Paté de vita cu sardine
Aveam ceva ficat de vita ramas ca al meu cand cumpara , cumpara cam mult,iar eu nu ma dau in vant de nici o culoare dupa el, asa ca dupa ce i-am facut pe gratar a mai ramas ceva si am zis sa fac niste paté.
Mai aveam prin frigider ceva sardine in ulei si pornind de la o retetea de crostini alla toscana mi-a iesit ceva alla Ioana :-).
Mi-a iesit o portioara mica folosind urmatoarele:
250 gr ficat de vita
70 gr sardine in ulei
1 ceapa
2 catei de usturoi
2 lingurite capere
20 ml vin alb
1 lingura ulei masline
Ceapa si usturoiul le-am tocat si apoi calit in ulei pana au capatat o nuanta translucida, apoi am adaugat ficatul taiat bucatele si am lasat sa se intrepatrunda.Cand ficatul si-a schimbat culoare si nu mai era sangeriu am adaugat vinul si am lasat sa se evapore.
Cand vinul s-a evaporat am adaugat sardinele tocate impreuna cu caperele si ele tot tocate.Se mai lasa putin pe foc pana capata o consistenta mai cremoasa.
Eu sare n-am adaugat ca aveau destul sare sardinele.
Cand am obtinut consistenta dorita am luat de pe foc si am blenduit.Daca dorit sa prinda o culoare mai deschisa puteti adauga putin unt.Eu am preferat fara.
Am servit imediat cu paine prajita pe plita.
La inceput predomina aroma sardinei si este destul de molcutza compozitia.Firicielele ce se vad sunt de la sardine, sunt "oasele" care defapt se topesc instant in gura.
A doua zi deja devine mai ferm ,iar gustul sardinei nu mai persista ca in prima zi.
Pagina 1 din 1
Paté de vita si sardine
#2
Postat 12 September 2012 - 12:31 PM
O sa il fac si eu,ca arata tare bine,mai ales ca acum cu venirea toamnei am mai mult timp de bucatarit si copiilor le place tare mult pate-ul Se simte aroma caperelor?Cred ca pun numai in portia mea,ca asta nu le place
Mersi,Ioana!
Mersi,Ioana!
Manchmal ist weniger einfach mehr....
#3
Postat 12 September 2012 - 01:00 PM
Cand spui sardine te referi la anchois?? Sau sardine normale??
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!
#4
Postat 12 September 2012 - 01:50 PM
petunie, la 12 September 2012 - 12:31 PM, a spus:
O sa il fac si eu,ca arata tare bine,mai ales ca acum cu venirea toamnei am mai mult timp de bucatarit si copiilor le place tare mult pate-ul Se simte aroma caperelor?Cred ca pun numai in portia mea,ca asta nu le place
Mersi,Ioana!
Mersi,Ioana!
Sa sti ca nu se simt caperele deloc, oricum pasezi si nu or sa-si dea seama
zerda, la 12 September 2012 - 01:00 PM, a spus:
Cand spui sardine te referi la anchois?? Sau sardine normale??
Zerda nu-s din sardinele cele normale, pe borcanul meu scrie file de sardine italienesti, am sa modific in reteta.Uitandu-ma acu pe Wiki spune ca se numesc alici sau acciughe, asata pe Wiki in italiana .Defapt Wiki in engleza le spune Anchovy, in germana Sardellen , in italiana Alici sau Acciughe iar in romana sunt hamsii
Acum fiecare pune ce gaseste pe limba lui
#5
Postat 12 September 2012 - 03:59 PM
Sunt aceeasi familie de pestisori,adica verisori cum ar veni, numai ca se prepara altfel.Acciughe sunt sarate bine, sardinele de la noi nu sunt foarte sarate si sunt ceva mai mari!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!
Arata acest topic
Pagina 1 din 1