Biscuiti sarati umpluti cu crema de gorgonzola (sau cu ce vreti voi) perfecti pentru un aperitiv finger food
#1
Postat 15 October 2012 - 06:19 PM
Am facut doua creme:una cu jumatate de gorgonzola si jumatate de philadelphia, iar cealalta cu jumatate de mascarpone si jumatate de philadelphia.
Dar cu gorgonzola merge foarte bine si mascarpone.
Apoi cred ca merg bine umpluti cu crema de somon.Eu i-am umplut cu crema de somon Maya, deliciosi!
Am frecat prima data gorgonzola cu furculita sa se inmoaie, am adaugat apoi philadelphia, frecat bine si apoi am folosit sac a poche-ul ca sa umplu biscuitii.
Biscuitii i-am facut cu 2 zile inainte si i-am pastrat intr-o cutie de tabla. Se pastreaza perfect.
Eu am facut bilutele de 7 gr fiecare si am facut din prima 2 portii
Au iesit 104 biscuiti (deci din 2 portii)pe care urma sa-i unesc doi cate doi.
Bilutele de marimea asta mi s-au parut perfecte, poa' sa fie mai mici, dar mai mari nu.
Nota - pentru cina din ajunul Craciunului i-am facut mai mici, fiecare biluta de 5 gr fiecare si apoi i-am umplut cu crema de somon reteta Maya. Foarte buni, chiar mi-au placut mai mult mai mici, asa ca o sa-i fac asa de azi inainte.
Ingrediente pentru 52 de biscuiti (biluta de 7 gr) care vor deveni apoi umpluti 26:
100 gr de unt rece taiat bucatele
100 gr de faina de migdale (mult mai avantajos e sa cumparati migdale decojite si sa le faceti faina acasa, binenteles daca aveti o masinarie pentru asa ceva)
100 gr de faina alba
70 gr de parmigiano razuit (fin de tot)
un capacel de whisky
putina sare
Am pus toate ingredientele in vasul robotului si i-am dat drumul sa amestece pana ce a devenit asa:
Am pus apoi aluatul pe un blat de lemn si l-am lucrat rapid doar pana cand s-a compactat. Nu mai mult, deci repede de tot sa nu se inmoaie.
Am pus aluatul la frigider pentru 45 de minute, in asa fel incat sa se intareasca cat de cat sa se poata forma bilutele. Le-am pus in tava de la cuptor pe hartie de copt, nu chiar foarte aproape una de alta. Se dau la cuptorul preincalzit la 150 de garde si se coc 15 - 17 minute, nu mai mult.
Apoi inainte sa vina musafirii, cu vreo 2 ore inainte, am inceput sa-i umplu.
#2
Postat 15 October 2012 - 06:24 PM
Mersi mult!
Abia astept sa-i incerc
#3
Postat 15 October 2012 - 06:26 PM
ralesu, la 15 October 2012 - 06:24 PM, a spus:
Mersi mult!
Abia astept sa-i incerc
Ma gandeam sa scriu dincolo, dar vad ca nu-i nevoie !
Se fac extrem de repede, eu am facut din prima 2 portii ca stiam c-o sa-mi placa.
Apoi se pot manca foarte bine si goi, se pot pune pe masa intr-un castronel.
#4
Postat 15 October 2012 - 06:30 PM
bravo!
#6
Postat 15 October 2012 - 09:25 PM
#8
Postat 16 October 2012 - 08:00 AM
ca de obicei Anutza , la inaltime:)
#9
Postat 16 October 2012 - 10:07 AM
Eu am facut varianta dulce acum vreo 2 ani, mi-au placut, asa ca am sa incerc si varianta sarata.
#10
Postat 16 October 2012 - 10:51 AM
#11
Postat 16 October 2012 - 12:43 PM
Geany, la 15 October 2012 - 09:25 PM, a spus:
Merci Geany si mie imi plac aperitivele sarate facute-n fel si chip !
Adriana, la 15 October 2012 - 10:33 PM, a spus:
Stii ce fain merg de sarbatori? Mai ales ca se pot face inainte cu 2 zile .
stella, la 16 October 2012 - 08:00 AM, a spus:
ca de obicei Anutza , la inaltime:)
Eiiiii faci si tu mai putini, eu am facut din start 2 portii si nu i-am umplut pe tori, pe aia care mi-au ramas goi i-am mancat asa .
Ioana, la 16 October 2012 - 10:07 AM, a spus:
Eu am facut varianta dulce acum vreo 2 ani, mi-au placut, asa ca am sa incerc si varianta sarata.
Incearca-i ca sunt tare rapizi si buni! Merci Ioana !
Eu varianta dulce trebuie s-o fac ca n-am avut placerea sa-i gust inca.
2ut, la 16 October 2012 - 10:51 AM, a spus:
Cu placere, daca-i faci sper sa-ti placa !
#12
Postat 16 October 2012 - 12:47 PM
#13
Postat 16 October 2012 - 12:56 PM
Acum numai de astia vad de Craciun sau Anul nou! Daca sunt sarati si cu branza mie imi plac garantat! O sa fiu vedeta daca-mi ies macar pe jumate asa de frumosi!
Hai sa te pup ca mi-a trecut furia!
#14
Postat 16 October 2012 - 01:33 PM
Adriana, la 16 October 2012 - 12:47 PM, a spus:
si uite asa ma faci tu sa ma gindesc la meniul de Craciun
Adica vrei sa zici ca nu te-ai gandit inca? Nici macar un pic un pic ?
zerda, la 16 October 2012 - 12:56 PM, a spus:
Acum numai de astia vad de Craciun sau Anul nou! Daca sunt sarati si cu branza mie imi plac garantat! O sa fiu vedeta daca-mi ies macar pe jumate asa de frumosi!
Hai sa te pup ca mi-a trecut furia!
Fa-i de proba intai. Juma' de portie sa vezi cum sunt, cum se lucreaza.
Neaparat daca vrei sa-ti iasa toti la fel, de aceeasi marime, stai cu cantarul langa tine cand faci bilutele.
Eu le-am facut pe toate de 7 gr fiecare. Rup din aluat, cantaresc si apoi fac biluta si-o pun pe tava.
Le-am umplut cu sac a posh-ul, dar cu duiul rotund, neted, nu cu ala cu zimti.
Hai, ca nu se poate sa nu iasa frumosi !
#15
Postat 16 October 2012 - 01:38 PM
#16
Postat 16 October 2012 - 01:58 PM
alpha, la 16 October 2012 - 01:38 PM, a spus:
Frau liber fanteziei in ceea ce priveste crema cu care le umplem!
Si eu abia astept sa le faci, dar pana atunci iti doresc concediu placut si sa ai parte de cat mai multe mese pe cinste!
#17 Guest_Gelutza_*
Postat 16 October 2012 - 02:09 PM
#18
Postat 16 October 2012 - 05:41 PM
Gelutza, la 16 October 2012 - 02:09 PM, a spus:
Gela bine te-ai reintors, ma bucur sa te vad !
Multumesc mult de tot .
#19
Postat 07 December 2012 - 12:05 PM
Ia sa studiez eu pe indelete ingredientele, sa vad daca-i nevoie sa iau ceva de pe aici sau gasesc de toate in tara....