Forum Culinar: Gratin de dovlecei cu ton - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Gratin de dovlecei cu ton

#1 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 10 September 2012 - 04:19 PM

Dupa o pauza de leneveala, concediu, plimbari si alte cele, revin din nou cu nelipsitii dovlecei din gradina mea. De data asta ultimii din acest sezon. Combinatia? Nu pot sa spun decît... MINUNATA! Ma întreb de ce nu m-am gîndit pîna acum, sa combin peste cu dovlecei?

Imagine atasata: monthly_09_2012/post-5-13472864117845.jpg

Imagine atasata: monthly_09_2012/post-5-13472864289187.jpg


Ingrediente:

  • 5-600 g dovlecei (ai mei au fost 2)
  • 2 ardei/peperoni, aproape deloc iuti
  • 2 doze de ton, scurse
  • zeama de la jumatate de lamîie
  • sare cu verdeturi , piper
  • 150 g cascaval ( am folosit Gouda tînar)
  • 750 ml sos de rosii *


*Am preparat un sos de rosii ca aici, cu diferenta ca în asta am pus si usturoi, iar rosiile le-am taiat cubulete dupa decojire. Dovleceii i-am spalat si feliat. I-am asezat într-o forma termorezistenta, deasupra am adaugat ardeii/peperoni feliati grob, am stropit cu zeama de lamîie si am condimentat cu sare aromatizata cu ierburi si piper proaspat rîsnit.


Imagine atasata: monthly_09_2012/post-5-13472865340464.jpg

Am presarat tonul pe care l-am stropit cu zeama de lamîie si am rîsnit putin piper deasupra.

Imagine atasata: monthly_09_2012/post-5-13472865496496.jpg

Sosul racorit l-am turnat peste ton.

Imagine atasata: monthly_09_2012/post-5-134728655991.jpg

Puteti folosi orice cascaval va place.Eu am avut o bucata de Gouda maturata doar 2 luni, pe care am feliat-o si taiat-o fîsiute.

Imagine atasata: monthly_09_2012/post-5-13472865756015.jpg

Am dat vasul în cuptorul preîncalzit la 180°C, o sina mai jos de cea mijlocie si am lasat la copt pîna mi-a placut culoarea.
Dupa ce e gata, se lasa 10-15 minute odihna, pentru a se împrastia aromele... si ca sa nu va frigeti limba :pupic:

Imagine atasata: monthly_09_2012/post-5-1347286606674.jpg

Imagine atasata: monthly_09_2012/post-5-13472866156707.jpg


Pofta buna!




-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#2 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 10 September 2012 - 04:26 PM

ce idee buna si inedita! toate ingredientele sunt pe gustul meu, cat si pe sistemul destraturi cu branza topicoasa la cuptor! imi faci asa o pofta, mai ales ca am si eu 2 dovleci de taran in frigi! vroiam sa ma apuc azi de o noua tura de detox, iar tu ma ispitesti asa de frumos ... ! nu am ton si nici lamaie, doar asta ma poate salva ... mai vad eu pana diseara ce se alege de vointa mea ...
oricum e dietetica, e de nota 10 dupa mine! :pupic:

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#3 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,052
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 10 September 2012 - 06:22 PM

O fac, fara brinza ca nu pot.

#4 Useril este offline   ralesu 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 816
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationMontreal

Postat 10 September 2012 - 06:56 PM

arata super!

#5 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 10 September 2012 - 07:39 PM

Vezi postareaDaniella, la 10 September 2012 - 04:26 PM, a spus:

ce idee buna si inedita! toate ingredientele sunt pe gustul meu, cat si pe sistemul destraturi cu branza topicoasa la cuptor! imi faci asa o pofta, mai ales ca am si eu 2 dovleci de taran in frigi! vroiam sa ma apuc azi de o noua tura de detox, iar tu ma ispitesti asa de frumos ... ! nu am ton si nici lamaie, doar asta ma poate salva ... mai vad eu pana diseara ce se alege de vointa mea ...
oricum e dietetica, e de nota 10 dupa mine! :pupic:

Dani, ma bucur ca-ti place! Poate te încumeti :pupic:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#6 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 10 September 2012 - 07:40 PM

Vezi postareaAdriana, la 10 September 2012 - 06:22 PM, a spus:

O fac, fara brinza ca nu pot.

Nici macar olea' de parmezan? :pupic:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#7 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 10 September 2012 - 07:40 PM

Vezi postarearalesu, la 10 September 2012 - 06:56 PM, a spus:

arata super!

E mai bun decît arata! :pupic:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#8 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,052
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 10 September 2012 - 10:29 PM

Vezi postareaMaya, la 10 September 2012 - 07:40 PM, a spus:

Nici macar olea' de parmezan? :pupic:

nica sorella, lapte, brinza, smintina, unt samd :pupic: intoleranta, daca asa i-o fi zicind pe romaneste

#9 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 11 September 2012 - 12:56 PM

Vezi postareaAdriana, la 10 September 2012 - 10:29 PM, a spus:

Vezi postareaMaya, la 10 September 2012 - 07:40 PM, a spus:

Nici macar olea' de parmezan? :love7:

nica sorella, lapte, brinza, smintina, unt samd :) intoleranta, daca asa i-o fi zicind pe romaneste

Da, pai de aia întrebam, daca nici olecuta de parmezan, ca stiu multi care au intoleranta si totusi suporta olecuta parmezan.
Sorela, eu zic ca e bun si fara brînza :pupic:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#10 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,052
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 11 September 2012 - 01:23 PM

Pai la fel si eu, am intrebat da' mi-a zis ca in prima faza nu
Azi mi-i fac pentru miine la prinz :love7:

#11 Useril este offline   petunie 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,817
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDeutschland

Postat 11 September 2012 - 02:25 PM

Foarte fain arata,Maya!
Ieri am facut si eu o salata de ton cu zuchinni(ca nu am avut numai doi) si a iesit extraordinara.Imagine postata
Manchmal ist weniger einfach mehr....

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi