Pagina 1 din 1
Zucchini cake
#1
Postat 08 October 2012 - 08:07 PM
Reteta am gasit-o tot pe site-ul rusesc,de unde ma inspir ultima vreme si a placut inclusiv si carnivorilor inraiti.
Se face usor,se mananca si mai usor .
Ingrediente:
2 zucchini(sau dovlecei)
3 oua
2 linguri de smantana
jumatate de lingurita de praf de copt
150 gr faina(aproximativ,pentru a obtine un aluat de consistenta smantanii grase)Eu am mai adaugat cate un pic de faina pe parcurs
sare,piper,marar(optional)
Zucchini se dau prin razatoare si se scurg foarte bine,apoi se adauga la aluatul facut, in prealabil, din restul ingredientelor.Din masa obtinuta,prajim in ulei sau unt 'clatitele' si le lasam sa se raceasca.
Apoi montam 'tortul',ungand fiecare 'foaie' cu smantana(sau maioneza).Intre ele se pun rosii feliate si cascaval ras,dupa care se da la microunde(sau cuptor)pentru cateva minute.
O alta varianta ar fi servite cate una,acompaniate de branza brie si rosii uscate conservate,scurse bine de ulei.Date si astea la cuptor doar cat se se topeasca un pic brie-ul.
Ne-au placut ambele variante,asa ca o sa le repet, la sigur.
#4
Postat 10 October 2012 - 02:41 PM
Adriana, la 08 October 2012 - 10:44 PM, a spus:
Mie imi place prima varianta, foarte faina idee
Pacat ca daca ai face-o,ar fi pentru altii,caci am inteles ca nu prea tolerezi lactatele.Doar s-o transformi cumva,dar nu prea stiu cum.
any_annette, la 09 October 2012 - 12:19 AM, a spus:
Foarte faine ambele variante, insa prima mi-a placut pe loc!
o si pentru tine,Any!
Prima,in ciuda smantanii si a cascavalului,e un pic mai 'light' la gust, datorita rosiilor.A doua e un pic mai grea,plus ca nu la toata lumea place branza brie.
#5
Postat 10 October 2012 - 06:46 PM
Ceva foarte asemanator am gasit in cartea de bucate (una dintre ele) a lu'' Contaldo (oricum, reteta e furata de la talieni). Un fel de chiftele de dovlecei.
Dat dovlecei prin razatoare mare, Dat cu ceva sare si lasat la scurs. Apoi stors si pus in oala. Pus ceva ulei de masline, pus ceva faina, pusa menta tocata (ca merge de minune cu dovleceii. crede-ma!), pus albus de ou batut spuma, amestecat... Incins tigaia cu ulei de masline, luat din oala cu lingura si pus in tigaie dar sa nu fie galusca ci chiftea plata. Fript o parte, fript alta, scos si pus pe hartie de bucatarie ca sa suga oleiu' de se scurge... gaga. Faci cat vrei.... fa mai mult ca o sa manci pana crapi.
Facut turnuri cu chiftele plate si rosii sau mai stiu io ce... vraja de decor. Poti sa faci daca vrei, io nu fac.
Minunat de mancat picurate cu balsamico neagru pe deasupra!
Dat dovlecei prin razatoare mare, Dat cu ceva sare si lasat la scurs. Apoi stors si pus in oala. Pus ceva ulei de masline, pus ceva faina, pusa menta tocata (ca merge de minune cu dovleceii. crede-ma!), pus albus de ou batut spuma, amestecat... Incins tigaia cu ulei de masline, luat din oala cu lingura si pus in tigaie dar sa nu fie galusca ci chiftea plata. Fript o parte, fript alta, scos si pus pe hartie de bucatarie ca sa suga oleiu' de se scurge... gaga. Faci cat vrei.... fa mai mult ca o sa manci pana crapi.
Facut turnuri cu chiftele plate si rosii sau mai stiu io ce... vraja de decor. Poti sa faci daca vrei, io nu fac.
Minunat de mancat picurate cu balsamico neagru pe deasupra!
"Pamantul s-ar fi dus, hainul,
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"
#6
Postat 10 October 2012 - 07:20 PM
Ellani, la 10 October 2012 - 02:41 PM, a spus:
Pacat ca daca ai face-o,ar fi pentru altii,caci am inteles ca nu prea tolerezi lactatele.Doar s-o transformi cumva,dar nu prea stiu cum.
Pot incepe sa introduc o data pe saptamina lactatele, deocamdata am introdus doar ceea ce poate sta pe o pizza, asa ca as putea face o incercare si cu varianta asta 2-3 feliute de mozzarella n-or fi foc, sper tre sa incerc
#7
Postat 12 October 2012 - 07:16 PM
dragos, la 10 October 2012 - 06:46 PM, a spus:
Ceva foarte asemanator am gasit in cartea de bucate (una dintre ele) a lu'' Contaldo (oricum, reteta e furata de la talieni). Un fel de chiftele de dovlecei.
Facut turnuri cu chiftele plate si rosii sau mai stiu io ce... vraja de decor.
Minunat de mancat picurate cu balsamico neagru pe deasupra!
Facut turnuri cu chiftele plate si rosii sau mai stiu io ce... vraja de decor.
Minunat de mancat picurate cu balsamico neagru pe deasupra!
Tot ce-i posibil sa fie de la italieni.Acuma,nu stiu cat de furata,caci nah' din forum in forum si blog in blog,se mai poate pierde autorul pe drum.Important ca-i gustos rezultatul.Interesanta si varianta turnului,dar si picuratul cu balsamico.De incercat next time!
Adriana, la 10 October 2012 - 07:20 PM, a spus:
Pot incepe sa introduc o data pe saptamina lactatele, deocamdata am introdus doar ceea ce poate sta pe o pizza, asa ca as putea face o incercare si cu varianta asta 2-3 feliute de mozzarella n-or fi foc, sper tre sa incerc
Atunci e de bine ca le poti reintroduce din nou. Eu sunt amatoare mult mai mare de lactate si legume/fructe decat carne/peste si-ar fi o mare pedeapsa pentru mine sa nu le pot avea in alimentatie.
Sa scapi si tu cat mai curand, si de tot de interdictii.
#8
Postat 18 October 2012 - 09:29 PM
Am incercat si eu reteta azi, a fost foarte bun turnuletul. Poze n-am facut.
#10
Postat 28 October 2012 - 07:47 PM
am reusit sa-i fac in sfirsit, doar ca eu "clatitele" le-am copt la cuptor, le-am facut cam mari asa ca o iesit un turnuloi dar e foarte buna combinatia, mersi
#11
Postat 28 October 2012 - 09:40 PM
Cu placere! Eu il vad ca pe un semn bun,de recuperare,daca ai reusit s-o gusti si tu.
Arata acest topic
Pagina 1 din 1