Pagina 1 din 1
Tort pufos cu ricotta si pere se poate face si cu mere
#1
Postat 22 October 2012 - 03:58 PM
Tort pufos cu ricotta si pere
-faina 200 grame,
-lapte 140 ml.,
-frumina 50 grame(amido di frumento),
-ricotta 250 grame,
-oua 3,
-zahar 400 grame(200 pentru blat,200 pentru caramel),
-ulei 40 ml.,
-praf de copt 2 lingurite,
-pere 2
-esente
Ouale se bat cu 200 grame zahar pana i-si dubleaza volumul.Se pune ricotta si se amesteca bine.Se toarna uleiul putin cate putin.
Faina se amesteca cu frumina si praful de copt si se adauga la compozitie,alternand cu laptele si esentele.O para se curata,se taie cubulete si se adauga la compozitie.
Pregatim caramelul,topind zaharul ramas cu 2 linguri de apa.Cand caramelul este gata,se pune in forma peste hartia de copt.Se curata para si se taie felii subtiri,si se pune peste caramel in forma.
Se toarna compozitia,si se da la cuptorul incins la 180 grade ,pentru 40 minute.
Cand este gata,se scoate si asa calda se rastoarna pe platou.
Se da jos hartia de copt si se lasa la racit.
Se poate servi ca atare,sau cu o crema de vanilie,sau de ce nu cu inghetata.
-faina 200 grame,
-lapte 140 ml.,
-frumina 50 grame(amido di frumento),
-ricotta 250 grame,
-oua 3,
-zahar 400 grame(200 pentru blat,200 pentru caramel),
-ulei 40 ml.,
-praf de copt 2 lingurite,
-pere 2
-esente
Ouale se bat cu 200 grame zahar pana i-si dubleaza volumul.Se pune ricotta si se amesteca bine.Se toarna uleiul putin cate putin.
Faina se amesteca cu frumina si praful de copt si se adauga la compozitie,alternand cu laptele si esentele.O para se curata,se taie cubulete si se adauga la compozitie.
Pregatim caramelul,topind zaharul ramas cu 2 linguri de apa.Cand caramelul este gata,se pune in forma peste hartia de copt.Se curata para si se taie felii subtiri,si se pune peste caramel in forma.
Se toarna compozitia,si se da la cuptorul incins la 180 grade ,pentru 40 minute.
Cand este gata,se scoate si asa calda se rastoarna pe platou.
Se da jos hartia de copt si se lasa la racit.
Se poate servi ca atare,sau cu o crema de vanilie,sau de ce nu cu inghetata.
#3
Postat 22 October 2012 - 05:16 PM
Frumina este un amidon extras din grau.Mai exista amidon din cartofi,din orez si din porumb.
Reteta prevede acest tip de amidon care se spune ca da pufozitate blaturilor.Dar cred ca se poate face reteta si numai cu faina.Sper sa nu gresesc.
Reteta prevede acest tip de amidon care se spune ca da pufozitate blaturilor.Dar cred ca se poate face reteta si numai cu faina.Sper sa nu gresesc.
#5
Postat 22 October 2012 - 05:23 PM
9Ramy9, la 22 October 2012 - 05:16 PM, a spus:
Frumina este un amidon extras din grau.Mai exista amidon din cartofi,din orez si din porumb.
Reteta prevede acest tip de amidon care se spune ca da pufozitate blaturilor.Dar cred ca se poate face reteta si numai cu faina.Sper sa nu gresesc.
Reteta prevede acest tip de amidon care se spune ca da pufozitate blaturilor.Dar cred ca se poate face reteta si numai cu faina.Sper sa nu gresesc.
Dar nu pot sa pun alt amidon? Cum e cel din porumb?
#6
Postat 23 October 2012 - 08:00 AM
Amidonul din grau este contraindicat persoanelor intolerante la gluten.Sunt multe persoane care inlocuiesc cu amidonul de porumb.
Deci se poate inlocui.
Deci se poate inlocui.
#7
Postat 23 October 2012 - 10:08 AM
Alta bunatate cu ricota Ramy - yuuuum! Il fac si pe el! Eu am ricota in permanenta in fridge - ultima data am facut salamul tau de biscuiti cu ricota si a iesit delicios!
#8
Postat 23 October 2012 - 10:28 AM
Cristina, la 23 October 2012 - 10:08 AM, a spus:
Alta bunatate cu ricota Ramy - yuuuum! Il fac si pe el! Eu am ricota in permanenta in fridge - ultima data am facut salamul tau de biscuiti cu ricota si a iesit delicios!
Si eu am in permanenta ricotta in frigider,si-mi plac dulciurile cu ricotta.Ma bucur ca ti-a placut salamul cu ricotta.
#9
Postat 28 October 2012 - 10:54 PM
E foarte buna. Pufoasa si aromata. Sigur am sa o fac si alta data.
Am uitat sa spun ca am pus mere in loc de pere si pentru ca nu am avut ricotta, am folosit labneh.
Am uitat sa spun ca am pus mere in loc de pere si pentru ca nu am avut ricotta, am folosit labneh.
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)
Arata acest topic
Pagina 1 din 1