Acest aluat picant,eu îl folosesc la tot felul de tarte mari,mici,biscuiti picanti/crackers/saratele.
Se taie frumos cu forme,sau cu cutitul.
Aici-Tarta cu Rucola-
* 300 g faina
* 150 g unt
* 50 g cascaval picant(Bergkäse)
* 1 ou
* 20-30 ml linguri smîntîna lichida(de frisca)
* sare de mare
* rozmarin si cimbru din rîsnita
Cînd amestecul are un aspect "firmituros"
adaugam oul ,smîntîna si verdeturile tocate,framîntam bine.
Cînd e destul de compact,se scoate din blender
si se loveste de 6-7 ori cu el pe masa de lucru.(Nu se mai framînta)
Împachetam aluatul în folie transparenta,
si-l dam la figider pentru jumatate de ora.
Întindem o foaie de aluat(rotunda/patrata/sau ce forma doriti).
Eu întind aluatul între doua foi de hîrtie de copt.
Se pot taia forme pentru biscuiti,crackers,tartine,tarte..pentru orice aveti nevoie de un aluat picant.
Asez biscuitii pe o tava cu hîrtie de copt,îi dau în cuptorul preîncalzit la 200 °C,pîna devin aurii.