Salate de vinete o coproductie apicolo-felina :)))
#1
Postat 19 August 2012 - 07:47 PM
3 vinete le-am tocat grosier cu satirul, 1 ardei capia a avut si el aceeasi soarta, o ceapa verde si o rosie au facut cunostinta cu ghilotina, iar un catel de usturoi (n-am pus mai mult ca sa-l pot pupa pe moftanescu ) a trecut printr-o presa speciala pt. domnia sa
preacinstitei adunarii li s-a alaturat si o emulsie din: 2 Lg ulei de porumb + 1 Lg de lamiie si un fir ratacit de cimbru, la sesiunea foto intirziind doar sarea si piperul, fiindca fiecare e liber sa le puna dupa gust
dupa ce protagonistii filmului au dat proba de fotogenie, au aterizat cu toti intr-un castron, unde i-am amestecat de-a valma pret de 1' cu o spatula de silicon
celelalte 2 vinete coapte au aterizat in blender si au fost macelarite impreuna cu aceleasi ingrediente ca mai sus, exceptind ardeiul capia, ce a fost substituit cu un mar "pink lady", curatat de coaja/simburi si taiat in cubulete, timp de citeva minute - pina mi-a placut consistenta
salatele de vinete se servesc pe felii de piine proaspata sau Wasa - sa aveti pofta !
p.s. merci pt. reteta delicioasei salate si sa traiesti, coane motane !
#3
Postat 21 January 2013 - 11:46 AM
Dan@, la 21 January 2013 - 11:03 AM, a spus:
Hmm, ce bine arata! Si mie imi place cu un pic de maioneza si asa cu ardei capia sau cu dovlecel.
Familionul meu este mare mancator de salata de vinete.
#4
Postat 28 January 2013 - 12:23 AM
in ce fel pui dovlecelul in salata de vinete: fiert sau fript la gratar ?
#5 Guest_Gelutza_*
Postat 28 January 2013 - 06:56 PM
Giorgiana, la 21 January 2013 - 11:46 AM, a spus:
Dan@, la 21 January 2013 - 11:03 AM, a spus:
Hmm, ce bine arata! Si mie imi place cu un pic de maioneza si asa cu ardei capia sau cu dovlecel.
Familionul meu este mare mancator de salata de vinete.
Si eu pun dovlecel, ajuta salata de vinete sa fie alba, alba si pufoasa.
Altadata imi place cu rosie pasata, altadata, cand asa am pofta fac salata cu ardei copti, deci varietate scrie pe salatele noastre de vinete, deci ne plac!
#7
Postat 01 February 2013 - 10:01 AM
#8
Postat 02 February 2013 - 07:42 PM
#11
Postat 06 February 2013 - 12:55 PM
Cu diferenta ca vinetele se taie cu cutitul, bucati, ceapa julienne si o servim ca salata., nu pe paine. Pusesem o poza asta vara.
Oricum ar fi, e super buna!
#12 Guest_Gelutza_*
Postat 06 February 2013 - 02:55 PM
any_annette, la 06 February 2013 - 12:55 PM, a spus:
Cu diferenta ca vinetele se taie cu cutitul, bucati, ceapa julienne si o servim ca salata., nu pe paine. Pusesem o poza asta vara.
Oricum ar fi, e super buna!
Si eu pun ceapa la toate variantele.
Cateodata, insa, ma apuca pofta si le fac doar cu un catel de usturoi bine pisat, frecate cu ulei.Sunt asa bune si astea...
Si mi s-a facut o pofta, incat merg la congelator sa scot o punga,o sa vad cum le pregatesc si va dau de stire...
#13
Postat 06 February 2013 - 03:18 PM
Ati vazut specimene, care au produse bune si le gatesc alandala?? Ati simtit nevoia sa-i loviti cu pantoful in cap cum fac clovnii la circ??
Poate ma intelege si pe mine cineva! Eu m-am nascut cu fitilul scurt, sa contezi pe rabdarea mea este utopie! Offf, si unii cauta si cauta si nu gasesc sau nu-si permit!
Adica trebuie ceva straduinta sa ratezi o salata de vinete de gradina, cu ceapa de gradina si sa-ti iasa o chestie care nu poate fi numita salata de vinete!