Forum Culinar: Maidanosalata - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Maidanosalata Salata de patrunjel greceasca

#1 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 29 August 2012 - 01:55 PM

Imagine atasata: monthly_08_2012/post-9-13462405375027.jpg

Sa nu-i spuneti pesto.Ca suparam grecii.
L-as traduce sos, dip, salata de patrunjel...

Daca adorati patrunjelul(ca mine) succesul e garantat.

O legatura extra large de patrunjel proaspat cules din gradina.
O felie de paine fara coaja pusa la inmuiat in apa.
Cateva capere in saramura.
Usturoi 2-3-4-5 catei de usturoi
Ulei de masline.

Suc de lamaie facultativ.Eu am avut capere in otet si n-am mai pus lamaie.

Tocati patrunjelul si-l transformati in pasta cu ajutorul mojarului adaugand ulei de masile extra treptat(in cel mai rau caz folositi robotul).

Adaugati miezul de paine bine scurs usturoiul tocat, caperele.

Il folositi pe felii de paine prajita, la bruschette, ca dressing, cum vreti.
Eu l-am mai potrivit cu peste, cartofi fierti(copti), dressing pentru broccoli.

Imagine atasata: monthly_08_2012/post-9-13462410927662.jpg

Uitati-va bine la el si spuneti-mi daca va inspira si daca da, cu ce?

Imagine atasata: monthly_08_2012/post-9-13462411498944.jpg

Patrunjelul cret l-am folosit ca decor, pentru maidanosalata am folosit normal.

#2 Useril este offline   petunie 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,817
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDeutschland

Postat 29 August 2012 - 02:14 PM

Vine la fix pentru ca am mult patrunjel in gradina.Ai incercat sa-l pastrezi mai mult timp?Daca da,cat se poate pastra?
Manchmal ist weniger einfach mehr....

#3 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 29 August 2012 - 03:25 PM

Scuze ca ma bag, dar cel putin 2-3 saptamani sigur!
Dar pentru conformitate ma duc sa-l execut ca am o legatura buna
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#4 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 29 August 2012 - 04:01 PM

Eu nu am stat mult pe ganduri, am zis sa vad, n-am mojarit ca mi-am spart coada de la ala de pisat in mojar, am bagat robotelul, cum miss Squeaky vroia sa se implice in procesul de productie ca-i plac masinariile de moare, cred ca am frecat cam mult, pana am dat-o jos cu o singura mana de pe blat:

Imagine postata

Dar mie imi place si asa!Eventual pot sa-i mai pun niste pesmet ca sa fie mai crocant, dar daca o pun pe bruschete n-are nicio logica, nu?!

Mentiune eu am pus si capere in otet, dar am pus si putina zeama de lamaie,ii da un miros placut, mie mi-a placut, sa vedem raspunsurile din jur.
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#5 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 29 August 2012 - 05:50 PM

Pfuai Zerda cata repeziciune! :occasion15:

Da...adica are sens si pe bruschetta, chiar daca are paine si pesmet.Tu vrei o textura crocantoasa, asa ca de ce nu?Eu am uns bruschetta cu maidanosalata si am pus cubulete de rosii deasupra.

Sau amesteci cubuletele de rosii cu maidanosalata si le pui pe bruschetta.

Uite salata de rosii cu feta si dressing de maidanosalata:

Imagine atasata: monthly_08_2012/post-9-13462553107882.jpg

Petu, eu nu stiu cat se conserva la frigider.Ca a disparut repede, poate cateva zile, ca painea aia poate fermenteaza. :occasion14:

#6 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 29 August 2012 - 07:42 PM

Maine fac si eu o din asta la pachetel! Ai vazut ca sunt prompta!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#7 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 29 August 2012 - 09:44 PM

Eventual se poate freca patrunjelul cu usturoiul si caperele, ala se pastreaza sigur 2-3 saptamani, pe incercate, si adaugi painea cand vrei sa mananci. Zic eu ca e o solutie ok dpdv tehnic!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#8 Useril este offline   petunie 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,817
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDeutschland

Postat 30 August 2012 - 07:16 AM

Super!Mersi pentru raspunsuri :occasion15:

Zerda,si eu mi-am spart maciuca de la mojarImagine postata ,dar poate imi gasesc ceva frumos la italieni
Manchmal ist weniger einfach mehr....

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi