Nataly, la 24 August 2012 - 11:43 PM, a spus:
Nu e ca originala, dar stiu unde si ce am facut altfel, dar data viitoare v-o voi prezenta exact asa cum o stiu eu ca trebuie sa fie (blatul nu chiar asa umed, si o idee mai inalta prajiturica)
Ps. pozele tot asa facute, repejor.
Si reteta in caz ca sunt doritori:
Iti trebuie (pt. o tava mijlocie de aprox. 23/30 )
Blat:
10 lg de faina
10 lg de ulei
10 lg zahar
10 lg de lapte caldut
2 oua
1 plic praf de copt
pt. branza dulce :
500 g branza dulce
2 oua
zahar dupa gust
optional: 1 plic zahar vaniliat si coaja rasa de lamaie
La blat am pus toate ingredientele intr-un bol in aceasta ordine: faina amestecata cu praful de copt,zaharul, ouale asa intregi ,laptele, uleiul, si am amestecat bine , manual, cu un tel (din acela cu care se poate amesteca si in mamaliga ) dupa fiecare ingredient adaugat.
Branza dulce se amesteca separat intr-un alt bol cu cele scrise mai sus.
Se pune intr-o tava mijlocie ( cu marimile: 23/30 ) treisfert din compozitia pt blat, apoi se intinde toata branza dulce iar deasupra ce a mai ramas din compozitia pt. blat. Se da la cuptor la 175 grade timp de 20-25 min sau pana cand deasupra s-a facut blatul maroniu.
Greselile mele:
Pt. tava mea trebuia totusi mai mult blat. Data viitoare o sa inmultesc cantitatea pt. blat. (15 lg din fiecare ingredient scris la blat , cu 3 oua)
Apoi, dupa ce am copt prajitura am lasat-o in hartia de copt pana s-a racit de tot.Astfel blatul s-a umezit.Data viitoare dau jos imediat hartia. Blatul la prajitura originala e pufos, moale, proaspat (nu stiu exact cum sa-l descriu) dar nu umed.
E cea mai simpla prajitura din cate se poate face si e foarte buna.