Forum Culinar: Rosii conservate in suc propriu - Forum Culinar

Salt la continut

  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Rosii conservate in suc propriu

#1 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 28 September 2012 - 09:48 AM

Repede, repede cat mai gasiti rosii frumoase in piata.
Cumparati 2-3 kile si cand va intoarceti va zic reteta.

Am gasit reteta aici si am pus-o repede in aplicare.
M-am bucurat ca nu mai stau cu oala pe foc sa fac bulion, nu mai vad punctulete rosii pe toata faianta.
Singurul bai e decojirea rosiilor.Daca vreti puteti sa lasati si pielita.Urmand sa le decojiti inainte de folosire.

Eu ca sa le decojesc repede trec lama cutitului pe toata suprafata apasand usor.

Imagine atasata: monthly_09_2012/post-9-13488179488565.jpg

Si iata rezultatul:

Imagine atasata: monthly_09_2012/post-9-13488179755099.jpg

Rosii coapte dar nu moi, ofilite.

Le taiati in doua, le stoarceti usor sa iasa zeama si toate semintele si le inghesuiti in borcane(spalate, uscate stiti voi).

Imagine atasata: monthly_09_2012/post-9-134881811552.jpg

Daca vreti puteti sa puneti frunze de busuioc.

Imagine atasata: monthly_09_2012/post-9-13488181500941.jpg

Inchideti bine borcanele, le puneti intr-o oala cu apa(apa sa treaca peste bordul borcanelor) si le fierbeti 30 de minute.Le lasati la racit in apa.

Imagine atasata: monthly_09_2012/post-9-13488182406813.jpg

Eu le-am facut deja de doua saptamani si de curiozitate am deschis deja doua borcanele.Cu unul am facut sos pentru paste lui Manu si celalalt l-am folosit la pizza aseara.

Faceti si voi ca mine inchideti aroma rosiilor bine coapte intr-un borcan. :((

#2 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 28 September 2012 - 09:52 AM

Cand spui apa sa treaca peste bordul borcanelor te referi peste capac sau sub capac??
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#3 Userul este online   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,035
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 28 September 2012 - 09:55 AM

Le-am facut si eu asa doar ca le-am lasat intregi, le-am scos doar pielita pentru care dispun de acest fantastic instrument :-*

Vezi postareaAdriana, la 15 July 2010 - 03:35 PM, a spus:

Datorita sorellei mele mi-am luat un peeler, ce ma incinta enorm e ca se pot curata tipul asta de rosii care ii plac mult socrului, le planteaza in fiecare an deci si eu trebuie sa le folosesc, si cu ele metoda mea de dezpielitare nu functioneaza pentru ca au pielita foarte tare lipita :-* de pulpa.
Cu asta am curatat-o in 3 secunde :((
Imagine postata


#4 Useril este offline   Giorgiana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 4,405
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 28 September 2012 - 10:03 AM

Eu am invatat de la cineva o reteta cu rosiile oparite(tot din aceastea prunisoare), curatate de coaja si puse in borcane cu tot cu sucul ce l-au lasat la oparit, 2-3 clocote doar. Si dupa aceea tot asa borcanele cu capac uinchis ermetic se firb intr-o oala, cu apa sa treaca putin peste capacele borcanelor si ele invelite in ziare. Si au tinut bine toata iarna in beci.
Lily, reteta ta este mai simpla, cu mai putin de munca.
GEORGIA

#5 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 28 September 2012 - 10:20 AM

Vezi postareazerda, la 28 September 2012 - 09:52 AM, a spus:

Cand spui apa sa treaca peste bordul borcanelor te referi peste capac sau sub capac??


Peste capac.Adica sa le acopere apa.Macar 2-3 mm.
Cel putin eu asa le-am facut.

Vezi postareaAdriana, la 28 September 2012 - 09:55 AM, a spus:

Le-am facut si eu asa doar ca le-am lasat intregi, le-am scos doar pielita pentru care dispun de acest fantastic instrument :((




Adica nu le-ai scurs de zeama si samburi?


Vezi postareaGiorgiana, la 28 September 2012 - 10:03 AM, a spus:

Eu am invatat de la cineva o reteta cu rosiile oparite(tot din aceastea prunisoare), curatate de coaja si puse in borcane cu tot cu sucul ce l-au lasat la oparit, 2-3 clocote doar. Si dupa aceea tot asa borcanele cu capac uinchis ermetic se firb intr-o oala, cu apa sa treaca putin peste capacele borcanelor si ele invelite in ziare. Si au tinut bine toata iarna in beci.
Lily, reteta ta este mai simpla, cu mai putin de munca.


Pun aceiasi intrebare: nescurse de zeama si samburi?

#6 Userul este online   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,035
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 28 September 2012 - 10:25 AM

Da, doar curatate de pielita, puse in borcan si impinse sa intre cit mai multe dar sa nu se rupa in acelasi timp, pus capac si puse la fiert in oloi acoperite de apa, cit fierb 15-20 de minute lasa ele un pic de apa zeama suc sau ce e. In unele am pus un pic de suc lasate de celelalte rosii pe care le curatam. Uite, se intrevad in poza asta in spate
Imagine postata

#7 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 28 September 2012 - 10:31 AM

Aha, multumesc Adriana.Pai incerc si asa.
Sper sa reusesc saptamana asta sa mai pun o tura.Ca-s tare bune.

#8 Useril este offline   Giorgiana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 4,405
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 28 September 2012 - 10:33 AM

Vezi postareaEataly, la 28 September 2012 - 10:20 AM, a spus:

Pun aceiasi intrebare: nescurse de zeama si samburi?


Da, nescurse de zeama si samburi. Si am pus si sare in oala in care le-am oparit. Rosiile oparite s-au curatat usor de coaja,cu tot cu sucul lasat si samburii puse in borcane.
GEORGIA

#9 Useril este offline   yoyo 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,196
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationIn mijloc de codru des

Postat 28 September 2012 - 11:19 AM

[quote name='Adriana' date='28 September 2012 - 11:25 AM' timestamp='1348820751' post='164567']
............. puse in borcan si impinse sa intre cit mai multe dar sa nu se rupa in acelasi timp, pus capac si puse la fiert in oloi acoperite de apa........ /quote]

...nu inteleg: dupa ce le-ai inghesuit in borcane ai pui oloi=ulei deasupra si apoi le-ai pus la fiert intro oala cu apa?

#10 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 28 September 2012 - 11:25 AM

[quote name='yoyo' date='28 September 2012 - 12:19 PM' timestamp='1348823989' post='164572']
[quote name='Adriana' date='28 September 2012 - 11:25 AM' timestamp='1348820751' post='164567']
............. puse in borcan si impinse sa intre cit mai multe dar sa nu se rupa in acelasi timp, pus capac si puse la fiert in [u]oloi[/u] acoperite de apa........ /quote]

...nu inteleg: dupa ce le-ai inghesuit in borcane ai pui oloi=ulei deasupra si apoi le-ai pus la fiert intro oala cu apa?
[/quote]

:((
Cred ca oloi=oala mare!

#11 Userul este online   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,035
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 28 September 2012 - 11:38 AM

egzact :((
oloi=oala mare mare mare

#12 Useril este offline   redivivus 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 713
  • Inregistrat: 30-November 09
  • LocationIsrael

Postat 28 September 2012 - 01:41 PM

Ce borcane ochioase aveti amandoua!!

#13 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 28 September 2012 - 01:43 PM

Bravo fetele, imi plac rosiile voastre la borcan :)!

#14 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 28 September 2012 - 01:47 PM

Vezi postarearedivivus, la 28 September 2012 - 01:41 PM, a spus:

Ce borcane ochioase aveti amandoua!!



Vezi postareaany_annette, la 28 September 2012 - 01:43 PM, a spus:

Bravo fetele, imi plac rosiile voastre la borcan ;)!


Multumim!
Mie imi pare rau ca n-am stiut de metoda asta in august.Cate rosii avea mama.Si la cat bulion a facut.Aici e mai putina munca.
Dar la anul(daca om mai avea recolta de rosii bogata) stim ce sa facem. :)

#15 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 28 September 2012 - 02:28 PM

Vezi postareaEataly, la 28 September 2012 - 01:47 PM, a spus:

Vezi postarearedivivus, la 28 September 2012 - 01:41 PM, a spus:

Ce borcane ochioase aveti amandoua!!



Vezi postareaany_annette, la 28 September 2012 - 01:43 PM, a spus:

Bravo fetele, imi plac rosiile voastre la borcan ;)!


Multumim!
Mie imi pare rau ca n-am stiut de metoda asta in august.Cate rosii avea mama.Si la cat bulion a facut.Aici e mai putina munca.
Dar la anul(daca om mai avea recolta de rosii bogata) stim ce sa facem. :)



Noi cu rosiile de gradina am facut suc de rosii per care l-am pus la congelator in pungute, gata de pus peste paste.
Imi place si metoda asta!

#16 Useril este offline   yoyo 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,196
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationIn mijloc de codru des

Postat 29 September 2012 - 02:33 PM

Vezi postareaEataly, la 28 September 2012 - 11:25 AM, a spus:

=))
Cred ca oloi=oala mare!



Vezi postareaAdriana, la 28 September 2012 - 11:38 AM, a spus:

egzact :D
oloi=oala mare mare mare


... :tongue3: ma gandeam eu cum de vorbeste Adriana in regionalism hungaro-ardelenesc =))
Azi le fac si eu! :71:

Apropo sterilizarea borcanelor o faceti prin introducerea borcanelor in cuptorul cald pentru cateva minute?

#17 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 29 September 2012 - 02:39 PM

Si-n Moldova tot oloi se zice la ulei.Cel putin prin unele parti.

Yoyo, daca te referi la sterilizarea borcanelor goale(pre-consevare): da asa procedez si eu! :tongue3:

#18 Userul este online   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,035
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 29 September 2012 - 04:12 PM

Iertati-ma habar n-aveam ca ziceam alt cuvint, pentru mine oloi era doar o oala mare tare :tongue3:

#19 Useril este offline   yoyo 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,196
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationIn mijloc de codru des

Postat 29 September 2012 - 08:09 PM

Urgenta mare!!!!!!!!!!!!!!!!!

Oala mare pe care o am nu acopera borcanele...o sa reziste conservele?
Imi lipsesc cam 3-4 cum pana ajunge apa peste borcane. Imi ajunge oare doar fierberea astea sau ar fi bine sa le pun si in cuptor??

Pls help!!!!!!!

#20 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 29 September 2012 - 09:14 PM

Go for it! :tongue3: Eventual acopera oala cu un capac sau altceva!

Arata acest topic


  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi