Forum Culinar: Clam Chowder - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Clam Chowder

#1 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,015
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 23 September 2012 - 05:46 PM

varianta mea este cea bostoneză iar asemănarea cu reţeta Juliei Child nu este întîmplătoare :)

Ingrediente

- Clams, cât vă lasă inima şi bugetul, dacă nu aveţi proaspete, merg şi cele la borcan sau conservă
- 50 g de unt
- 200 g bacon
- 500 g cartofi
- 2 cepe
- o jumătate de cană de pesmet
- ardei iute
- 8 căni de supă
- o cană de frişcă lichidă (sau lapte)


Cum se face

Scoicile se curăţă de barbă şi se lasă in apă cu sare juma' de oră. eu am avut 4 little neck clams (alea babane) şi 600g de manila clams (alea mici)

Imagine atasata: monthly_09_2012/post-1215-13484117518532.jpg

Prăjim baconul in unt cît să capete culoare (putem păstra nişte bacon pentru garnisire)

Imagine atasata: monthly_09_2012/post-1215-13484119491215.jpg

adăugăm ceapa şi o sotăm pînă devine translucidă, adăugam şi ardeiul iute

Imagine atasata: monthly_09_2012/post-1215-1348412038913.jpg

adăugăm pesmetul şi omogenizăm

Imagine atasata: monthly_09_2012/post-1215-13484120345223.jpg

adăugăm supa (a mea a fost de oase de vacă pe care le-am rumenit la cuptor in prealabil) şi cartofii tăiaţi cubuleţe

Imagine atasata: monthly_09_2012/post-1215-1348412403266.jpg

Imagine atasata: monthly_09_2012/post-1215-13484123961836.jpg

lăsăm la fiert pînă se fac cartofii

intre timp fierbem scoicile. cele care nu se deschid se aruncă. lichidul obţinut sau parte din el, se strecoară şi se adăugă in supă.

blenduim totul şi adăugăm frişca lichidă/laptele. consistenţa trebuie sa fie ca la crema de cartofi.

Imagine atasata: monthly_09_2012/post-1215-13484126538473.jpg

păstrăm câteva scoici pentru decorat, pe restul le scoatem din carapace şi le băgăm în chowder, tăiate au ba

Imagine atasata: monthly_09_2012/post-1215-13484127403741.jpg

decorăm cum ne pricepem mai bine şi chemăm lumea la masă.

Imagine atasata: monthly_09_2012/post-1215-13484127618474.jpg

#2 Useril este offline   Carpatica 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 164
  • Inregistrat: 02-July 10
  • LocationIn vestul vestului

Postat 23 September 2012 - 06:09 PM

Yummy, ma primesti la masa la tine azi? Arata bine tare si parca-i si simt gustul si mirosul deja... Si mie imi place clam chowder (cam asta iau la restaurant la supa, sau Zuppa Toscana daca merg la Olive Garden) si o si gatesc din cand in cand dar cu clams din conserva si fara pesmet si nu o trec prin blender ci o las asa. Care e rolul pesmetului aici, sa mai ingroase supa?

#3 Useril este offline   ralesu 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 816
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationMontreal

Postat 23 September 2012 - 06:10 PM

miam miam... imi place clam chowderul la nebunie dar inca nu m-am incumetat sa-l fac eu acasa!

#4 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 23 September 2012 - 06:22 PM

Abracadabra iote-ma-s la mata la masa draga mea ...sper ca mai ai acolo un bolisor ceva.
arata superrrrrrrrrrrrrrrrb

#5 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 23 September 2012 - 06:33 PM

Eu nu stiam de pesmet, revin cu aceeasi intrebare... ce rost are??
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#6 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,015
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 23 September 2012 - 06:37 PM

toată lumea este invitată la chowder, am făcut o oală mare ca la garnizoană, dau şi repetir :)

pesmetul este substituţia modernă a tradiţionalilor pilot crackers care erau folosiţi de pescarii din new england cînd ieseau pe mare şi care ajungeau invariabil în chowder. crackerşii, nu pescarii.



#7 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 23 September 2012 - 06:55 PM

Acum eu am vazut si clam chowder cu cartofii intregi pe bloguri americane... nu e mai simplu??
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#8 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,015
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 23 September 2012 - 07:01 PM

zerda, adică să pui cartofii la fiert intregi? e o idee bună, dacă "duce" blenderul. cum blenderul meu blenduie şi coada de la lingura de lemn, e o idee de reţinut.

#9 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 23 September 2012 - 07:18 PM

Uite asa arat eu acum dupa ce am vizionat reteta ta:

Imagine atasata: monthly_09_2012/post-9-13484206169068.jpg

De facut cat mai curand.Dar curand.Nu stiu de ce mi se parea un exotism clam chowder-ul asta.Adica pentru mine e un exotism. :)

#10 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,015
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 23 September 2012 - 07:35 PM

eataly si eu tot aşa arătam inainte de a doua porţie :)

incumetaţi-vă-ţi să faceţi acasă că nu-i greu, baza este supă-cremă de cartofi cu ceapă, bacon, pesmet şi lapte, peste care nu trebuie decît să adăugaţi scoicile. dacă sunt din conservă, e chiar foarte uşor.

#11 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 23 September 2012 - 08:22 PM

Aoleu stai sa-mi iau o lingura, ca nu cred ca reusesc sa mananc chowder-ul cu furculita si cutitul. :notworthy:
Si tu tot par mov ai?

#12 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,015
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 23 September 2012 - 08:35 PM

Vezi postareaEataly, la 23 September 2012 - 08:22 PM, a spus:

Si tu tot par mov ai?


yep, da tenu'i un pic mai roz

#13 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 23 September 2012 - 09:14 PM

Gluma-i gluma, pe nervii mei, pana iau eu niste scoici, mai dureaza!In rest puteam s-o prestez azi!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi