Clam Chowder
#1
Postat 23 September 2012 - 05:46 PM
Ingrediente
- Clams, cât vă lasă inima şi bugetul, dacă nu aveţi proaspete, merg şi cele la borcan sau conservă
- 50 g de unt
- 200 g bacon
- 500 g cartofi
- 2 cepe
- o jumătate de cană de pesmet
- ardei iute
- 8 căni de supă
- o cană de frişcă lichidă (sau lapte)
Cum se face
Scoicile se curăţă de barbă şi se lasă in apă cu sare juma' de oră. eu am avut 4 little neck clams (alea babane) şi 600g de manila clams (alea mici)
Prăjim baconul in unt cît să capete culoare (putem păstra nişte bacon pentru garnisire)
adăugăm ceapa şi o sotăm pînă devine translucidă, adăugam şi ardeiul iute
adăugăm pesmetul şi omogenizăm
adăugăm supa (a mea a fost de oase de vacă pe care le-am rumenit la cuptor in prealabil) şi cartofii tăiaţi cubuleţe
lăsăm la fiert pînă se fac cartofii
intre timp fierbem scoicile. cele care nu se deschid se aruncă. lichidul obţinut sau parte din el, se strecoară şi se adăugă in supă.
blenduim totul şi adăugăm frişca lichidă/laptele. consistenţa trebuie sa fie ca la crema de cartofi.
păstrăm câteva scoici pentru decorat, pe restul le scoatem din carapace şi le băgăm în chowder, tăiate au ba
decorăm cum ne pricepem mai bine şi chemăm lumea la masă.
#2
Postat 23 September 2012 - 06:09 PM
#3
Postat 23 September 2012 - 06:10 PM
#4
Postat 23 September 2012 - 06:22 PM
arata superrrrrrrrrrrrrrrrb
#5
Postat 23 September 2012 - 06:33 PM
#6
Postat 23 September 2012 - 06:37 PM
pesmetul este substituţia modernă a tradiţionalilor pilot crackers care erau folosiţi de pescarii din new england cînd ieseau pe mare şi care ajungeau invariabil în chowder. crackerşii, nu pescarii.
#7
Postat 23 September 2012 - 06:55 PM
#8
Postat 23 September 2012 - 07:01 PM
#9
Postat 23 September 2012 - 07:18 PM
De facut cat mai curand.Dar curand.Nu stiu de ce mi se parea un exotism clam chowder-ul asta.Adica pentru mine e un exotism.
#10
Postat 23 September 2012 - 07:35 PM
incumetaţi-vă-ţi să faceţi acasă că nu-i greu, baza este supă-cremă de cartofi cu ceapă, bacon, pesmet şi lapte, peste care nu trebuie decît să adăugaţi scoicile. dacă sunt din conservă, e chiar foarte uşor.
#11
Postat 23 September 2012 - 08:22 PM
Si tu tot par mov ai?
#13
Postat 23 September 2012 - 09:14 PM