In plus au niste produse senzationala...fructe, legume, carne, branza si mai presus de orice , niste oameni minunati.
In ajun de Ferragosto ( 15 august Sf Maria), o dragutza doamna localnica mi-a propus sa ma *invete* sa le fac eu, sa nu le mai cumpar.
Trebuie sa va spun ca a mea copila e total addict la orecchiette, si manaca practic zilnic , cu sos de rosii , din acele rosii minunate ce se gasesc acolo.
Nu cred ca am sa ma apuc sa le fac eu, dar am fost un bun elev si am pozat ....se fac din faina ( grau dur/grano duro) si apa...si mult *ulei de cot* cum zic frantzujii. se framanta un aluat nu foarte moale, destul de ferm. se taie in portii din care se fac niste *snururi* subtiri, snur din care profa mea rupea segmente egale...eu le taiam cu cutitul...apoi cu un mic *ferretto* care se aseaza in mijlocul segmentelor, si printr-o miscare inainte si-napoi ...se produc *pizzarieddi* un soi de mici macaroane. doamna apoi cu ctitul rasucea aluatul, si apoi il dadea "peste cap" si creea orecchittele...mai bine sa va pun pozele, care sunt destul de explicite...dar ceea ce la ea lua cateva secunde , la mine devenea ceva foarte dificil