Petale dulci de trandafiri De efect in prajituri si alte cocaturi
#1 Guest_Gelutza_*
Postat 13 September 2012 - 09:12 PM
Pentru a obtine si noi aceste petale magice avem nevoie de:
-petale de trandafiri (de dulceta sau de trandafiri parfumati)
-zahar
Mod de preparare:
Eu am spalat trandafirii cu furtunul inainte de a-i culege si i-am lasat sa se usuce mai repede la soare, a durat doar un sfert de ora, voi ii spalati cum puteti. Am desfacut cu grija petalele pentru a nu se scutura si grauncioare de polen si din momentul in care am avut doar petalele, am inceput sa asez intr-un borcan un rand de petale, un rand de zahar si iar asa, alternad pana se umple bine borcanul, ultimul strat fiind de zahar.
Eu am reusit sa umplu doua borcanele.
Se pune capac borcanelor si se lasa intr-un loc racoros cateva zile, pana la o saptamana. Vom avea placuta surpriza sa gasim in borcane petalele insiropate intr-un sirop foarte gros, parfumat, dar nu le vom mai gasi pline, se taseaza pe masura ce se dizolva zaharu lin sucul lasat de petale. Eu am unificat continutul ambelor borcane si am obtinut unul singur, dar indesat.
Compozitia din borcan parca e o dulceata de trandafiri…nu va spun cum miroase cand iei capacul fiindca nu am cuvinte...
Le folosesc la chec, in cozonaci, la prepararea unui desert croat cu iaurt si in alte situatii conform imaginatiei mele de moment.
Daca aveti trandafiri catifelati, parfumati nu ezitati sa va puneti si la borcan niste petale, o sa incantati cu ele pe toata lumea, cine n-ar vrea petale dulci!
Sa aveti spor in toate, dar si la cules petale si imaginatie in a le folosi!
Postarea aceasta se datoreaza in special cererilor formulate pe topicul "Ce dulciuri ati facut azi?"petunie, redivivus, aveti secretul petalelor
Vor urma retete cu dulciuri in care le folosesc (in limita timpului pe care mi-l permite sanatatea sa stau la PC.)
#2
Postat 14 September 2012 - 10:46 AM
ma faci sa ma duc in parc dupa trandafiri parfumati!
in orice caz, o sa fac trandafirii aia cu mar postati de tine si de bbenyci
multumesc!
#3
Postat 14 September 2012 - 11:33 AM
De trandafiri nu te întreb pe tine, va trebui să mă interesez eu pe aici unde se găsesc. Am mâncat doar o dată dulceaţă de trandafiri şi am fost încântată.
Ce vreau eu de fapt să întreb este: cât, cum şi dacă se ţin aceste petale dulci. Trebuie ţinute în frigider? Se pot pune cu borcan închis ermetic şi într-o pivnită? În cât timp trebuie consumate?
#4 Guest_Gelutza_*
Postat 14 September 2012 - 12:55 PM
redivivus, la 14 September 2012 - 10:46 AM, a spus:
ma faci sa ma duc in parc dupa trandafiri parfumati!
in orice caz, o sa fac trandafirii aia cu mar postati de tine si de bbenyci
multumesc!
Merita sa cauti trandafiri oriunde, numai sa vezi despre ce este vorba si pe urma te asigur ca vei dori sa-i si cumperi, fiindca nu vei putea sa mai renunti la ei.
Trandafirasii cu aluatul de foietaj sunt buni si de mare efect si am mai postat eu luna trecuta , cred, la topicul cu dulciuri merele coapte in foietaj, care mere se umplu si cu petale dulci de trandafiri si se sevesc cu sos de vanilie, si pe aceea(reteta) o sa o postez ca se face rapid, mai ales daca vei cumpara foietajul, eu de cele mai multe ori prefer home made si tot repede mi se pare ca se fac per total.
Trandafirii trebuie doar sa fie parfumati. nu neaparat din aceia de dulceata.
O s-o dai pe spate pe soacra ta cu petalele astea, parol (ca sa nu zic si eu "pe cuvant" ca asta imi statea pe limba) !
Astept sa-mi arati intr-o zi petalele tale!
#5 Guest_Gelutza_*
Postat 14 September 2012 - 01:07 PM
boni, la 14 September 2012 - 11:33 AM, a spus:
De trandafiri nu te întreb pe tine, va trebui să mă interesez eu pe aici unde se găsesc. Am mâncat doar o dată dulceaţă de trandafiri şi am fost încântată.
Ce vreau eu de fapt să întreb este: cât, cum şi dacă se ţin aceste petale dulci. Trebuie ţinute în frigider? Se pot pune cu borcan închis ermetic şi într-o pivnită? În cât timp trebuie consumate?
Multumesc, boni, sa dea D.D. sa fie la toata lumea!
Referitor la petale...
Daca ai citit, am facut referire si in postarea anterioara, trandafirii trebuie sa fie de oricare, conditia este sa fie parfumati- sunt si unii mai putin mirositori, chiar daca f. frumosi!
Borcanul tine si un an, inchis cu capac in pivnita, mai mult nu stiu fiindca sunt asa de buni si eu le gasesc mereu intrebuinatare petaleleor astea, motiv pentru care se termina repede.Formeaza un sirop gros cu puternica aroma de trandafiri si se conserva foarte bine.
Sper sa gasesti trandafiri macar sa vezi despre ce este vorba.Se anunta o toamna cu multi trandafiri, ai mei au sute de boboci, de cand s-a racorit si-au revenit spectaculos.Eu am sase tufe doar in curtea casei, la gradina de pe malul apei am si de dulceata, dar acela infloreste doar primavara si de vreo doi ani, parca e un facut, vin ploi sau furtuni si mi-i scutura, n-am facut decat trei borcanele de dulceata anul asta.
Dulceata ta de fata va fi incantata daca ai sa-i pregatesti dulciuri cu petale de-astea. Bafta!
#6
Postat 14 September 2012 - 05:02 PM
O sa caut si eu trandafiri parfumati si am sa fac macar un borcanel
#7 Guest_Gelutza_*
Postat 14 September 2012 - 05:34 PM
petunie, la 14 September 2012 - 05:02 PM, a spus:
O sa caut si eu trandafiri parfumati si am sa fac macar un borcanel
Cu placere!
Eu dupa ce am postat reteta a trebuit sa fac un pic de miscare dupa statul pe scaun si ce crezi ca am facut...am cules trandafiri.Nu am avut destui pentru a umple borcanul, dar merge sa mai completez peste cateva zile, sunt foarte multi boboci gata de inflorit.
Sper din suflet sa gasesti si tu si sa-ti faci pofta!
#8
Postat 14 September 2012 - 05:46 PM
Gelutza, la 14 September 2012 - 05:34 PM, a spus:
petunie, la 14 September 2012 - 05:02 PM, a spus:
O sa caut si eu trandafiri parfumati si am sa fac macar un borcanel
Cu placere!
Eu dupa ce am postat reteta a trebuit sa fac un pic de miscare dupa statul pe scaun si ce crezi ca am facut...am cules trandafiri.Nu am avut destui pentru a umple borcanul, dar merge sa mai completez peste cateva zile, sunt foarte multi boboci gata de inflorit.
Sper din suflet sa gasesti si tu si sa-ti faci pofta!
Fericit-o!Ai Raiul in curte
Maine si poimaine imi bag nasul in toti trandafirii ce-i intalnesc pe unde ma plimb I-am zis deja si sotului ca-mi trebuie si ,daca duminica intalneste prin drumul lui sa-mi culeaga
Off Topic:ieri am deschis o cutie de rahat la servici,adusa de un coleg din Turcia;am mancat doua bucati cu aroma de trandafiri,bestial la gust...mmmm
#9 Guest_Gelutza_*
Postat 16 September 2012 - 04:36 PM
petunie, la 14 September 2012 - 05:46 PM, a spus:
Gelutza, la 14 September 2012 - 05:34 PM, a spus:
petunie, la 14 September 2012 - 05:02 PM, a spus:
O sa caut si eu trandafiri parfumati si am sa fac macar un borcanel
Cu placere!
Eu dupa ce am postat reteta a trebuit sa fac un pic de miscare dupa statul pe scaun si ce crezi ca am facut...am cules trandafiri.Nu am avut destui pentru a umple borcanul, dar merge sa mai completez peste cateva zile, sunt foarte multi boboci gata de inflorit.
Sper din suflet sa gasesti si tu si sa-ti faci pofta!
Fericit-o!Ai Raiul in curte
Maine si poimaine imi bag nasul in toti trandafirii ce-i intalnesc pe unde ma plimb I-am zis deja si sotului ca-mi trebuie si ,daca duminica intalneste prin drumul lui sa-mi culeaga
Off Topic:ieri am deschis o cutie de rahat la servici,adusa de un coleg din Turcia;am mancat doua bucati cu aroma de trandafiri,bestial la gust...mmmm
Am mancat si eu rahat turcesc si nu m-as mai fi oprit si o prajitura insiropata cu sirop de trandafiri am mancat in Turcia, foarte buna, ma tot gandesc sa o reconstitui si eu.
Ca sa fiu onn, eu aseara am facut pentru astazi prajitura cu mere si prune, iar in blat am pus petale, doamne cum mirosea in toata casa cand era la cuptor si ce buna e la gust...strangeti-va petale sa vedeti si voi cum poate sa fie un dulce cu petale d'astea, plz!
Iata poza care arata cum le-am adaugat in blat si am pus sectiune la topicul cu dulciuri, ca sa nu incarc forumul cu pozele mele!
Imagini atasate
#10 Guest_Gelutza_*
Postat 20 September 2012 - 04:55 PM
Sa vedem ce-o iesi, de mult cloceam si ideea asta, dar nu am pus-o in practica pana acum.