cea de panificatie e faina 0 in Italia, un pic diferite denumirile) :occasion14:


serios?? uite cum invata omul!! multumesc
dar sa stii ca pe pungile de aici sunt poze doar cu paine, cornuri, etc..., cu nicio prajitura - eu m-am luat si dupa poze, nu doar dupa 00 :rolleyes:
ia sa incerc data viitoare! ca sa ma edific complet!
dar oare de ce difera chestia asta, ca doar 00 sau 000 eu stiam ca e gradul de macinare/rafinare, e ca ISO - sa zicem - ai vreo idee?

#4 Useril este offline   redivivus 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 713
  • Inregistrat: 30-November 09
  • LocationIsrael

Postat 18 August 2012 - 06:39 PM

Azi am facut paine cu faina speciala pentru paine 300g, faina de cartofi 100 g, faina alba 000 cam 80 g si malai aproximativ 20 g.
In plus, ca de obicei, am pus seminte diverse: in, floarea soarelui, mac precum si ulei de porumb si oregano.

Imagine atasata: monthly_08_2012/post-243-13453079003347.jpg

#5 Useril este offline   Dauphne 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 37
  • Inregistrat: 20-July 11

Postat 18 August 2012 - 11:37 PM

Vezi postarearedivivus, la 17 August 2012 - 06:18 AM, a spus:

dar oare de ce difera chestia asta, ca doar 00 sau 000 eu stiam ca e gradul de macinare/rafinare, e ca ISO - sa zicem - ai vreo idee?

Standarde ar fi ele, functie de cenusa ramasa dupa ardere, doar ca fiecare tara o numeste dupa propriile criterii.
In Franta, Be - nu au 00-uri, e Type; T55 e de paine, T45 patiserie.
Sigur ai vazut prin retetele de peste ocean denumirea de all purpose si pastry flour, la fel: paine, respectiv patiserie.
E vorba numai de denumiri diferite....

Vezi postarearedivivus, la 18 August 2012 - 06:39 PM, a spus:

Azi am facut paine cu ....faina de cartofi

nu stiam ca exista si faina, initial am crezut ca te referi la amidon.... :wub:

#6 Useril este offline   redivivus 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 713
  • Inregistrat: 30-November 09
  • LocationIsrael

Postat 19 August 2012 - 08:32 AM

[quote name='Dauphne' date='18 August 2012 - 11:37 PM' timestamp='1345325851' post='160521']

[/quote]
nu stiam ca exista si faina, initial am crezut ca te referi la amidon.... :rolleyes:
[/quote]

e chiar faina! o sa pun data viitoare poza cu punga, ca mi se pare ca nu era scris in ivrit.
aici gasesc faina de linte, de quinoa, de naut, de lapte de cuc si alta pasare, de orice vrei!! :tongue3:

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi