Ignatul - cum am macelarit porcu' anul asta?
#1
Postat 17 December 2009 - 02:39 AM
Am pregatit pentru cinstitii privitori un amplu reportaj de la locul unui masacru ce a avut loc pe 16 decembrie anul curent, in urma caruia doi guitzatori nevinovati au fost transformati in carnati, caltabosi, sangerete si alte cele . Avertizez, imaginile nu sunt indicate celor excesiv de sensibili:
q-3dxK11DL4
#2
Postat 17 December 2009 - 02:55 AM
Cam asta era ritualul si la mamaia la tara.. Mai putin facutul sangeretelui. N-am mancat niciodata :mrgreen:
#3
Postat 17 December 2009 - 06:20 AM
Imi aduc aminte de acasa.Aici am facut si noi cirnati cu carne cumparata,dar ritualul taiatului porcului este ceva care ne lipseste.
Plus de asta mi-e dor de caltabosi,singerete si jambon...astea-s inexistente aici si imposibil de reprodus din lipsa de materie prima.
Sa-i mincati sanatosi!
#4
Postat 17 December 2009 - 09:50 AM
Sophie a spus:
Cam asta era ritualul si la mamaia la tara.. Mai putin facutul sangeretelui. N-am mancat niciodata :mrgreen:
Sangeretele e buuun! Chestie de gust, desigur, nici pe fiica-mea nu reusesc sa o conving sa manance, cu toate ca i-am repetat mereu ca are doar de pierdut.
sacramento a spus:
Imi aduc aminte de acasa.Aici am facut si noi cirnati cu carne cumparata,dar ritualul taiatului porcului este ceva care ne lipseste.
Plus de asta mi-e dor de caltabosi,singerete si jambon...astea-s inexistente aici si imposibil de reprodus din lipsa de materie prima.
Sa-i mincati sanatosi!
Multumesc, sacramento! Cred ca ti-e dor... de-as putea sa iti trimit o bucatica, as face-o cu drag! Nu vreau sa iti fac sange rau, dar sa stii ca nici gustul nu e acelasi cu al carnii unui animal tinut in curte.
#5
Postat 17 December 2009 - 09:53 AM
Sa va fie de bine si pofta buna in continuare
#6
Postat 17 December 2009 - 11:26 AM
Bunny a spus:
Sa va fie de bine si pofta buna in continuare
Multumesc, Bunny! La noi, curatenia cade in sarcina socrului - dar nu in casa, are o anexa destinata acestui scop .
#7
Postat 17 December 2009 - 02:00 PM
Brava Laura, să-i mîncaţi sănătoşi!
#8
Postat 17 December 2009 - 05:07 PM
laura laurentiu a spus:
Horror-show !
Cool !
Do it again! :twisted:
Sa-i fie soriciu moale!
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#9
Postat 17 December 2009 - 10:17 PM
#10
Postat 18 December 2009 - 06:23 AM
laura laurentiu a spus:
Sophie a spus:
Cam asta era ritualul si la mamaia la tara.. Mai putin facutul sangeretelui. N-am mancat niciodata :mrgreen:
Sangeretele e buuun! Chestie de gust, desigur, nici pe fiica-mea nu reusesc sa o conving sa manance, cu toate ca i-am repetat mereu ca are doar de pierdut.
sacramento a spus:
Imi aduc aminte de acasa.Aici am facut si noi cirnati cu carne cumparata,dar ritualul taiatului porcului este ceva care ne lipseste.
Plus de asta mi-e dor de caltabosi,singerete si jambon...astea-s inexistente aici si imposibil de reprodus din lipsa de materie prima.
Sa-i mincati sanatosi!
Multumesc, sacramento! Cred ca ti-e dor... de-as putea sa iti trimit o bucatica, as face-o cu drag! Nu vreau sa iti fac sange rau, dar sa stii ca nici gustul nu e acelasi cu al carnii unui animal tinut in curte.
Mie-mi spui,Laura!
Din pacate noi facem parte dintre nefericitii care stiu asta.Avem termen de comparatie.
Sotul meu zice ca aici carnea de pasare are gust de pamint(probabil de la antibiotice).Necazul e ca la cite stim ar trebui sa fim vegetarieni,dar pentru noi leguma preferata e....carnea si tot masor curtea pe afara si ma gindesc cum as putea ingramadi vreo 5 gaini pe linga piscina fara sa se inece si sa ma reclame vecinii.
#11
Postat 18 December 2009 - 08:03 PM
W Mamadeus Paparotti a spus:
laura laurentiu a spus:
Horror-show !
Cool !
Do it again! :twisted:
Sa-i fie soriciu moale!
Bine maestre, si cum ramîne cu bradutul?
#12
Postat 18 December 2009 - 08:21 PM
laura laurentiu a spus:
Laura, am vreo doua sugestii care ar putea sa-i schimbe punctul de vedere :
Pe un toast faci un strat de cuburi de pere sotate cu unt, zeama de la o portocala si coaja de portocala rasa.
Deasupra pui cîteva felii de sîngerete prajite la tigaie pe ambele fetze cu cîteva picaturi de ulei.
Presari totul cu nuca tocata (nu rasa, tocata)
Alta combinatie.
Pe un toast, pui un strat de mar curatat, taiat cuburi si sotat cu o cantitate egala de ricotta si un pic de unt.
Deasupra pui cîteva felii de sîngerete prajite la tigaie cu un pic de ceapa tocata fin.
Acoperi totul cu cascaval ras si dai la cuptor pîna se rumeneste cascavalul.
#13
Postat 18 December 2009 - 10:09 PM
Puiu a spus:
Brava Laura, să-i mîncaţi sănătoşi!
Da, in sud se despica pe spinare... Important e sa fie crescut cu porumb, sa aiba slaninuta impanata si sa iasa carnatii gustosi!
Multumesc, Puiule!
W Mamadeus Paparotti a spus:
laura laurentiu a spus:
Horror-show !
Cool !
Do it again! :twisted:
Sa-i fie soriciu moale!
Ca bine zici, Shefu'!
anaiordan a spus:
Ti-as da, draga Ana, dar nus' cum s-o teleportez !
sacramento a spus:
Din pacate noi facem parte dintre nefericitii care stiu asta.Avem termen de comparatie.
Sotul meu zice ca aici carnea de pasare are gust de pamint(probabil de la antibiotice).Necazul e ca la cite stim ar trebui sa fim vegetarieni,dar pentru noi leguma preferata e....carnea si tot masor curtea pe afara si ma gindesc cum as putea ingramadi vreo 5 gaini pe linga piscina fara sa se inece si sa ma reclame vecinii.
Daca nu aveti obligatii stricte fata de oras, desigur, eu as alege sa locuiesc intr-o zona rurala... eu cunosc pe cineva in State care are o casa incantatoare (undeva in nord) asezata in mijlocul unei livezi, inconjurata de lacuri si paduri; are gaini, porci, pomi fructiferi, imaginile pe care mi le trimite mi se par pozate in paradis! In plus, fata sta si familia ei duc o viata foarte sanatoasa. Dar, repet, viata ti-o oranduiesti dupa job, interese, copii...
Alexandru a spus:
laura laurentiu a spus:
Laura, am vreo doua sugestii care ar putea sa-i schimbe punctul de vedere :
Pe un toast faci un strat de cuburi de pere sotate cu unt, zeama de la o portocala si coaja de portocala rasa.
Deasupra pui cîteva felii de sîngerete prajite la tigaie pe ambele fetze cu cîteva picaturi de ulei.
Presari totul cu nuca tocata (nu rasa, tocata)
Alta combinatie.
Pe un toast, pui un strat de mar curatat, taiat cuburi si sotat cu o cantitate egala de ricotta si un pic de unt.
Deasupra pui cîteva felii de sîngerete prajite la tigaie cu un pic de ceapa tocata fin.
Acoperi totul cu cascaval ras si dai la cuptor pîna se rumeneste cascavalul.
Alexandru, multumesc de idei! Asta zic si eu sangerete... gourmet!
#14
Postat 18 December 2009 - 10:26 PM
#15
Postat 19 December 2009 - 08:55 PM
Nu-mi plac cirnatii cu miroase. Nu pun decit usturoi, putina sare si ardei iute.
Nu-mi plac cirnatii grasi. Am pus vitel fara pic de grasime si carne de porc nu foaret grasa, in proportii egale:
- vitelul:
- aici cu porcul, deja tocate, si cu usturoiul, sarea si ardeiul iute:
Acum, ca sa nu iasa foarte indesati, ca nu am pus grasime, am facut cu o seara inainte o zeama de oase de vita: piept, os cu maduva si os cu sita, cu foarte putina sare, fiarta vreo 5 ore la foc foarte mic, scazuta la jumatate:
A inghitit cam 2 boluri pline umplutura mea
Aici gata de penetrat in mate:
Sa nu va socati, nu sint numai ai mei, am facut pentru 3 familii
Acum sint agatati de unditele mele, si cam zangane in vint, ca e un frig pe terasa....
#17
Postat 19 December 2009 - 10:58 PM
raluca elena a spus:
Nu-mi plac cirnatii cu miroase. Nu pun decit usturoi, putina sare si ardei iute.
Nu-mi plac cirnatii grasi. Am pus vitel fara pic de grasime si carne de porc nu foaret grasa, in proportii egale:
- vitelul:
Fetelor, sa va fie de bine si felicitari pentru pregatiri... Da' Ralu, stiu ca nu te-ai incurcat cu carnatii! Ai facut, nu gluma Acum... la afumat cu dansii
#18
Postat 25 December 2009 - 11:04 PM
Am crescut la tara in Mures, cu acest obicei la care participam an de an, deci face parte din mine.
Multumesc inca o data.