Forum Culinar: Biscuiti sarati umpluti cu crema de gorgonzola (sau cu ce vreti voi) - Forum Culinar

Salt la continut

  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Biscuiti sarati umpluti cu crema de gorgonzola (sau cu ce vreti voi) perfecti pentru un aperitiv finger food

#1 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 15 October 2012 - 06:19 PM

Am gasit reteta aici

Am facut doua creme:una cu jumatate de gorgonzola si jumatate de philadelphia, iar cealalta cu jumatate de mascarpone si jumatate de philadelphia.
Dar cu gorgonzola merge foarte bine si mascarpone.
Apoi cred ca merg bine umpluti cu crema de somon.Eu i-am umplut cu crema de somon Maya, deliciosi!
Am frecat prima data gorgonzola cu furculita sa se inmoaie, am adaugat apoi philadelphia, frecat bine si apoi am folosit sac a poche-ul ca sa umplu biscuitii.

Biscuitii i-am facut cu 2 zile inainte si i-am pastrat intr-o cutie de tabla. Se pastreaza perfect.
Eu am facut bilutele de 7 gr fiecare si am facut din prima 2 portii
Au iesit 104 biscuiti (deci din 2 portii)pe care urma sa-i unesc doi cate doi.
Bilutele de marimea asta mi s-au parut perfecte, poa' sa fie mai mici, dar mai mari nu.

Nota - pentru cina din ajunul Craciunului i-am facut mai mici, fiecare biluta de 5 gr fiecare si apoi i-am umplut cu crema de somon reteta Maya. Foarte buni, chiar mi-au placut mai mult mai mici, asa ca o sa-i fac asa de azi inainte.

Ingrediente pentru 52 de biscuiti (biluta de 7 gr) care vor deveni apoi umpluti 26:

100 gr de unt rece taiat bucatele
100 gr de faina de migdale (mult mai avantajos e sa cumparati migdale decojite si sa le faceti faina acasa, binenteles daca aveti o masinarie pentru asa ceva)
100 gr de faina alba
70 gr de parmigiano razuit (fin de tot)
un capacel de whisky
putina sare

Am pus toate ingredientele in vasul robotului si i-am dat drumul sa amestece pana ce a devenit asa:

Imagine atasata: monthly_10_2012/post-13-13503168592245.jpg

Am pus apoi aluatul pe un blat de lemn si l-am lucrat rapid doar pana cand s-a compactat. Nu mai mult, deci repede de tot sa nu se inmoaie.

Imagine atasata: monthly_10_2012/post-13-13503169698628.jpg

Am pus aluatul la frigider pentru 45 de minute, in asa fel incat sa se intareasca cat de cat sa se poata forma bilutele. Le-am pus in tava de la cuptor pe hartie de copt, nu chiar foarte aproape una de alta. Se dau la cuptorul preincalzit la 150 de garde si se coc 15 - 17 minute, nu mai mult.

Imagine atasata: monthly_10_2012/post-13-13503170587066.jpg

Imagine atasata: monthly_10_2012/post-13-13504933109814.jpg

Imagine atasata: monthly_10_2012/post-13-13503174253251.jpg

Apoi inainte sa vina musafirii, cu vreo 2 ore inainte, am inceput sa-i umplu.

Imagine atasata: monthly_10_2012/post-13-13503176463901.jpg

Imagine atasata: monthly_10_2012/post-13-13503177865991.jpg

Imagine atasata: monthly_10_2012/post-13-13503177946071.jpg

Imagine atasata: monthly_10_2012/post-13-13503178931662.jpg

#2 Useril este offline   ralesu 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 816
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationMontreal

Postat 15 October 2012 - 06:24 PM

deci ti-am zis ca stau cu okii pe ecran pana apare reteta, da?

Mersi mult!
Abia astept sa-i incerc

#3 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 15 October 2012 - 06:26 PM

Vezi postarearalesu, la 15 October 2012 - 06:24 PM, a spus:

deci ti-am zis ca stau cu okii pe ecran pana apare reteta, da?

Mersi mult!
Abia astept sa-i incerc


Ma gandeam sa scriu dincolo, dar vad ca nu-i nevoie :angryfire: !
Se fac extrem de repede, eu am facut din prima 2 portii ca stiam c-o sa-mi placa.
Apoi se pot manca foarte bine si goi, se pot pune pe masa intr-un castronel.

#4 Useril este offline   ralesu 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 816
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationMontreal

Postat 15 October 2012 - 06:30 PM

Mi-am aruncat un oki si pe site-ul de unde ai luat reteta (nu ca as intelege vreo boaba de italiana...), dar biscuitii tai arata superb, muuuult mai frumos decat cei postati acolo!
bravo!

#5 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 15 October 2012 - 06:51 PM

Vezi postarearalesu, la 15 October 2012 - 06:30 PM, a spus:

Mi-am aruncat un oki si pe site-ul de unde ai luat reteta (nu ca as intelege vreo boaba de italiana...), dar biscuitii tai arata superb, muuuult mai frumos decat cei postati acolo!
bravo!


Multumesc muuuuuult :angryfire: !

#6 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 15 October 2012 - 09:25 PM

Ai' ca te-ai razbunit' (vb. lui bub' :) ) eu sunt rupta dupa aperitive sarate :) ale tale arata de revista :floare:

#7 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,056
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 15 October 2012 - 10:33 PM

oh my god :floare:

#8 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 16 October 2012 - 08:00 AM

Dada , baci salati...idee excelenta, dar tre sa fim multi ca sa nu-i mancam doar noi pe astia :thumleft:
ca de obicei Anutza , la inaltime:)

#9 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 16 October 2012 - 10:07 AM

Pupicii tai arata super(am vazut si pe cei de unde ai luat reteta,nu se compara), am sa-i incerc neaparat.
Eu am facut varianta dulce acum vreo 2 ani, mi-au placut, asa ca am sa incerc si varianta sarata.
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#10 Useril este offline   2ut 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,117
  • Inregistrat: 07-April 10

Postat 16 October 2012 - 10:51 AM

Si eu am asteptat reteta, astea sigur o sa le fac, multumesc mult Any.

#11 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 16 October 2012 - 12:43 PM

Vezi postareaGeany, la 15 October 2012 - 09:25 PM, a spus:

Ai' ca te-ai razbunit' (vb. lui bub' =)) ) eu sunt rupta dupa aperitive sarate :drool: ale tale arata de revista ;)


Merci Geany si mie imi plac aperitivele sarate facute-n fel si chip ;) !


Vezi postareaAdriana, la 15 October 2012 - 10:33 PM, a spus:

oh my god :105:


Stii ce fain merg de sarbatori? Mai ales ca se pot face inainte cu 2 zile ;) .

Vezi postareastella, la 16 October 2012 - 08:00 AM, a spus:

Dada , baci salati...idee excelenta, dar tre sa fim multi ca sa nu-i mancam doar noi pe astia :)
ca de obicei Anutza , la inaltime:)


Eiiiii faci si tu mai putini, eu am facut din start 2 portii si nu i-am umplut pe tori, pe aia care mi-au ramas goi i-am mancat asa B) .

Vezi postareaIoana, la 16 October 2012 - 10:07 AM, a spus:

Pupicii tai arata super(am vazut si pe cei de unde ai luat reteta,nu se compara), am sa-i incerc neaparat.
Eu am facut varianta dulce acum vreo 2 ani, mi-au placut, asa ca am sa incerc si varianta sarata.


Incearca-i ca sunt tare rapizi si buni! Merci Ioana ;) !
Eu varianta dulce trebuie s-o fac ca n-am avut placerea sa-i gust inca.

Vezi postarea2ut, la 16 October 2012 - 10:51 AM, a spus:

Si eu am asteptat reteta, astea sigur o sa le fac, multumesc mult Any.


Cu placere, daca-i faci sper sa-ti placa :) !

#12 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,056
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 16 October 2012 - 12:47 PM

Vezi postareaany_annette, la 16 October 2012 - 12:43 PM, a spus:

Stii ce fain merg de sarbatori? Mai ales ca se pot face inainte cu 2 zile :drool: .

si uite asa ma faci tu sa ma gindesc la meniul de Craciun ;)

#13 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 16 October 2012 - 12:56 PM

Ce lovitura la glezna?!! Ce fault?! Nu se compara!Ai heit iu!!! ;)
Acum numai de astia vad de Craciun sau Anul nou! Daca sunt sarati si cu branza mie imi plac garantat! O sa fiu vedeta daca-mi ies macar pe jumate asa de frumosi!

Hai sa te pup ca mi-a trecut furia! :drool:
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#14 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 16 October 2012 - 01:33 PM

Vezi postareaAdriana, la 16 October 2012 - 12:47 PM, a spus:


si uite asa ma faci tu sa ma gindesc la meniul de Craciun :)


Adica vrei sa zici ca nu te-ai gandit inca? Nici macar un pic un pic :105: ?

Vezi postareazerda, la 16 October 2012 - 12:56 PM, a spus:

Ce lovitura la glezna?!! Ce fault?! Nu se compara!Ai heit iu!!! =))
Acum numai de astia vad de Craciun sau Anul nou! Daca sunt sarati si cu branza mie imi plac garantat! O sa fiu vedeta daca-mi ies macar pe jumate asa de frumosi!

Hai sa te pup ca mi-a trecut furia! ;)


Fa-i de proba intai. Juma' de portie sa vezi cum sunt, cum se lucreaza.
Neaparat daca vrei sa-ti iasa toti la fel, de aceeasi marime, stai cu cantarul langa tine cand faci bilutele.
Eu le-am facut pe toate de 7 gr fiecare. Rup din aluat, cantaresc si apoi fac biluta si-o pun pe tava.
Le-am umplut cu sac a posh-ul, dar cu duiul rotund, neted, nu cu ala cu zimti.
Hai, ca nu se poate sa nu iasa frumosi :drool: !

#15 Useril este offline   alpha 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,945
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationÉire

Postat 16 October 2012 - 01:38 PM

Cand vin din concediu precis ii fac. Sunt minunati pentru intrunirile noastre de jucat carti. Cu crema de somon, de ton...orice Abia astept Imagine postata
Too old to rock'n'roll, too young to die
Imagine postata

#16 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 16 October 2012 - 01:58 PM

Vezi postareaalpha, la 16 October 2012 - 01:38 PM, a spus:

Cand vin din concediu precis ii fac. Sunt minunati pentru intrunirile noastre de jucat carti. Cu crema de somon, de ton...orice Abia astept Imagine postata


Frau liber fanteziei in ceea ce priveste crema cu care le umplem!
Si eu abia astept sa le faci, dar pana atunci iti doresc concediu placut si sa ai parte de cat mai multe mese pe cinste!

#17 Guest_Gelutza_*

  • Grup: Guests

Postat 16 October 2012 - 02:09 PM

A fost extraordinar de placut sa intru pe forum dupa multa vreme si sa ma intampine reteta aceasta...superbi biscuitii, prezentarea si mai si, Any a noastra brava, te felicit din suflet pentru tot ce faci!

#18 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 16 October 2012 - 05:41 PM

Vezi postareaGelutza, la 16 October 2012 - 02:09 PM, a spus:

A fost extraordinar de placut sa intru pe forum dupa multa vreme si sa ma intampine reteta aceasta...superbi biscuitii, prezentarea si mai si, Any a noastra brava, te felicit din suflet pentru tot ce faci!


Gela bine te-ai reintors, ma bucur sa te vad :appl: !
Multumesc mult de tot =)).

#19 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 07 December 2012 - 12:05 PM

Superbi biscuitii! Ii trec pe lista cu "de facut de sarbatori"! =))
Ia sa studiez eu pe indelete ingredientele, sa vad daca-i nevoie sa iau ceva de pe aici sau gasesc de toate in tara.... =))

#20 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 10 December 2012 - 08:13 PM

Vezi postareaFoxyy, la 07 December 2012 - 12:05 PM, a spus:

Superbi biscuitii! Ii trec pe lista cu "de facut de sarbatori"! :hug:
Ia sa studiez eu pe indelete ingredientele, sa vad daca-i nevoie sa iau ceva de pe aici sau gasesc de toate in tara.... :hug:


Sper sa-ti placa Fox :-* !

Arata acest topic


  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi