![:lol:](https://www.artaculinara.ro/forums/public/style_emoticons/default/laugh.gif)
Intai o sa va mai explic o data ca aici faina este mult mai neagra decat cea din Romania si mult timp m-am chinuit sa-mi aduc faina din tara ca sa fac cozonac. Aici nu se gaseste faina 000, ci doar 00, italiana, in schimb in ultima vreme am descoperit o faina ruseasca ce ma scuteste de "gimnastica" de pana acum cu adusul fainii din Romania.
Dar sa revenim la paine. Daca faina ultra-rafinata nu este, in schimb faina speciala, de tot felul si de toate calitatile este din belsug. Am gasit o faina neagra foarte buna, una integrala, una speciala pentru paine, una de secara, etc... Eu le combin in fel si chip si azi am combinat in felul urmator:
am pus 300g faina neagra
100 g faina integrala
100g faina speciala pentru paine
Eu cern proaspat faina, pentru orice, si amestec drojdia uscata cu faina, lasandu-le cateva minute sa stea asa, impreuna, cat timp pregatesc celelalte ingrediente
![Imagine atasata: monthly_08_2012/post-243-13451451403764.jpg](https://www.artaculinara.ro/forums/uploads/monthly_08_2012/post-243-13451451403764.jpg)
aici se vede faina speciala de paine(mai alba) peste cea neagra
![Imagine atasata: monthly_08_2012/post-243-13451451488895.jpg](https://www.artaculinara.ro/forums/uploads/monthly_08_2012/post-243-13451451488895.jpg)
Pun o cana ca de ceai cu apa, mai putin un deget jumatate care completez cu ulei de masline si incalzesc usor la mw.
![Imagine atasata: monthly_08_2012/post-243-13451451698528.jpg](https://www.artaculinara.ro/forums/uploads/monthly_08_2012/post-243-13451451698528.jpg)
![Imagine atasata: monthly_08_2012/post-243-13451451818115.jpg](https://www.artaculinara.ro/forums/uploads/monthly_08_2012/post-243-13451451818115.jpg)
In afara de faina, sare(cam o lingurita), drojdie si partea lichida, in painea mea exista si diverse seminte: o lingura de seminte de in, o lingura de susan, o manuta de miez de nuca, o manuta de seminte de floarea soarelui. In afara de asta pun foarte putin oregano si 4-5 ace de rozmarin sfaramate.
![Imagine atasata: monthly_08_2012/post-243-13451452158674.jpg](https://www.artaculinara.ro/forums/uploads/monthly_08_2012/post-243-13451452158674.jpg)
Aluatul il fac la robot, in cateva minute
![Imagine atasata: monthly_08_2012/post-243-13451452267652.jpg](https://www.artaculinara.ro/forums/uploads/monthly_08_2012/post-243-13451452267652.jpg)
apoi il las la crescut 30-40 min, pana isi tripleaza aproape volumul.
![Imagine atasata: monthly_08_2012/post-243-13451452482076.jpg](https://www.artaculinara.ro/forums/uploads/monthly_08_2012/post-243-13451452482076.jpg)
![Imagine atasata: monthly_08_2012/post-243-13451452646469.jpg](https://www.artaculinara.ro/forums/uploads/monthly_08_2012/post-243-13451452646469.jpg)
Intocmesc paine, in ce forma vreau si apoi iar o las la crescut, dupa care o ung cu ou sau, cum am facut azi, cu apa cu ulei, un praf de zahar si un parf de sare. De obicei presar cu mac, dar azi am pus in aluat mac si am presarat pe deasupra cu susan, pentru diversitate
![:lol:](https://www.artaculinara.ro/forums/public/style_emoticons/default/laugh.gif)
![Imagine atasata: monthly_08_2012/post-243-1345145285675.jpg](https://www.artaculinara.ro/forums/uploads/monthly_08_2012/post-243-1345145285675.jpg)
![Imagine atasata: monthly_08_2012/post-243-13451453030153.jpg](https://www.artaculinara.ro/forums/uploads/monthly_08_2012/post-243-13451453030153.jpg)
Painea in cuptor
![Imagine atasata: monthly_08_2012/post-243-13451453172229.jpg](https://www.artaculinara.ro/forums/uploads/monthly_08_2012/post-243-13451453172229.jpg)
scoasa din cuptor
![Imagine atasata: monthly_08_2012/post-243-13451453253664.jpg](https://www.artaculinara.ro/forums/uploads/monthly_08_2012/post-243-13451453253664.jpg)
Felie nu am mai pus, ca e calda si apoi ati vazut data trecuta
![:)](https://www.artaculinara.ro/forums/public/style_emoticons/default/smile.gif)
Sambata o sa fac, probabil, paine mai alba, intr-o combinatie mai neobisnuita. Daca o sa ma invrednicesc s-o fac, o sa gasiti "urme" aici, pe forum. Pana atunci, sa auzim(si sa vedem) numai de bine!