Forum Culinar: Schiacciata cu struguri - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Schiacciata cu struguri

#1 Useril este offline   Oana S 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,606
  • Inregistrat: 16-September 11
  • LocationFlorida, SUA

Postat 24 October 2012 - 02:33 AM

Schiacciata cu struguri

Imagine postata

Ingrediente
Aluatul
340 g faina
100 g gris
260 g apa calduta
70 g ulei masline
1 lingurita drojdie uscata
1 lingurita sare
1 lingura zahar
1 lingurita rozmarin,tocat
Umplutura
400 g struguri negri (eu am pus si verzi)
1/2 lingurita seminte de fenel ( eu am pus 1/4 pudra de fenel)
1/2 lingura rozmarin,tocat


Mod preparare
Se dizolva drojdia in apa calduta impreuna cu sarea si zaharul, apoi se adauga rozmarinul, uleiul, faina si se framanta un aluat elastic si putin lipicios.

Apoi cu ajutorul mainilor unse cu putin ulei, intindem aluatul in forma dreptunghiulara, apasand usor; apoi se răspândesc 300 g de struguri pe jumatatea foii,

Imagine postata

și se impatureste aluatul în mod repetat până când strugurii sunt distribuiti uniform in aluat.
Aveti grija sa impaturiti ușor aluatul pentru a nu strivi strugurii.

Imagine postata

Se transferă aluatul într-un recipient uns cu ulei, se acoperă și se lasa la crescut timp de o oră.

Dupa ce a crescut aluatul se aseaza pe tava mare a cuptorului care a fost captusita cu foaie de copt si se apăsa cu mainile într-un dreptunghi de aproximativ 31x39 cm,

Imagine postata

si se lasa 35 de minute la crescut.

Apoi se distribuie si ceilalti struguri pe suprafața aluatului. Se unge generos cu ulei de masline si se presoara 1 lingura de zahăr, câteva semințe de fenicul întregi, și rozmarinul.

Imagine postata

Între timp, se incalzeste cuptorul 215C.
Se coace schiacciata pentru aproximativ 25 de minute, la 215C, pana cand crusta se face de un maro auriu, iar strugurii încep să se crape usor si se prelinge sucul de la ei.
Se serveste calda sau rece.

Imagine atasata: monthly_10_2012/post-1297-13510386949192.jpg

ReteteFamilie.com

Retete de la lume adunate și-napoi la lume date.

#2 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 24 October 2012 - 03:07 PM

Ce-mi place! Ma duc sa cumpar struguri si abia astept sa o fac.
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#3 Useril este offline   Oana S 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,606
  • Inregistrat: 16-September 11
  • LocationFlorida, SUA

Postat 24 October 2012 - 03:21 PM

Vezi postareaaura, la 24 October 2012 - 03:07 PM, a spus:

Ce-mi place! Ma duc sa cumpar struguri si abia astept sa o fac.


se face usor si e tare buna ! Italieni o fac cu struguri negri de vin, cei cu seminte, eu am facut cu struguri fara seminte.

Te astept cu impresii.

te pup!
ReteteFamilie.com

Retete de la lume adunate și-napoi la lume date.

#4 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 27 October 2012 - 12:13 AM

Am pus struguri de care am gasit, adica din aia mari si fara samburi =))
Foarte buna si aromata.

Imagine atasata: monthly_10_2012/post-341-13512895661666.jpg
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#5 Useril este offline   Oana S 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,606
  • Inregistrat: 16-September 11
  • LocationFlorida, SUA

Postat 27 October 2012 - 12:56 AM

Vezi postareaaura, la 27 October 2012 - 12:13 AM, a spus:

Am pus struguri de care am gasit, adica din aia mari si fara samburi =))
Foarte buna si aromata.

Atasament 2012-10-26 16.46.25.jpg


Ma bucur ca a fost pe placul tau.

Te pup!
ReteteFamilie.com

Retete de la lume adunate și-napoi la lume date.

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi