Forum Culinar: Icre de pastrav - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Icre de pastrav

#1 Useril este offline   raluca elena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,017
  • Inregistrat: 22-November 09

Postat 18 December 2009 - 12:15 AM

Am curatat niste pastravi si am gasit icre. Sint comestibile? daca da, cum se prepara?
raluca elena

#2 Useril este offline   Coco 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 30
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 18 December 2009 - 12:58 AM

Eu am mancat o data la cineva pe paine prajita si unt puse ca atare dar erau sarate. Se gasesc si de cumparat si dupa cum arata nu cred ca se prepara. Se mananca cam la fel cu cele de Manciuria.

#3 Useril este offline   dragos 

  • Ratatouille
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,237
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationZierikzee, NL

Postat 18 December 2009 - 04:48 AM

raluca elena a spus:

Am curatat niste pastravi si am gasit icre. Sint comestibile? daca da, cum se prepara?


Se scot si se mananca pe paine cu unt sau decorezi cu ele.

Icrele sunt, mai mult ca probabil, intr-o membrana. Scoti icrele din membrana aia, cu grija, si le clatesti. Le pui intr-un vas, pui ceva sare sau, mai bine, le pui intr-o saramura (apa cu sare), amesteci incet si cu grija si le lasi sa stea fo juma de ora. Dupa aia le clatesti din nou si le pui la scurs fun sfert de ora. Dupa aia le pui in borcanel si la frigider cu ele.

Asta-i tot.

Asa se procedeaza cu orice icra cu bob mai maricel (inclusiv icrele negre).
"Pamantul s-ar fi dus, hainul,
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"

#4 Useril este offline   sacramento 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 79
  • Inregistrat: 06-December 09

Postat 18 December 2009 - 05:54 AM

Mie-mi plac si asa "simple" pe un biscuite sau toast eventual cu putin unt sau mai am o reteta:
Tai 1/2 sau chiar 1/4 dintr-o ceapa foarte marunt .Peste ceapa pui 2-3 felii piine inmuiate in apa/lapte si stoarse bine de tot,si vreo 2 linguri de icre.Torni ulei si bagi mixerul.Iese o salata spumoasa,alba si destul de tare.Cind iti place cum arata o gusti de sare si pui zeama de lamiie cit de multa ca e buna mai acruta.E bestiala ornata cu masline.Hmmm!

#5 Useril este offline   raluca elena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,017
  • Inregistrat: 22-November 09

Postat 18 December 2009 - 10:52 AM

Gata, multam fain de raspunsuri, le sarez nitelus si le servesc!

Sar'na!
raluca elena

#6 Useril este offline   dragos 

  • Ratatouille
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,237
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationZierikzee, NL

Postat 18 December 2009 - 11:04 AM

raluca elena a spus:

Gata, multam fain de raspunsuri, le sarez nitelus si le servesc!

Sar'na!


Bre, le sarezi, le lasi sa stea juma de ora, le clatesti, le lasi sa se scurgs si abia dupe aia le halesti.
"Pamantul s-ar fi dus, hainul,
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"

#7 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 18 December 2009 - 11:18 AM

raluca elena a spus:

Am curatat niste pastravi si am gasit icre. Sint comestibile? daca da, cum se prepara?

si eu de ce n-am gasit deloc in pastravii mei? :evil:

#8 Useril este offline   dragos 

  • Ratatouille
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,237
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationZierikzee, NL

Postat 18 December 2009 - 11:45 AM

moatza a spus:

raluca elena a spus:

Am curatat niste pastravi si am gasit icre. Sint comestibile? daca da, cum se prepara?

si eu de ce n-am gasit deloc in pastravii mei? :evil:


iti trebe pastrave
"Pamantul s-ar fi dus, hainul,
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"

#9 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 18 December 2009 - 12:55 PM

dragos a spus:

moatza a spus:

raluca elena a spus:

Am curatat niste pastravi si am gasit icre. Sint comestibile? daca da, cum se prepara?

si eu de ce n-am gasit deloc in pastravii mei? :evil:


iti trebe pastrave


dom'le ce-nseamna o minte luminata! ete, vezi, la asta nu ma gandii!
ps: da' totusi, din 12, nici una? :appl:

#10 Useril este offline   raluca elena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,017
  • Inregistrat: 22-November 09

Postat 19 December 2009 - 08:30 PM

Moatzo, si eu ma mir, ca noi luam des pastrav si e prima oara cind gasesc.

Dragos, le-am pus la frigider in apa cu sare, ca de servit nu le servesc acum. As vrea sa le fac de REVELION, sper sa tina!
raluca elena

#11 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 07 February 2010 - 09:59 PM

Raluca, nu stiu cum sint icrele de pastrav, dar pot sa-ti arat cum arata alea de cod.
Le-am facut salata de icre si apoi am servit la aperitive. :notworthy:

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata


#12 Useril este offline   raluca elena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,017
  • Inregistrat: 22-November 09

Postat 08 February 2010 - 11:12 AM

Up~ , icrele de pastrav sint rozalii, cu bobita mare, cam ca cea de somon. Eu le-am pus la frigider in apa sarata, insa cred ca nu rezista asa de mult, ca am incercat sa le folosesc de revelion la terina de somon, si nu mi-a placut cum miroseau.

Arata tare bine salata ta!
raluca elena

#13 Useril este offline   dragos 

  • Ratatouille
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,237
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationZierikzee, NL

Postat 08 February 2010 - 11:45 AM

Vezi postarearaluca elena, la 08 February 2010 - 11:12 AM, a spus:

Eu le-am pus la frigider in apa sarata, insa cred ca nu rezista asa de mult,


Mai mult de juma de ora nu tre sa stea.
"Pamantul s-ar fi dus, hainul,
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"

#14 Useril este offline   raluca elena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,017
  • Inregistrat: 22-November 09

Postat 08 February 2010 - 12:35 PM

Acu' zici, fratele meu alb?

:occasion15:
raluca elena

#15 Useril este offline   dragos 

  • Ratatouille
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,237
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationZierikzee, NL

Postat 08 February 2010 - 02:47 PM

Vezi postarearaluca elena, la 08 February 2010 - 12:35 PM, a spus:

Acu' zici, fratele meu alb?

:(


Soro, io zisei de icre inainte sa le pui tu in apa cu sare.

Vezi postareadragos, la 18 December 2009 - 04:48 AM, a spus:

raluca elena a spus:

Am curatat niste pastravi si am gasit icre. Sint comestibile? daca da, cum se prepara?


Se scot si se mananca pe paine cu unt sau decorezi cu ele.

Icrele sunt, mai mult ca probabil, intr-o membrana. Scoti icrele din membrana aia, cu grija, si le clatesti. Le pui intr-un vas, pui ceva sare sau, mai bine, le pui intr-o saramura (apa cu sare), amesteci incet si cu grija si le lasi sa stea fo juma de ora. Dupa aia le clatesti din nou si le pui la scurs fun sfert de ora. Dupa aia le pui in borcanel si la frigider cu ele.

Asta-i tot.

Asa se procedeaza cu orice icra cu bob mai maricel (inclusiv icrele negre).


:(
"Pamantul s-ar fi dus, hainul,
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"

#16 Useril este offline   raluca elena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,017
  • Inregistrat: 22-November 09

Postat 08 February 2010 - 02:59 PM

Vezi postarearaluca elena, la 19 December 2009 - 08:30 PM, a spus:

Dragos, le-am pus la frigider in apa cu sare, ca de servit nu le servesc acum. As vrea sa le fac de REVELION, sper sa tina!


da mey, dar ia uite ce planuri aveam ... :(
raluca elena

#17 Useril este offline   Georgeta Violeta 

  • Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 28
  • Inregistrat: 17-January 12
  • LocationBucuresti

Postat 01 February 2013 - 10:58 AM

Eu am cumparat pastrav proaspat si am gasit icre in el.
Am constatat ca pielita in care sunt imbracate icrele se desprinde greu de icre si se pierd multe icre.
Le-am mancat cu teama asa, pe paine prajita cu unt dar nu am dat pe spate dupa ele.
asa ca daca nu gasiti icre in pastravi zic ca nu e o pierdere.
In magazine nu am vazut sa se comercializeze icrele de pastrav.

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi