Forum Culinar: Adam a spus: "Spare rib, anyone?" - Forum Culinar

Salt la continut

  • 4 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Adam a spus: "Spare rib, anyone?"

#41 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 28 June 2011 - 10:54 PM

Maya, mai pregateste o tura de mici :thumleft:, ca ma pun pe urmarit prognoza meteo si in urmatoarea zi cu soare te trezesti cu mine in gradina. :D Nu tre' sa-mi dai adresa s-o pun pe gps, ca te gasesc dupa fumul locomotivei. :blush:

Sa va fie de bine ! :notworthy:

#42 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,015
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 28 June 2011 - 11:57 PM

♫ ♬ ♫ ♬ ♫ ♬ How deep is your love ... of steak?

doua fripturici alternative, adică tăiate după alt model decît prevede stasul, se pregătesc să evolueze la finala pe aparate, una la categoria grea şi alta la pană

ştiu că sunteţi curioşi să aflaţi cum le cheamă aşa că vă fac cunoştinţă cu flatiron şi clodhammer sau în traducere liberă, fierul de călcat şi ciocanu'n brazdă

spuneţi-le adio :notworthy: că nu cred că le mai pozez şi dungile

PS de diametru farfuriei să nu mă întrebaţi, da e cu doo cifre şi cu 4 in faţă

Imagine atasata: monthly_06_2011/post-1215-13092969644377.jpg

#43 Useril este offline   La-Chef-A 

  • La-Chef-A
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,289
  • Inregistrat: 09-July 10
  • LocationKitchen

Postat 29 June 2011 - 02:47 AM

Vezi postareaMaya, la 28 June 2011 - 04:03 PM, a spus:

Asta pe care am grilat duminica nu e originalul.Ala are gratarul/betele din inox îmbracat în email maro.Asta poti vedea în primele 3 poze cu Smokerul.Atunci era gratatul nou,înca nefolosit.Sînt poze vechi,de aia era asa curat :thumleft:



Aoleo, cand am citit prima data am crezut ca tehnica asta asa a ajuns de tare in Germania ca imbracati pana si gratarele in e-mail. :blush: :notworthy:

#44 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 29 June 2011 - 10:15 AM

Vezi postareaDexter, la 28 June 2011 - 11:57 PM, a spus:

♫ ♬ ♫ ♬ ♫ ♬ How deep is your love ... of steak?

doua fripturici alternative, adică tăiate după alt model decît prevede stasul, se pregătesc să evolueze la finala pe aparate, una la categoria grea şi alta la pană

ştiu că sunteţi curioşi să aflaţi cum le cheamă aşa că vă fac cunoştinţă cu flatiron şi clodhammer sau în traducere liberă, fierul de călcat şi ciocanu'n brazdă

spuneţi-le adio :D că nu cred că le mai pozez şi dungile

PS de diametru farfuriei să nu mă întrebaţi, da e cu doo cifre şi cu 4 in faţă



flatiron & clodhammer, sint incintata de cunostinta ! :thumleft:
'aide, Dexter, nu fii neam de canibal ! :D picteaza-le macar niste dungi cu photoshop-ul ! :notworthy:

p.s. si ce te lauzi cu 4 ala in fata, de parca ai vorbi de nr. la pantofi ?! :blush:

#45 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 29 June 2011 - 09:20 PM

macelarul meu fiind in concediu :D , pt. cina de azi m-am autoservit cu o bucata de carne din farfuria zburatoare a lui Dexter :violent6:

Imagine postata

(i-am taiat si lui o bucatica sa nu spuna ca sint haplea ... :tongue3: )

Imagine postata

Imagine postata



#46 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,015
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 29 June 2011 - 11:00 PM

Vezi postareauptown girl, la 29 June 2011 - 09:20 PM, a spus:

o bucata de carne din farfuria zburatoare a lui Dexter

greşişi pista de aterizare bre :violent6: luaşi din alea fără dungi ...

Imagine atasata: monthly_06_2011/post-1215-13093809991374.jpg

#47 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 29 June 2011 - 11:37 PM

Vezi postareaDexter, la 29 June 2011 - 11:00 PM, a spus:

Vezi postareauptown girl, la 29 June 2011 - 09:20 PM, a spus:

o bucata de carne din farfuria zburatoare a lui Dexter

greşişi pista de aterizare bre :violent6: luaşi din alea fără dungi ...




oops, tre' sa verific coada maturii ! Imagine postata se pare ca am aterizat la vecinu' :D, ca friptura mea avea dungile in romburi :D

p.s. fierul de calcat si ciocanu'n brazda arata de milioane ! :tongue3:

#48 Useril este offline   Uma 

  • Soacra de Felix forever
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 2,631
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationMica's world

Postat 30 June 2011 - 12:03 AM

Vezi postareaMaya, la 28 June 2011 - 04:03 PM, a spus:


Locomotiva,pe din afara o curatam asa grob :tongue3:

Mie sa-mi spui ce a mancat ginerele meu :violent6: A mea nu pierde ocazia la fripturi (mai ales New York steak -mancam cot la cot )
A cat is a friend fur-ever !

#49 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 31 July 2011 - 08:15 PM

e prima oara cind am facut ficat de vita la gratar si mi-a placut teribil de mult gustul ! :floare:

(feliile de ficat au fost taiate cam de 2 cm grosime, unse cu putin ulei, condimentate cu piper macinat, oregano uscat si puse la fript pe gratarul bine incins timp de 3' pe fiecare parte)

Imagine postata

o sexiune pt. pofticiosi :)

Imagine postata




#50 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 31 July 2011 - 08:58 PM

Vezi postareauptown girl, la 31 July 2011 - 08:15 PM, a spus:

e prima oara cind am facut ficat de vita la gratar si mi-a placut teribil de mult gustul ! :floare:


o sexiune pt. pofticiosi :)

Imagine postata





mmmmmm...
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#51 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 21 August 2011 - 10:53 PM

vorba unui clasic (inca in viata ! :(): "when in doubt, grill !" Imagine postata

ieri, am fript bucati (ca 250g/pers.) dintr-o pulpa de miel feliata si le-am servit cu un pilaf de legume + un sos caramel de mere (multam pt. retete, Alexandru ! :()

Imagine postata

Imagine postata


azi, bucati (ca 160g/pers.) dintr-un fileu de porc + legume (felii de ardei gras si ciuperci portobello), ce le-am servit cu un gratin de cartofi si tzatziki

Imagine postata

sa aveti pofta ! :(

Imagine postata





#52 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 26 August 2011 - 08:06 AM

ceafa de porcule :occasion15: , marinata in: 0,5 dl sherry + 1 Lg zahar nerafinat (brun) + 1 catel de usturoi pisat + 1 lg paprika + 1/2 lg ghimbir ras + 1 lg cimbru verde tocat + 1 Lg ulei si fripta 3' pe fiecare parte pe gratarul bine incins

Imagine postata




#53 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 29 October 2011 - 11:34 PM

tournedos la gratar acompaniat cu fasole verde, cartofi paillason (un fel de rösti fara oo) si un sos de vin rosu :occasion14:


Imagine postata



#54 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 01 November 2011 - 06:18 PM

UpTG si "halatele" :) ? unde e reteta de tournedo? si asta si aia de miel de pe 21 august arata cevaaaaa :) ...infiorator :P
orice carne zici tu ca merge numai 3' pe fiecare parte pe gratarul bine incins si iese asa ? :P ori numai cele tender?
platourile tale arata magnific, ai mare mare mare talent la aranjat pe farfurii! artisto :) ! nici un monah nu ar rezista! :P

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#55 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 04 November 2011 - 12:13 PM

Vezi postareaDaniella, la 01 November 2011 - 06:18 PM, a spus:

UpTG si "halatele" :( ? unde e reteta de tournedo? si asta si aia de miel de pe 21 august arata cevaaaaa :study: ...infiorator :wacko:
orice carne zici tu ca merge numai 3' pe fiecare parte pe gratarul bine incins si iese asa ? :( ori numai cele tender?
platourile tale arata magnific, ai mare mare mare talent la aranjat pe farfurii! artisto :tongue3: ! nici un monah nu ar rezista! :biggrin:


Daniella, modul de frigere atit pt. tournedos, cit si pt. carnea de miel sint similare. condimentele folosite au fost diferite, si sint de parere ca fiecare poate sa-si asezoneze carnea in functie de gusturi. in general, carnurile maturate (fragezite) si portionate in felii de 2,5 - 3 cm grosime si de 200 g/persoana nu se frig mai mult de 3-4' pe fiecare parte, pe caldura directa a gratarului bine incins. daca le lasi mai mult timp, carnea se arde la suprafata, iar in rest devine de un gri-neapetisant si e greu de mestecat. teoretic, vad ca ai prins multe. ramine doar sa treci la aplicatii. succes ! :angryfire:

multumesc de apreciere ! :toothy9;

(un mic secret intre noi: gratarele sint mai sanatoase decit orice mincare gatita ! ai sa vezi mai tirziu la garderoba. :( )

#56 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 28 May 2012 - 02:51 PM

la un bbq cu prieteni, pt. cei mari am aruncat pe gratar cite un antricot de vita servit linga o ciocanita de ciumperci :rolleyes:

Imagine postata

iar pt. un junior, niste cirnaciori fripti, sau hot dogs, cum le zice americanu' :rolleyes:

Imagine postata



#57 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 24 June 2012 - 06:39 PM

Alaltaieri am cautat dupa cel mai mic T-Bone Steak de la o bovina crescuta pe imas, iar ieri mi l-a grilat Dan :)
Lecker!

Imagine atasata: monthly_06_2013/post-5-13701919455359.jpg

....cu piper negru si Himalaya, proaspat rîsnite.

Imagine atasata: monthly_06_2013/post-5-13701919635003.jpg

Imagine atasata: monthly_06_2013/post-5-13701919812999.jpg

-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#58 Useril este offline   iulia nicoleta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,134
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 24 June 2012 - 07:28 PM

Moaaaa, cum poa' sa arate Maya! sa inteleg ca era vita de aia argentiniana?
Eu am dat vreo doua rateuri glorioase cu vita noastra...dupa care am cautat in Metro vita argentiniana si m-am linistit de tot: 150 lei/kg.

#59 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,015
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 22 May 2013 - 09:58 PM

am deschis sezonul de outdoor grilling şi sunt în căutarea secţiunii perfecte ... WARNING urmează o halcă destul de sîngeroasă, daţi repede pagina dacă nu agreaţi ... culoarea :love7:

Imagine atasata: monthly_05_2013/post-1215-13692520993836.jpg

PS verzitura din decor, este "moţ" de praz.

#60 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,015
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 16 September 2015 - 07:42 PM

de dus la înrămat :) ribeye, the mother of all steaks

Imagine atasata: monthly_09_2015/post-1215-14424243379465.jpg

Arata acest topic


  • 4 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi