½ cana pesmet Italian-style (eu am pus pesmet simplu) - mi s-a parut prea mult 1/2 cana
1 ou
2 linguri lapte
2 linguri parmezan ras
½ lingurita sare cu aroma de usturoi (am pus sare obisnuita)
2 cani “resturi” de pui la rotisor, tocata fin (eu am pus, normal, curcan)
¼ cana ulei
1 cana sos pentru paste, incalzit (eu am pus sos marinara)
½ cana mozzarella rasa
Intr-un vas se amesteca pesmetul, ouale, laptele, parmezanul si sarea, se adauga apoi carnea de pui. Se formeaza chiftelele (din cantitatile de mai sus ies aproximativ 8 bucati) si se prajesc in ulei incins la foc mediu, 4-5 minute pe fiecare parte. Se scot pe hartie absorbanta. Se servesc cu sos si se presara deasupra mozarella rasa.
Timp de preparare: 20 minute (daca aveti sosul gata facut sau… de cumparat, cum am facut eu )
Portii: 4
Calorii 420, Proteine 29 g, Grasimi 23 g (saturate 6 g), Colesterol 125 mg, Carbs 23 g, Sodiu 1140 mg, Fibre 1 g, Zahar 7 g.
La reteta asta nu zice cati ml are o cana, de obicei e 225-250 ml dar dupa ce am pus (tot) pesmetul a iesit un gogoloi. Nici gand sa-mi iasa chiftele, am vrut sa mai pun un ou dar nu am mai avut asa ca am pus niste maioneza (de cumparat, again ...) si un pic de ulei.
Poza nu avea cum sa-mi iasa, am folosit un aparat de acu’ 100 de ani, nici nu credeam ca mai merge, dar altul n-am pana nu-mi aduce Mos Craciun. Da' parol ca-s bune la gust! Maine mai citesc odata dieta lu' Dr. Oz ...