Ingrediente:
- 5-600 g dovlecei (ai mei au fost 2)
- 2 ardei/peperoni, aproape deloc iuti
- 2 doze de ton, scurse
- zeama de la jumatate de lamîie
- sare cu verdeturi , piper
- 150 g cascaval ( am folosit Gouda tînar)
- 750 ml sos de rosii *
*Am preparat un sos de rosii ca aici, cu diferenta ca în asta am pus si usturoi, iar rosiile le-am taiat cubulete dupa decojire. Dovleceii i-am spalat si feliat. I-am asezat într-o forma termorezistenta, deasupra am adaugat ardeii/peperoni feliati grob, am stropit cu zeama de lamîie si am condimentat cu sare aromatizata cu ierburi si piper proaspat rîsnit.
Am presarat tonul pe care l-am stropit cu zeama de lamîie si am rîsnit putin piper deasupra.
Sosul racorit l-am turnat peste ton.
Puteti folosi orice cascaval va place.Eu am avut o bucata de Gouda maturata doar 2 luni, pe care am feliat-o si taiat-o fîsiute.
Am dat vasul în cuptorul preîncalzit la 180°C, o sina mai jos de cea mijlocie si am lasat la copt pîna mi-a placut culoarea.
Dupa ce e gata, se lasa 10-15 minute odihna, pentru a se împrastia aromele... si ca sa nu va frigeti limba
Pofta buna!