Forum Culinar: File de peste sabie umplut cu cous cous - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

File de peste sabie umplut cu cous cous

#1 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 18 October 2012 - 07:14 PM

Imagine atasata: monthly_10_2012/post-13-13505802581908.jpg

Reteta din revista "Alice cucina"

Ingrediente pentru 4 persoane:
800 gr file de peste sabie
100 gr cous cous precopt
20 gr capperi
4 frunze de menta (eu nu am avut)
½ morcov, ½ tija de telina
miez de paine
30 gr stafide, 30 gr seminte de pin, 20 gr migdale decojite si prajite, 10 gr fistic
coaja rasa de la o portocala (eu nu am avut)
frunze de dafin
pesmet
ulei extravirgin de masline
sare, piper

Eu am facut jumatate de portie, din cantitatile de mai sus.
In primul rand am pregatit cous cous-ul asa cum era indicat pe cutie. Adica: la fiecare 70 de gr de cous cous se pun 80 de ml de apa si o lingurita de ulei extravirgin de masline. Se pune apa la fiert si cand incepe sa fiarba se toarna peste cous cous, se adauga uleiul , se amesteca cu o furculita, se acopera cu un capac si se lasa timp de 5 minute acoperit .
Capperele se pun la desarat intr-un pahar cu apa.
Migdalele se pun intr-o tigaie antiaderenta pe foc mic la prajit (fara nimic altceva in tigaie).
Se toaca la robot capperele stoarse, frunzele de menta, morcovul, tija de telina, coaja de lamaie data la razatoare, migdalele, fisticul si o lingura de ulei ev.

Imagine atasata: monthly_10_2012/post-13-13505802996741.jpg

Se obtine un amestec omogen care se pune apoi intr-un castron si se amesteca impreuna cu cous cous-ul, miezul de paine tocat la robot, stafidele stoarse si semintele de pin.

Imagine atasata: monthly_10_2012/post-13-13505803117184.jpg

Daca mai e nevoie se mai adauga o lingura de ulei ev.
Se taie in 2, pe lungime, fiecare file de peste, se sareaza, pipereaza si se pune o parte din compozitia de cous cous, pe toata lungimea si apoi se ruleaza.

Imagine atasata: monthly_10_2012/post-13-13505803363786.jpg

Rulourile obtinute se pun pe frigarui si dupa fiecare se pune o frunza de dafin.

Imagine atasata: monthly_10_2012/post-13-13505803611447.jpg

Se pun apoi pe o tava cu hartie de cuptor, se presara deasupra pesmet si un fir de ulei ev.
Se dau la cuptor (preincalzit) la 180 de grade pana ce se rumenesc.
Pofta buna!

Imagine atasata: monthly_10_2012/post-13-13505803815252.jpg

Imagine atasata: monthly_10_2012/post-13-13505803926528.jpg

Imagine atasata: monthly_10_2012/post-13-13505804387346.jpg

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi