In timpul mesei am gasit mai multe motive pentru care-i zice asa
Nu e prima data cind fac, dar e prima data cind am facut si poze intermediare, chiar daca inutile
Incepem cu ingredientele: mamaliga moale, posibil si incomplet fiarta, cirnaț (se poate si slaninuta, costite, jumari etc), cascaval (se poate si brinza de burduf, telemea de oaie, vaca, capra), oua (nu se mai poate cu nimic altceva in loc, pina unde credeati ca merge improvizatia?
Poze ingrediente
Mamaliga, cum ziceam, mai moale sau doar putin "adunata", o s-o tineti mai tirziu la cuptor destul cit sa fiarba foarte bine.

Cîrnaț (nu cîrnați, nu cîrnat, eu cîrnaț am cumparat de la piata, ca asa scria pe ea.

Cascaval, editie limitata, de oaie...

Se intinde in oala, tava sau ce-aveti de pus la cuptor, un strat de mamaliga, peste care puneti bucati de cirnat

Mai un strat de mamaliga, mai niste cascaval ras

Iar un strat de mamaliga si facut niste gauri cu o lingura in mamaliga, cit sa incapa un ou crud

Si cu ouale

Si dupa ce au stat cam jumatate de ora la cuptor, pina se incheaga binisor oul

In "sectiune", de fapt o sectiune pe 3D, verticala, orizontala si fata-spate, sa zicem ca e imprastiata si gata

Servita cu castraveti in saramura, racoriti cu cuburi de gheata cum am vazut eu ca fac la niste circiumi de-mi plac mie, de-alea de pe marginea drumului unde opresc camionagiii.

Ajutor