Forum Culinar: Tort pufos cu ricotta si pere - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Tort pufos cu ricotta si pere se poate face si cu mere

#1 Useril este offline   9Ramy9 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 671
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationItalia

Postat 22 October 2012 - 03:58 PM

Tort pufos cu ricotta si pere

Imagine atasata: monthly_10_2012/post-162-13509136503813.jpg

-faina 200 grame,
-lapte 140 ml.,
-frumina 50 grame(amido di frumento),
-ricotta 250 grame,
-oua 3,
-zahar 400 grame(200 pentru blat,200 pentru caramel),
-ulei 40 ml.,
-praf de copt 2 lingurite,
-pere 2
-esente

Ouale se bat cu 200 grame zahar pana i-si dubleaza volumul.Se pune ricotta si se amesteca bine.Se toarna uleiul putin cate putin.
Faina se amesteca cu frumina si praful de copt si se adauga la compozitie,alternand cu laptele si esentele.O para se curata,se taie cubulete si se adauga la compozitie.
Pregatim caramelul,topind zaharul ramas cu 2 linguri de apa.Cand caramelul este gata,se pune in forma peste hartia de copt.Se curata para si se taie felii subtiri,si se pune peste caramel in forma.

Imagine atasata: monthly_10_2012/post-162-13509137246485.jpg

Se toarna compozitia,si se da la cuptorul incins la 180 grade ,pentru 40 minute.

Imagine atasata: monthly_10_2012/post-162-13509138129228.jpg

Cand este gata,se scoate si asa calda se rastoarna pe platou.

Imagine atasata: monthly_10_2012/post-162-13509138700753.jpg

Se da jos hartia de copt si se lasa la racit.

Imagine atasata: monthly_10_2012/post-162-13509138993751.jpg

Se poate servi ca atare,sau cu o crema de vanilie,sau de ce nu cu inghetata.

Imagine atasata: monthly_10_2012/post-162-13509139541222.jpg

#2 Useril este offline   ralesu 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 816
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationMontreal

Postat 22 October 2012 - 04:25 PM

Arata tare bine!
Ce reprezinta frumina??

#3 Useril este offline   9Ramy9 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 671
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationItalia

Postat 22 October 2012 - 05:16 PM

Frumina este un amidon extras din grau.Mai exista amidon din cartofi,din orez si din porumb.
Reteta prevede acest tip de amidon care se spune ca da pufozitate blaturilor.Dar cred ca se poate face reteta si numai cu faina.Sper sa nu gresesc.

#4 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 22 October 2012 - 05:18 PM

Chiar ca e pufos si aratos pe deasupra :hungry: !

#5 Useril este offline   ralesu 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 816
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationMontreal

Postat 22 October 2012 - 05:23 PM

Vezi postarea9Ramy9, la 22 October 2012 - 05:16 PM, a spus:

Frumina este un amidon extras din grau.Mai exista amidon din cartofi,din orez si din porumb.
Reteta prevede acest tip de amidon care se spune ca da pufozitate blaturilor.Dar cred ca se poate face reteta si numai cu faina.Sper sa nu gresesc.


Dar nu pot sa pun alt amidon? Cum e cel din porumb?

#6 Useril este offline   9Ramy9 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 671
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationItalia

Postat 23 October 2012 - 08:00 AM

Amidonul din grau este contraindicat persoanelor intolerante la gluten.Sunt multe persoane care inlocuiesc cu amidonul de porumb.
Deci se poate inlocui.

#7 Useril este offline   Cristina 

  • Regina Lamâilor
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 907
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationDown Under

Postat 23 October 2012 - 10:08 AM

Alta bunatate cu ricota Ramy - yuuuum! Il fac si pe el! Eu am ricota in permanenta in fridge - ultima data am facut salamul tau de biscuiti cu ricota si a iesit delicios!

#8 Useril este offline   9Ramy9 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 671
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationItalia

Postat 23 October 2012 - 10:28 AM

Vezi postareaCristina, la 23 October 2012 - 10:08 AM, a spus:

Alta bunatate cu ricota Ramy - yuuuum! Il fac si pe el! Eu am ricota in permanenta in fridge - ultima data am facut salamul tau de biscuiti cu ricota si a iesit delicios!

Si eu am in permanenta ricotta in frigider,si-mi plac dulciurile cu ricotta.Ma bucur ca ti-a placut salamul cu ricotta.

#9 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 28 October 2012 - 10:54 PM

E foarte buna. Pufoasa si aromata. Sigur am sa o fac si alta data.

Imagine atasata: monthly_10_2012/post-341-13514576428608.jpg


Imagine atasata: monthly_10_2012/post-341-13514576656654.jpg

Am uitat sa spun ca am pus mere in loc de pere si pentru ca nu am avut ricotta, am folosit labneh.
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#10 Useril este offline   lenias 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 269
  • Inregistrat: 04-May 12

Postat 11 November 2012 - 08:31 PM

Si mie imi place mult cum arata :)

:P :) :P

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi